Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN DUYGU DOLU İKİ ZİYARET

BAŞKAN ÖZCAN’DAN DUYGU DOLU İKİ ZİYARET
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan devir teslim töreni öncesinde anne ve babasının hayır duasını aldı. Özcan, daha sonra partilileri ile birlikte İzzet Baysal Anıt Mezarını ziyaret etti.


Haber: Aslı Akış

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde yüzde 52 oy oranı ile Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın ilk durağı seçim çalışmalarına başladığı günde olduğu gibi anne ve babasının evi oldu. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Özcan anne ve babasının elini öperek hayır dualarını istedi.

Burada bir açıklamada bulunan Başkan Özcan, bu dönem seçim sürecine başlarken elinizi öperek başlamıştım. Annem bana atkı hediye etmişti. Dua ederek ördüm demişti. Bana çok uğurlu geldi. Çokta soğuktan korudu” dedi. Ayrıca annesinin kendisine ördüğü atkıyı torunu için saklamasını istedi.

“OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”     

Emekli anaokulu öğretmeni annesi Emine Özcan, başarılar dileyerek; Oğlum ile her zaman gurur duyuyorum. Benim oğlum çok değerlidir. Mecliste’ de çok büyük işlere imza attı. Oğlumun başarılarından dolayı il dışından arkadaşlarım tebrik ettiler. Ona güveniyorum, belediye başkanlığında başarılar diliyorum. Akşam aklına geleni kararlı bir şekilde sabah yapar” diye konuştu.

“HEM BİZİM HEM BOLUNUN EVLADI”

Eski Milli Eğitim Müdürü babası Galip Özcan ise Tanju Özcan’ın Bolu’nun evladı olduğunu belirterek Bolululara teşekkür etti. Özcan; “Bu girdiği 6. seçim. İl belediye başkanlığını az bir oyla kaybetmişti. Biz yenilginin ne olduğunu biliriz. Ama 4 kere milletvekilliği seçiminde sandıktan çıktı. Bu seçimde de belediye başkanlığını aldı. Belediye başkanlığına aday gösterildiği zaman Çaydurt gişelerinde bir karşılama töreni yapılmıştı. O soğuğa rağmen Bolu halkının teveccüh buyuracağı belliydi. Zaten anketler sonucunda Tanju aday gösterildi.  Oradan nikah salonuna geldiğimizde coşku daha da arttı. İzzet Baysal Caddesini çok kullanırım. Her mahalleden gördüğüm insanlardan olumlu tepkiler aldık. O tepkiler sonucunda da sandığa yansıması halinde bu seçimi alacağımızı düşünüyordum. Seçim sürecinde baktık ki; bize gelmeyen kalmadı. Birisi bana sordu, bakanlar, Cumhurbaşkanı yardımcısı Bolu’ya geliyor dediler. Bende onlar her akşam zaten bizim evde, televizyonda izleniyor. Etkisi olacağını düşünmüyorum dedim ve mutlu sona ermiş olduk. Oğlum bu başarıyı bize yaşattı çok duygulandım. Gurur duyuyoruz. Kendisine başarılar dilerim. Hem bizim evladımız hem de Bolu’nun evladı olduğu için destek gördü. Bolu’ya teşekkür ederiz. İnşallah Allah mahcup etmez” şeklinde konuştu.

Özcan anne ve babasını ziyaret ettikten sonra, beraberinde BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve partilileri ile birlikte İzzet Baysal Anıt Mezarını ziyaret etti.

“BOLUMUZU DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIM”

İzzet Baysal’a mezarı başında dua eden Özcan daha sonra anı özel defterini imzaladı. Özcan deftere “Adını verdiğin ilk eğitim kurumu olan İzzet Baysal Anadolu Lisesinin ilk mezunlarından bir evladınız olarak 8 yılı Bolumuza milletvekilliği olarak hizmet etme şansını yakalamıştım. Şimdi de Bolu’nun yeni Belediye Başkanı olarak 5 Nisan 2019 tarihi itibariyle görevime başlıyorum. Bolumuzu daha iyi noktalara taşıma adına gecemi gündüzüme katacağımdan emin olmanızı istiyorum.

Sayenizde bu görevlere layık görüldüm. Hakkınızı helal ediniz” yazdı.

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

İmzanın ardından BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Tanju Özcan, Bolu’nun Belediye Başkanı mazbatasını aldılar. Artık resmi olarak belediye başkanı. Seçim süreci bitti verilen sözler vardı. Artık söz tutma ve iş yapma zamanı. Kendisine başarılar diliyorum. inşallah Bolu’ya hayırlı bir dönem geçirirler” dedi.