Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İZZET BAYSAL MEZARI BAŞINDA ANILDI

İZZET BAYSAL MEZARI BAŞINDA ANILDI
İzzet Baysal Vakfı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) kurucusu, Bolu’nun Babası hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal, aramızdan ayrılışının 19’uncu yılında her yıl olduğu gibi bu yıl da anıt mezarı başında rahmet, minnet, özlem ve dualarla anıldı. Gölköy İzzet Baysal Kampüsü’ndeki Anıt Mezarda Bolulular başta olmak üzere pek çok vatandaş, bir kez daha İzzet Baysal’ın kabrini çiçeklerle süsleyerek dualar ettiler.


Haber: ASLI AKIŞ

Bolu'da kurdukları vakıf aracılığıyla kentin dört bir yanına eğitim ve sağlık alanında 145 eser kazandıran, 1375 öğrenciye burs veren, Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever İzzet Baysal için ölümünün 19'uncu yıldönümünde anma töreni düzenlendi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampüsü'ndeki anıt mezarda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, İl Başkanı Nurettin Doğanay, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi AİBÜ'de bulunan öğrenci grupları kampüs içerisinden anıt mezara kadar İzzet Baysal için saygı yürüyüşü yaptı.

“VARLIĞINI HER ZAMAN HİSSEDİYORUZ”

Anma töreninde ilk konuşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Aradan geçen her yıl ona olan hasret ve minnetimizi artırmaktadır. Bu kampüste varlığını her zaman aramızda hissettiğimiz İzzet Baysal, en büyük eserim üniversite demiştir. Ona teşekkür etmek, onun eserlerine sahip çıkmak, bilimin aydınlattığı yolda ilerlemekle mümkündür” dedi.

“MEDENİYETİN GÜNÜMÜZDEKİ EN BÜYÜK TEMSİLCİSİ İZZET BABAMIZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Vakıf medeniyetinden geliyoruz. Bu medeniyetin günümüzdeki en büyük temsilcisi İzzet babamız. Sağlıklı ve eğitimli insan yetişmesi için tüm gücünü buna vakfetmiş. Dünyanın da beklediği bu. Sağlıklı ve eğitimli insan. Bundan daha ulvi bir iş olamaz” şeklinde konuştu.

“İZZET BAYSAL BİR DUAYENDİR”

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, İzzet Baysal’ın hem ilimizde hem ülkemizde bir marka olduğunu söyleyerek, “Merhum İzzet Baysal beyefendinin vefatının 19’uncu yıl dönümünde bir kez daha şükranla yad ediyoruz. Şeyh Edebali’nin deyimi ile ‘İnsanlar vardır, sabah ezanı ile doğar, akşam ezanı ile ölürler. Yine insanlar vardır yaptıkları, uyguladıkları ile kıyamet boyunca yaşar giderler.’ Bulundukları yere perspektif veren ışık veren, vizyon gösteren insanlar yaşamaya devam edecek olanlardır. Esasen payesi iştir, kişinin lafa bakılmaz. Bugün burada içerisinde bulunduğumuz müessese, için bulunduğumuz toplum, bu ilgi ve alakaya bakıldığında İzzet Baysal beyefendinin nasıl biri olduğunu söylüyor. Program vesilesi ile onu birkaç kelime ile yad etmek gerekirse eğer İzzet Baysal beyefendi hem ilimizde hem ülkemizde bir markadır, bir duayendir. Neye öncelik verilmesi gerektiğini çok iyi bilen ve bu konuda hayatını çok iyi yürüten çok değerli bir büyüğümüzdür. Allah gani gani rahmet eylesin. İnanıyorum ki onun bırakmış olduğu bu eserler ve miraslarla ilimizde zaman içinde marka olacaktır. Çünkü gerek fiziki şartlar, gerekse seçkin akademi kadrosu ve çok değerli gençleri ile üniversitenin zaman içinde bu ilin marka haline getirecek olmasına hiçbir tereddüttüm yoktur. Bu vesile ile kendisini saygıyla anarken, geride bıraktığı bu eserler için bir kez daha kendisine teşekkür ediyoruz. Yine bu anlamla günde bu şekilde teşrif eden hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesile ile İzzet Baysal’ın diğer iş adamlarımıza da örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Orhan Genç tarafından okunan duaların ardından törene katılanlar İzzet Baysal'ın mezarına karanfiller bıraktı.

Anıtmezardaki programın ardından AİBÜ İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji binasında tören devam etti.

Daha sonra ise İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreter Mustafa Yaman tarafından İzzet Baysal Vakfı'nın kuruluşu, vakfın kurumsal ve mali yapısını gösteren bir sunum gerçekleştirildi.

Programın devamında “Yöneticilerin Dilinden İzzet Baysal” videosu katılımcılara izlettirildi. Çekilen kısa filmin ilk konuğu ise BAİBÜ kırıcı Rektörü Kemal Güçlüol oldu.

Anma programının devamında uluslararası dergilerde yayınları çıkan 80 akademisyene çeşitli hediyeler verilirken, ilk ödülü Bolu Valisi Ahmet Ümit ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal verdi. Akademisyenlere takdirname ile İzzet Baysal madalyonun hediyesi verildi.

Program katılımcılara verilen kokteylin ardından sona erdi.