Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"BAYRAĞIMIZ DIŞINDA PAÇAVRA SALLANMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Her kim ki, eline bayrağımız dışında bir paçavra alıp bayrak diye sallarsa, o eli kırarız biz. Asla müsaade etmeyiz. Bayrak hepimizin." dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaretinin ardından "Genç Kürsü" programına katılan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, siyasetlerinin temelinde ve merkezinde millet olduğunu söyledi.

Değiştirmedikleri, el atmadıkları hiçbir konu ve alanın olmadığını aktaran Yazıcı, "Bizim siyasetimiz kapsayıcıdır. Nereyi kapsıyor? Türkiye sathını kapsıyor. Nereyi kapsıyor? Millet nezdinde sorun olan her konuyu kapsıyor. 'Siz ne diyorsanız odur' diyor. Siyaset değerler üzerinden olmaz, değerler hepimizin. Siyaset, siyasi rekabet  ve proje üzerinden olur." ifadelerini kullandı.

Gençlere hitap eden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti, etnik köken ayrımı yapmadan, mezhep farklılığı gözetmeden, felsefi düşünce ayrıştırmasına asla sapmadan ortak tarih, kültürel miras, inanç değerlerinin sahibi bütünün ismidir, tek millettir. Dolayısıyla bu millet kavramı içinde yer almayan hiçbir vatandaş yoktur. Çünkü milletiz. Ortak tarihimiz, kültürel mirasımız, değerlerimiz, örf ve adetlerimiz, yaşanmış günlerimiz, farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendiren bir kültürel mirasımız var. Tek bayrak, tek bayrağa vurgu yapıyoruz. Bayrak her ulusun var ama bizim bayrağımız çok güzel. Bağımsızlığımızı simgeliyor ve bu toprağı vatan yapan şehitlerin kanını renk olarak alıyor. Bu topraklarda yaşayıp bayrağı olmayan bir Allah’ın kulu var mı?"

"Bu vatan tektir. Bu vatan kimin? Hepimizin." diyen Yazıcı, "82 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bireyin iştirak halinde pay ve hakkı var. Hepimizin olan bu vatan üzerinde birileri operasyona yelteniyorsa, birileri vatanın birliğini bütünlüğünü bozmayı hedef olarak önüne koymuşsa ona da asla müsaade etmez, her imkanla bunu da önleriz. Her kim ki, eline bayrağımız dışında bir paçavra alıp bayrak diye sallarsa, o eli kırarız biz. Asla müsaade etmeyiz. Bayrak hepimizin." şeklinde konuştu.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bunlar tartışılmaz"

"Tek devlet" dediklerini vurgulayan Yazıcı, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bunlar tartışılmaz. Değer dediğimiz bunlar. Bunları biz partimize imge olarak almışız ama bu herkesin. Bu sadece AK Partililerin değil, 82 milyonun olması lazım." dedi.

Yazıcı, Türkiye’nin gücünün herkese güç katacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dolayısıyla 'armudun sapı, üzümün çöpü' diyerek sakın ha oylarımızın kıymetini düşürtmeyin. O kıymetlidir. Biz Türkiye’nin her sorununu çözdük iddiasında değiliz ama hep doğru işler yaptık. Bir muhasebe yapın neler yaptığımızı. Yerli ve milli duruş sergiledik. İnsan odaklı icraat yaptık. Milletimizin yüzünü kızartacak ya da millete dönüp baktığımızda yüzümüz kızaracak hiçbir eylem ve işlemimiz yoktur."