Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN MAZBATASINI ALDI

TANJU ÖZCAN MAZBATASINI ALDI
Bolu'da, 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara belediye başkanı seçilen CHP adayı Tanju Özcan Bolu Adalet Sarayı’na giderek mazbatasını aldı.


Bolu'da, 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara belediye başkanı seçilen CHP adayı Tanju Özcan Bolu Adalet Sarayı’na giderek mazbatasını aldı. Özcan; “Bolu’yu Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz.  Yaklaşık %53’lük yüksek bir oy oranı aldık. Tüm Bolu halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

Adalet Sarayında düzenlenen mazbata törenine Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, oğlu Can Özcan, Annesi Emine Özcan, Babası Galip Özcan, CHP Bolu İL Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanju Özcan, Atatürk Orman Parkı yanında bulunan Köroğlu Kongre Salonu önünde İYİ Parti ve partilileri ile bir araya geldi. Ardından Bolu Adalet Sarayı ilçe seçim kuruluna gitti. Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han ve Baro Başkanı Sabri Erhendekçi tarafından karşılandı.

“BOLU HALKINA HAYIRLI OLSUN”

Düzenlenen törende konuşan Bolu Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Taner Gülşen, demokrasinin bayramı olarak herkesin itap ettiği, huzurlu ve sükun içerisinde ve olgunlukla geçen bir seçim süresinin geride kaldığını belirterek; “Seçilen başkana mazbatasını teslim etmek için bulunuyoruz. Kendisine öncelikle Bolu halkına, ülkemize, tüm demokrasinin bileşenlerine ve ülkemizin tüm vatandaşlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah hep olgunlukla nice seçimler olur ülkemizde” ifadelerini kullandı.

“BOLU HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İl seçim kurulundan mazbatasını alan Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan, Bolu halkına teşekkür etti. Özcan; “7 yıl 9 ay içerisinde bu benim 5’inci mazbatam. 4 kez milletvekili seçildim. En son milletvekili seçildiğimin üzerinden 7,5 ay geçtikten sonra da bu kez Bolu halkımız bizi belediye başkanı olarak seçti ve görevlendirdi. Tüm Bolu halkına çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık %53’lük yüksek bir oy oranı aldık. Türkiye’deki ilk mazbatalardan birini alıyoruz” dedi.

“TÜM SEÇMENDEN TEVECCÜH GÖRMÜŞÜM”

Seçim sonuçlarının sadece CHP, İYİ Parti seçmeninde olmadığının altını çizen Tanju Özcan; “Sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti seçmeninde değil, AK Parti, MHP ve Saadet Partisi seçmeninden de büyük bir teveccüh görmüşüz. Biz daha önce söz vermiştik. Türkiye’nin en tarafsız belediye başkanı olacağız iddiamız vardı. Bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden, kimsenin ekmeği ile oynamadan, harama el uzatmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup kollayarak bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Bu çalışmalarımız sırasında da ben halkımızın desteğinin ve hayır dualarının hiç eksilmemesini diliyorum. İnşallah Bolu’yu yapacağımız çalışmalar neticesinde Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz.  Turizm ve sanayi alanında gelişmiş, işsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının çok çok altına düşmüş bir şehir haline gelmesini çok arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SADECE İYİ ANILMAYI UMUYORUZ”

Kubbede hoş bir seda bırakmaktan başkada herhangi bir derdimiz düşüncesi olmadığını vurgulayan Özcan; “Nihai amacımız vatandaşımızın, esnafımızın belediyeden bahsederken Allah razı olsun diye bahsedebilmesi. Her yerde de ifade ettik. Peki, biz belediye başkanlığından ne bekliyoruz? Sadece iyi anılmayı umuyoruz. Kendi kişisel çıkarımız, beklentimiz yok. Zaten aile çevremde belediye ile ilişkili kimse yok. Hep söyledim seçim döneminde, bu topraklarda doğdum, büyüdüm ve bu topraklar için çalışıyorum. Allah’u Teâlâ’nın takdir ettiği ömür son erinde ce mezarımız da bu topraklarda olacak. Amacımız bizden sonra nesillerin, çocuklarımızın, torunlarımızın Tanju Özcan diye biri geldi. Allah razı olsun şu hizmette bulundu. Mekanı cennet olsun demesi. Kubbede hoş bir seda bırakmaktan başkada herhangi bir derdimiz düşüncemiz olmadı, olmazda” diye konuştu.

Tanju Özcan, konuşmaların ardından Bolu Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Taner Gülşen’den mazbatasını aldı.

Elinde mazbatasıyla adliyeden çıkan Özcan'ı yüzlerce parti alkışlarla karşıladı. Özcan, mazbatasının fotokopisini çekerek dağıtacağını söyledi. Partililer Özcan'la fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

CUMA GÜNÜ GÖREVİ DEVRALACAK”

Mazbatasını alan Özcan, milletvekili görevinden istifa etmek için Ankara'ya hareket etti. Özcan, belediye başkanlığı mazbatasını TBMM'ye sunarak milletvekili görevinden istifa edecek ve Cuma günü Alaaddin Yılmaz'dan görevi devralacak.