Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ’NDEN 9 YENİ KİTAP DAHA

BOLU BELEDİYESİ’NDEN 9 YENİ KİTAP DAHA
Bolu Belediyesi Bolu Araştırmaları Merkezi kapsamda hazırlanan 9 yeni kitabın tanıtımı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.
Haber: Aslı Akış

Toplantıya,  Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, kitap yazarları ve basın mensupları katıldı. 

Adnan Tüfekçi, Ali Rıza Tekemen, Emin Acar, Süreyya Astarcı, Şener Yücetürk, Yurdaer Kalaycı ile Orhan Ersoy'un hayatından kesitlerin anlatıldığı kitap ile Bolu ve Mutfak Kültürü ve Bolu'nun Endemik ve Nadir Bitkileri kitabının tanıtımını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz düzenlenen basın toplantısıyla yaptı.

“BU KİTAPLAR ÇOK CİDDİ KAYNAK”
Göreve geldiklerinde belediyenin bastırdığı kitap olmadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, 79'uncu kitabın bastırıldığını açıkladı. Yılmaz; “Göreve başladığımız günden bu yana 79 eserin Bolu Belediye yayını olarak hayata geçmesini sağlayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2004 yılında Belediye Başkanı olduğumda Adapazarı’ndan bir arkadaşımız hayırlı olsun demeye gelmişti. O zaman şehrin problemleri büyüktü. İçecek suyu yoktu, alt yapısı sıfır, arıtma tesisleri olmayan ve problemlerin altından kalkabilecek durumda sıkıntılar yaşadığımız ve hiç de paramızın olmadığı maaş ödeme sıkıntısı çektiğimiz bir dönemde arkadaşımız bana geldi ‘abi bütün faaliyetlerine ara ver kitap basalım bunlar kalıcı olur’ demişti. Bende Fahri; “bizim içecek suyumuz yok sen neden bahsediyorsun” dedim. Evet, kültürel faaliyetler Fahri Tuna kardeşimizin ziyareti ile başladı. Allah’a binlerce şükür ki; bizden önce bir kitabı bile basılamamış belediyede şu an 79. kitabı basmış durumdayız. Bu konuda emeği geçen fikir babası Fahrettin Tuna ile bütün çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bunların her biri gelecek için bir tespittir” ifadelerini kullandı.  

Başkan Yılmaz, 79 kitaptan hariç kentte bulunan 25 mahallenin de kitabının olduğunu sözlerine ekleyerek; “Şu an 25 mahallemizin de kitabı var bunlara dahil değil. Onlarda mahalle tespitleri yani tamamladığımızda gelecek araştırmacıları için, şehircilik anlamında kültürel çalışmalarda çok ciddi bir kaynak oluşacaktı” dedi.

Tanıtım toplantısının ardından ise programa katılan basın mensuplarına bastırılan yeni kitaplardan her birinden birer adet hediye edildi.