Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KENDİ İMKANLARIYLA KENDİ ARABASINI YAPTI

KENDİ İMKANLARIYLA KENDİ ARABASINI YAPTI
Bolu Sanayi Sitesinde esnaflık yapan 23 yaşındaki esnaf Abdurrahman Altındaş, kendi imkanları ile kendi arabasını imal etti.


Aynı zamanda makine resim bölümü öğrencisi olan Altındaş, 1 sene süren çalışmalarının ardından, imal ettiği arabayı yürür hale getirdi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Sanayi Sitesinde işyeri bulunan esnaf Abdurrahman Altındaş, bazı parçalarını hurdadan edindiği, gövdesini de kendi imal ettiği arabayı tamamladı.

Arabanın imal sürecinde sanayi esnafının da kendisine yardımcı olduğunu kaydeden Altındaş, “Hobi uğruna, buradaki bazı esnaflarımızın da yardımı ile bu arabayı yapmaya başladım. İlk başlarda zorluk çektim, çevreden de etkiler vardı yapabilecek misin? Yapamayacak mısın? Diyenler oldu. Buradaki esnaflar da yardım etti gerek parçalar, gerek kısımlarının ayarlanmasında, gerek gidiş yönünde, nasıl yapılabilir, nasıl çalıştırılabilir, bu tarzlarda yardımları oldu.” dedi.

“Yapım 1 sene sürdü”

Kendi imal ettiği aracı 1 senede tamamladığını kaydeden Abdurrahman Altındaş, “Bu arabayı yapmak benim bir senemi aldı. İmkanlardan dolayı. Çoğu parçayı hurdadan buldum. Hurda parçalarla uğraştım. Arkadaşlarım da bazı parçalar getirdi. Bu bir seneye mal oldu. Şu an kalan işler de var.” diye konuştu.

“Zamanı gelince büyük bir araba yapmayı da istiyorum”

Yaptığı aracın kendisi için bir tecrübe olduğunu kaydeden Altındaş, zamanı gelince daha büyük bir aracı da imal etmek istediğini ifade etti. Altındaş, “Şu an bu halinde iken, 500 – 600 TL civarında maliyeti oldu. Herkes hazır bir arabayı yapabilir ama normal sıfırdan yapmak zaman alabilir. Buna illa ki ufaktan başlamak lazım. Zamanı gelince büyük bir araba yapmayı da düşünüyorum.” dedi.