Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA!

SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ilk açıklamasını Köroğlu TV ye yaptı. AK Partinin CHP ye kaptırdığı belediye başkanlığı için “En büyük mağlubiyeti Bolu’da aldık. Bu mağlubiyete vesile olanlar bu sokakta dolaşmaması lazım. Orasını burasını oynataraktan o hadiseye bakanlara hakkımı helal etmek istemiyorum” dedi.

Bolu’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak 49 bin seçmenin oyuyla Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili Tanju Özcan’ı da tebrik eden Başkan Yılmaz; “AK Partinin bu büyük mağlubiyetinin yanında müthiş bir başarı sergileyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye başkan adayı Tanju Bey ve ekibini kutluyorum” diye konuştu.

Özel Haber: Aslı Akış

Türkiye genelinde AK Partinin CHP’ye kaptırdığı belediyelerin başında Bolu geliyor. Ak Partinin Bolu’da kurucu il başkanı aynı zamanda 15 yıl Bolu Belediye başkanlığı görevini yürüten Alaaddin Yılmaz’ın bu seçim sonuçları ile ilgili söyleyecekleri merakla bekleniyordu.

Seçimlerin ardından ilk açıklamasını Köroğlu TV’ye yapan Alaaddin Yılmaz öncelikli olarak Türkiye’deki seçim sonuçlarını değerlendirdi.

“VATANDAŞ İDARENİN HAFİF BİR KULAĞINI ÇEKTİ  ‘DİKKATLİ OL’ DEDİ”

Başkan Yılmaz; “Vatandaşın terazisi çok hassas, sağduyusu da çok iyi. Şu an Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılar dolayısıyla vatandaş idarenin hafif bir kulağını çekti ve “dikkatli ol” dedi.  Ama Türkiye’deki, istikrarı bozmamak adına da be hala senin arkandayım dedi. Bu vatandaşa ne kadar hizmet etsek azdır. Allah’a binlerce şükür terazisi hiç şaşmıyor. Hükümetin oylarında ciddi bir azalma olsaydı Türkiye’de şu an neler olacağını ve dünyanın nasıl üzerimize geleceğini ve ekonomimizin ne hale düşeceğini düşündükçe bu seçimlerin içimi kemiren müthiş bir yarasal sıkıntı ile geçirdiğimi söyleyebilirim. Ama vatandaşa da hep güvendim. Sandığa gittiğinde patatesin, soğanın bu ama bunları aşacak iktidar da bu iktidar diyeceğine inandım. Allaha şükür beni hiç haksız çıkartmadı vatandaşımız. Evet, hafif bir sirkeledi ama ben hala senin arkandayım, ülkeme sahip çıkıyorum dedi. Ülkemizin geleceği açısından en önemli tespitlerden bir tanesi de PKK’nın artık bundan sonra eskisi gibi güneydoğuda istediğini yapamayacağını gösterdik. Çünkü Şırnak’ı bile AK Partiye verdiyse bu vatandaş bundan alınacak çok büyük dersler var. Artık örgütlerin himayesi altında kalan bir yapıdan kurtulduğumuzu inşallah demokratik bir yapıya doğru gittiğimizi en bariz göstergelerinden bir tanesini oluşturdu bu seçimler. Aslında bu seçimler yerel seçimlerdi. Ama hep geneli konuştuk. Çünkü şu an AK Parti ile ülke bütünleşti. AK Partinin zaafa girmesi ülkeyi zaafa götürür” şeklinde konuştu.

 “TÜRKİYE’NİN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR MAĞLUBİYET OLMAMIŞTIR”

31 Mart yerel seçimlerinin AK PARTİ olarak Bolu’da mağlubiyet ile sonuçlandığını ifade eden Yılmaz; “ “10 yıl meclis üyeliğimde bir şehir hayali kurduk ve 15 yılda bu hayali gerçekleştirmeye çalıştık. 25 yılını bu şehre adamış bir adamım ve AK Partinin de kurucu il başkanıyım. 15 yıllık çalışmamız sayesinde Bolu CHP’nin kalesi iken AK Partinin kalesi haline dönüştürdük. Bunu Bolu halkı ile beraber yaptık. Şu an kurucusu olduğum partimin yerle yönetimlerde Türkiye’nin geneline baktığımızda birçok yerde oynamalar oldu. Bolu’da oynama olmadı. Bolu’da yer yerinden oynadı. Sadece merkezden bahsetmiyorum ilçelere de bakarsanız biz şu ana kadar en büyük mağlubiyeti Bolu’da aldık. Hem merkez kaybettik hem ilçeleri kaybettik. Ben partimin kurucusu olduğum ilde böyle bir mağlubiyetin ezintisinden kendimi kurtaramadım. Buna vesile olanlar buna göz yumanlar orasını burasını oynataraktan o hadiseye bakanlara hakkımı helal etmek istemiyorum. Çünkü genelde böyle bir sıkıntı olsaydı bunu biraz daha hoş karşılayabilirdim ama Türkiye’nin hiç bir yerinde böyle bir mağlubiyet olmamıştır. Bu mağlubiyete vesile olanlar bu sokakta dolaşmaması lazım. Ama maalesef siyasi pişkinliği o noktaya getiriyoruz ki adam gibi dik duran adamlara ihtiyacımız var. İnşallah o adamları Bolu çıkartır” dedi.

“MÜTHİŞ BAŞARI SERGİLEDİ”

Alaaddin Yılmaz, son olarak kesin olmayan sonuçlara göre 49 bin oy ile Bolu Belediyesinin yeni Başkanı Tanju Özcan’ın başarısını tebrik ederek; “AK Partinin bu büyük mağlubiyetinin yanında müthiş bir başarı sergileyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Tanju Bey ve ekibini kutlamak lazım. İnşallah Bolu kaybetmez. Önemli olan Bolu’nun kazanması gerisi teferruat” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler: