Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

NARVEN 3.YILINI COŞKUYLA KUTLADI

NARVEN 3.YILINI COŞKUYLA KUTLADI
Narven Termal Kasaba, hizmete açılışının üçüncü yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Narven A.Ş. Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı etkinliğe Bolu'nun önde gelen siyasetçi ve iş insanları katıldı.


Haber: Burhan Yeşiltaş

İki gün süren kutlamaların son günü, Narven Termal Kasaba yöneticilerinin verdiği yemekle başladı. Düzenlenen yemeğe Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz, Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Narven A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Nalçacı, Genel Müdür Serdar Yıldız ve ortaklardan Necip Çarıkcı katıldı.

“DOĞAYLA VARIZ”

Etkinlikte ilk olarak konuşan Narven A.Ş. Genel Müdürü Serdar Yıldız, 3 yılda büyüme içerisinde olduklarını kaydederek; “Bizler 3 yılda hızlı bir büyüme içerisindeyiz. Bunu da her yıl sizlerle birlikte kutlamayı adet edinmiş bulunmaktayız. Bu güzel organizasyonu bu sene ‘Doğayla varız’ festivali kapsamında yapıyoruz. Bizim çok değer verdiğimiz bir proje. Sadece isimlendirdiğimiz bir proje. Yatırımcılarımızın planladığı bir projeydi. Doğayı korumak bizlerin borcu ve görevi. Narven olarak şunu biliyoruz. Büyük tesisler yapıyoruz, büyük yatırımlar içerisindeyiz. Ama biliyoruz ki, ormanlar ve doğa. Üyelerimizle birlikte yaklaşık 100 bini üzerine çıkan bir aile olduk. Bu aileye bu farkındalığı yaratmak istiyoruz. Narven ilk tasarlanırken tek tek ağaçlar plakalanmış. Hiçbir ağaç kesilmesin diye. İnşaat yapılırken buna göre planlanmış” ifadelerini kullandı.

“NARVEN BÜYÜYOR”

Narven’in büyümeye devam ettiğini vurgulayan Serdar Yıldız; “Geldiğimiz nokta itibariyle gecede 408 konutta 2500 kişi ağırlayabilecek kapasitedeyiz. Bugüne kadar 500 milyon Türk Liralık bir yatırım yaptık. Ortaya çıkan 2500 kişilik kongre salonunun, 400 odalı bir otelin olacağı yağının alt yapısını kurduk. Narven büyümeye devam ediyor. Bugüne kadar son 3 yılda 900 bin kişi ağırlamış bulunmaktayız. Ortalama tesisimizde doluluk oranı %85’tir. İstihdam anlamında 450 çalışma arkadaşımızı dolaylı olarak 1200 çalışma arkadaşımızla birlikte emeğimizi bölüşüyoruz. Bu proje bittiğinde 1000 tane doğrudan istihdam, 3000 civarında da dolaylı istihdam hedefliyoruz. Bu proje yatırımcılarımızın vizyonu çalışma arkadaşlarımızın emeği ve hepsinden önemlisi bütün şehrin, bütün bölgenin sahiplenmesiyle hep beraber büyüyor. Buradan herkese çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“BOLU’DA TURİZM DAHA DA GELİŞECEK”

Yıldız’ın ardından söz alan Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Narven Markasının Türkiye’ye yayılmasında emeği geçenlere şükranlarını sunarak sözlerine başladı. Metin; “Bolu’nun bundan sonraki en önemli gelişimlerinden bir tanesi bu güne kadar olduğu gibi turizm olacak. Özellikle bu yeni dönemde bütün ulaşım ve alt yapısı ile birlikte kültür ve turizm anlamında belediye olarak bizlerinde destekleyeceği projelerle ile beraber inşallah Bolu’daki turizm daha da gelişecek” dedi.

 “NARVEN BOLU AÇISINDAN BİR MARKADIR”

Fatih Metin görevimiz “Alt yapı yapmak, yatırımın önünü açmak” diyerek;  “her türlü kolaylığı sağlamak bizim işimiz. Bunu da bundan sonra yapacağız. Buranın fikir babası Halit bey’in bundan yaklaşık 12 sene evvel ürettiği projelerden bir tanesi idi. O dönemde aslında çok daha erken yol alınabilirdi. Ama ne yazık ki bu iş ufuk, vizyon meselesi. O zaman Halit bey’in vizyonuna, ufkuna uyumlu arkadaşlar olamadık. Bugün itibar ile Narven Şirketi çok ciddi kurumsal bir yapıya ulaştı ve çok önemli bir hizmet ortaya koydu. Kendi konsepti içerisinde çok önemli bir marka olmuş a kaliteyi yakalamış durumda. Çok sağlam ve adım adım hesabını bile bir şirket. Kaliteden ödün vermeden hizmet, en iyi şekilde ortaya koyan bir şirket. Dolayısıyla böyle bir şirketin Bolu’da kendini bulması bizim açımızdan takdire şayan bir durumdur ayrıca Bolu açısından bir markadır” şeklinde konuştu.

“BOLU ÖZEL BİR COĞRAFYA”         

Metin’in ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolu’nun özel bir coğrafya olduğunu belirterek; “Bolu için gurur günlerinden bir tanesi. Narven diye bir tesise sahibiz. Bu Narven’i kuranların değil Bolu’nun tesisi. Bolu’ya Allah özel bir coğrafya vermiş ve burası gelecekte turizm, sağlık, üniversite ve spor kenti olacak. Cumhuriyet tarihinde Abant’ta yapılan otellerden sonra hiçbir turizm tesisi iyi yapılamamış. Karacasu’da yapılan tesislerde çok eski. Bizim en büyük eksiğimizde Karacasu’daki tesisi bir türlü başaramamak. Bir ara ihalesi yapıldı. İptal edildi ve şu an başladı. İnşallah o tesiste kurulacak” diye konuştu.

“NARVEN BİZİM YÜZ AKIMIZ”

Başkan Yılmaz, Narven’in konseptinin bolunun tabiatı ile uyumlu olduğuna dikkat çekerek; “Mudurnu Taşkesti bizden öne çıktı. Şu an Mudurnu’daki tesisler devam ederken Narven bizim yüz akımız oldu. Bu arada bir de Hilton geldi. İlçelerimiz ve merkezde yavaş yavaş turizm akıntısı başladı. Bunun duayeninin Narven olması bizim için mutluluk kaynağı. Narven’in hem konsepti hem yapılış şekli ve tabiat ile uyumlu olması bizim geleceğimiz ile ilgili çalışmalar. Çünkü Bolu tabiatı, sıcak su kaynakları ile var. Bu sayede tesisler geliyor. Bolu gelecekte emin adımlarla hedeflerine yürüyecek. İnşallah Narven yeni Narvenleri çıkartacaktır. Burada emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

 3.FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ‘Dünden bugüne Narven Sergisi’ ve fotoğraf sergilerini gezdikten sonra Narven Termal Kasaba’nın ev sahipliğinde, tesisin hizmete girişinin üçüncü yılı anısına fidan dikildi.  Fidan dikiminin ardından Bolu Belediye Bandosunun verdiği konser eşliğinde pasta kesildi.