Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İŞKUR BOLU’DA SAHAYA İNİYOR

İŞKUR BOLU’DA SAHAYA İNİYOR
Bolu Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü İsmail Yalçın, 1 Nisan -3 Mayıs 2019 tarihleri arasında İşgücü piyasası araştırması yapacaklarını duyurdu. Yalçın; “İş bulma programı kapsamında bin 170, ‘Toplum Yararına Programlar’ kapsamında bin 200, ‘İş Başı Eğitim Programı’ kapsamında 730 kişiyi istihdam ettik” dedi.

 Haber: Aslı Akış

İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, iş gücü piyasası araştırma kapsamında 400 işyerinin ziyaret edileceğini söyledi. 2018 yılı içinde müdürlük olarak ilimize 54 milyon kaynak aktarıldığını kaydetti.

Bolu Çalışma ve İŞKUR’umu Müdürü İsmail Yalçın, ilimizdeki işsizliğin azaltılması adına ciddi çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, “Her yıl düzenli olarak yaptığımız iş gücü piyasası analizini, 1 Nisan’dan başlamak üzere ilimizde gerçekleştireceğiz. Buradaki gayemiz iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını, gayelerini, zorluk ve teminin de güçlük çekilen meslekler ve neden teminin de güçlük çekildiği, işverenlerimizin taleplerinin alındığı, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu bütün etmenleri belirlemek üzere iş ve meslek danışmanlarımız aracılığıyla iş gücü analizi çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

“İŞSİZLİĞİN AZALTILMASINA DÖNÜK CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Yalçın, işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydederek; “İlimizde 400 işverenimizi ziyaret ederek bu çalışmalarımızı neticelendireceğiz. Netice sonucunda bir rapor oluşturup, iş gücü piyasasının ihtiyaç ve beklentilerini belirleyerek buna göre program ve politikalar belirleyeceğiz. Önümüzdeki süreçteki mesleki eğitimlerin belirlenmesi, ilimizin neye ihtiyaç duyduğu ile ilgili araştırmaları çok önemsiyoruz. Yine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak ilimizin daha güçlenmesi, iş gücü piyasasının canlanması, özellikle ilimizdeki işsizliğin azaltılmasına dönük ciddi manada çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

2019 yılının başından itibaren istihdam edilen kişi sayısını da açıklan İsmail Yalçın, İş bulma programı kapsamında bin 170, ‘Toplum Yararına Programlar’ kapsamında bin 200, ‘İş Başı Eğitim Programı’ kapsamında 730 kişiyi istihdam ettiklerini ifade etti.  

“BİN 170 VATANDAŞIMIZI İŞE YERLEŞTİRDİK”
Yalçın; “2019 yılı içerisinde 1 Ocak’tan bu yana kadar bin 180 vatandaşımızı işe yerleştirdik ve aş bulmasına yardımcı olduk. Yine bizim ‘Toplum Yararına Program’ dediğimiz kısa vadeli avantajlı programlarımız ile bin 200 vatandaşımızı istihdam ediyor ve onlara katkıda bulunuyoruz. Yine en çok ‘İstediğimiz nitelikteki elemanı bulamıyoruz’ serzenişine karşı geliştirdiğimiz ‘İş Başı Eğitim Programı’ kapsamında 730 tane insanımızı eğitimlerini tamamlamak ve işyerlerinde çalışmalarına başlamak üzere istihdam etmiş bulunmaktayız. Dolayısı ile bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerle 3 bin vatandaşımızın iş ve aş bulmasına aracılık ettik” şeklinde konuştu. 

“54 MİLYON KAYNAK AKTARILDI”
Yalçın açıklamasının sonunda müdürlük olarak ilimize 54 milyon kaynak aktardıklarını belirterek; “2018 yılı içinde müdürlüğümüz olarak 54 milyon kaynak aktararak ilimizin ekonomik, sanayi ve istihdam açısından gelişmesine ve değişmesine katkı verdik. Bundan sonra çalışmalarımızın da aynı duyarlılıkla devam edeceğini söylemek isterim” diye konuştu.