Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“PARTİMİZ ÇALIŞMALARINA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”

“PARTİMİZ ÇALIŞMALARINA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”
Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çetinkaya; “Saadet Partimiz Türkiye’nin bin 389 seçim bölgesinin tamamında seçime kendi adayları ile giren tek partidir. Bolu Merkez’de Belediye Başkanlığında %1,58, İl Genel Meclisi seçiminde de % 2,61, Bolu genelinde de 4 bin331 oy ile % 2,25 oy oranı elde etmiştir. Ülke genelinde de 17 belediye kazanmış, 1.290.588 oy alarak %2,71 oy oranı elde etmiştir” dedi.

Haber: Aslı Akış

Çetinkaya, Malatya'nın Pütürge ilçesinde sandık başında meydana gelen seçim kavgasında silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi ve Diyarbakır Cüngüş İlçesinde seçimi kazanan Saadet Partisi Başkanının uğradığı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Veysel Çetinkaya “Geçtiğimiz Pazar günü ülkemizde Mahalli İdareler Genel Seçimi geçirdik. Hayırlara vesile olsun diyorum. Kazananlara da başarılar diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

 

31 Mart Pazar günü Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy kullanma işlemi sırasında yaşanan olayla ilgili de konuşan Çetinkaya; “Maalesef Malatya’nın Pötürge İlçesinde, Saadet Partimizin sandık görevlisi ve sandık müşahidimiz, görevleri esnasında rakip taraf tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybettiler. Kendilerine rahmet diliyorum. Diyarbakır Cüngüş İlçesinde de seçimi kazanan Saadet Partimizden Başkanımız, yine rakibi tarafından saldırıya uğrayarak yaralanmıştır. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.

 

“KENDİ ADAYLARI İLE SEÇİME GİREN TEK PARTİYİZ”

SP İl Başkanı Veysel Çetinkaya, seçimlerde ülke bazında oylarının arttığını fakat bunu bir başarı olarak görmediklerinin altını çizerek; “Seçim sonuçlarına gelince, diğer partiler ittifaklarla seçime girdiği halde, Saadet Partimiz herhangi bir ittifak yapmamış, Türkiye’nin bin 389 seçim bölgesinin tamamında seçime kendi adayları ile giren tek partidir. Seçim sonucunda, Bolu Merkez’de Belediye Başkanlığında % 1,58, İl Genel Meclisi seçiminde de % 2,61, Bolu genelinde de 4 bin331 oy ile % 2,25 oy oranı elde etmiştir. Ülke genelinde de 17 belediye kazanmış, 1.290.588 oy alarak %2,71 oy oranı elde etmiştir.

 

HİÇBİR PARTİ İLE İTTİFAK YAPMADIK”

Her ne kadar geçen seçimlere göre ülke bazında oyumuz artsa bile, bunu bir başarı olarak kabul etmiyoruz. Fakat hiçbir partiyle ittifak yapmadığımız halde, bizi bir ittifak içinde gösterilmeye çalışılması, bir takım kirli ilişkiler içinde gösterme çabası, bunu en yetkili ağızlar tarafından sürekli gündemde tutulması neticesinde oluşan algı, maalesef seçim neticesine ciddi etkisi olmuştur. Yukarıda sözünü ettiğim elim hadiseler ve arazide karşılaştığımız bazı kendini bilmez insanımızın saldırı ve hakarete varan davranışları, bu algının güçlü bir şekilde etki ettiğini göstermektedir. Zira en tepede bulunan yetkililerin, sert ve kutuplaştırıcı üslubu, tabana ciddi bir şekilde etki etmiş ve bizim oy oranımızın yükselmesini engellemiştir. Ne olursa olsun Saadet Partimiz bunlardan asla yılmayacak ve çalışmalarına güçlü bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.