Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

4X4 ARAÇLAR İLÇELERİN 112 SAĞLIK MERKEZLERİNE TESLİM EDİLDİ

4X4 ARAÇLAR İLÇELERİN 112 SAĞLIK MERKEZLERİNE TESLİM EDİLDİ
Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu’ya verilen 4x4 ambulanslar Bolu Valisi Ahmet Ümit’in takdimleriyle ilçelerine teslim edildi. Bu ambulanslar ile birlikte tüm ilçelerimizde 4x4 araçlar hizmet vermeye başladı.


Sağlık İl Müdürlüğü binası önünde düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Sağlık İl Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Bolu Valisi Ahmet Ümit, 5 ilçeye verilecek bu ambulansların ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sayın Valimiz Bu 5 ambulansın ilçelerimize tahsisi ile birlikte kış aylarında hasta nakillerinde problem yaşanan ilçelerimizde de daha kaliteli hizmet verebileceklerini belirtti. Vali Ümit, bu ambulansların ilimize verilmesinde Sağlık Bakanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

“112 ÇAĞRI MERKEZİMİZİ İHTİYACIMIZ OLMADIKÇA ARAMAYALIM”

Konuşmasının devamında 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bir istatistikleri paylaşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Merkezimize 6 ayda 32 bin 500 çağrı gelmiş, çağrıda bulunan tüm vatandaşlarımızla konuşulmuş. Fakat üzücü olan bu 32 bin 500 çağrıdan yalnızca 5 bin 150’si gerçek çağrı iken 27 bin 300 tanesi de asılsız çağrı niteliğinde. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. İhtiyaç olmadıkça 112 merkezimizi aramayalım. Gerçekten yardıma ihtiyaç duyan insanlarımızın önüne bu sahte çağrılarla geçmeyelim. Ben bolu insanımızın her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlı davranacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol da yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bu ambulanslar ile birlikte tüm ilçelerimizin 4x4 araca kavuştuğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

AMBULANSLAR TESLİM EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından 4x4 Ambulanslar Taşkesti, Gökçesu, Yeniçağa, Gerede ve Kıbrıscık’ın sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından, şoförlerine teslim edildi.