Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE M.AKİF ERSOY ANILDI

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE M.AKİF ERSOY ANILDI
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 98. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Bolu Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.


HABER: Aslı Akış

Programa Vali Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Koçak, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Bolu Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Durmuş,  kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bolu Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Durmuş günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

“İSTİKLAL MARŞINI SEVMEK ÜLKEMİZİ SEVMEKTİR”

Fuat Durmuş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 98. Yılını kutluyoruz diyerek; “Vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzle ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ile anıyoruz. Bayrağımız, İstiklal Marşımız milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez değerlerdir. İstiklal Marşını sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır. İstiklal Marşını vakur bir şekilde okumak bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşını iyi anlayabilmek için Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun topladığı milli mücadele ruhunu yakından tanımak bu ruhu hakkıyla hissetmektir” şeklinde konuştu.

Bolu Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Durmuş’ın konuşmasının ardından İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında birinci olan Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Buğlem Berra Önal İstiklal Marşını okudu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

12 Mart İstiklal Marşının kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında düzenlenen “Milletin Sesi Mehmet Akif” temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Buğlem Berra Önal, 50. Yıl İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi İdil Yıldız, Köroğlu ilkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Berra Ezgi Erel’e Bolu valisi Ahmet Ümit tarafından ödülleri takdim edildi.

Resim yarışmasında 1. olan Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Gülce Naz Gökyıldız, 2. olan Sakarya İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Adasu Kandemir, 3. olan 60. Yıl İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Edanur Biçer’e ödülleri Garnizon Komutan vekili Albay Ümit Koçak tarafından verildi.

Şiir yarışmasında 1. olan Alıçören Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeynep Sezer,2. olan 60. Yıl ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Asya Beğim Ersoy, 3. olan Karaköy TOKİ Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nazlı İrem Dağ’a ödülleri BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından takdim edildi.

Kompozisyon yarışmasında 1. olan Mustafa Çizmecioğlu Anadolu lisesi öğrencisi Meltem Sepetçi, 2. olan Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi Ülkü Dila Erdoğan,3. Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Ayça Altındaş ise ödüllerini Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’nun elinden aldılar.

ORATORYO VE CANLANDIRMA BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Ödül takdiminin ardından program, Bolu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu “Bağımsızlık Türküsü” adlı oratoryo ve canlandırma gösterisiyle devam etti

Orotoryoda eşsiz bir performans sergileyen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte yer aldığı canlandırmada Kurtuluş Savaşı yıllarımızı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşadıklarını çok güzel bir şekilde izleyicilere aktardılar.

Oratoryo sonunda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Günü, programını hazırlayan Bolu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sergiledikleri performans davetliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Programın sonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler sahneye çıkarak programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi