Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OKUL - SPOR KULÜBÜ KARDEŞLİĞİ HAYATA GEÇTİ

OKUL - SPOR KULÜBÜ KARDEŞLİĞİ HAYATA GEÇTİ
Bolu Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri ile birlikte hazırlanan Okul - Spor Kulübü kardeşliği projesi hayata geçti.


Bolu ili genelinde öğrencileri TV, Cep Telefonu, Bilgisayar ve Sosyal Medyadan uzak tutmak, bu tür cihazlara bağımlılığını azaltmak için hazırlanan ‘Okul - Spor Kulübü Kardeşliği’ Gazipaşa Ortaokulu ve Boluspor’un organizasyonu ile yapıldı. 

Bu proje kapsamında birçok okul spor kulüpleri ile kardeş olurken, öğrencilerin daha çok spor kültürünü kazanmasını, sosyalleşmelerini, daha aktif spor yapabilmelerini, profesyonel düşünebilmelerini ve ekip ruhunu kazanmalarını da hedefliyor. 

İlçelerde Bolu Valiliğinin talimatı ile kaymakamlıklarca yürütülen proje kapsamında, Gazipaşa Ortaokulu ve Boluspor kulübü de okul-kulüp kardeşliği olarak ilk etkinliklerini gerçekleştirdiler. Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri Karaçayır Spor Tesislerinde Boluspor antrenörleri ve sporcuları eşliğinde oyunlar oynadılar, spor yaptılar. 9 istasyonda gruplara ayrılan çocuklar için çeşitli yarışmalar ve spor aktiviteleri düzenlenirken, 144 öğrenci bu günün ve bu anlamlı projenin tadını çıkarttılar.  

Proje kapsamında bir çok okulda bu tür etkinliklerin yapılacağı ve tüm il geneline yayılacağı öğrenildi.