Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HOKEYCİLER TARİH YAZDI

HOKEYCİLER TARİH YAZDI
Avrupa Şampiyon Kulüpler Challenge 1'de mücadele eden Kadın Hokey Takımımız turnuvada ilk ikiye girerek Trophy ligine yükselmeyi başardı.


Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından olan Challenge1'de Türkiye'den Bolu Belediyespor'un katıldığı şampiyonada ev sahibi Fransa ile birlikte İrlanda, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan, İrlanda ve Slovenya yer aldı. İlk iki takımın bir üst lig olan Torphy ligine kalma maçları sonunda Fransa ile Türkiye bileti kazanan ekipler oldular. Diğer ülkeler yeni sezonda Challenge1'den bir üst lig olan Trophy ligine yükselme mücadelesi verecekler.

Türkiye ligini şampiyon bitiren ve ülkemizi bu turnuvada temsil eden Bolu Belediyespor Fransa'nın Douai kentinde düzenlenen turnuvada B grubunda yer aldı. Aynı zamanda Hokey milli takımımızın da antrenörlüğünü yapan Yasin Yükseler ve Ercan Aybatan'ın da çalıştırdığı ilk maçını Slovak takımı KPH Raca'ya karşı oynayan yeşil beyazlılar Emine Bahçıvan ve Fatma Songül Gültekin'in iki golü ile maçı 4-2 kazanmayı başardılar.

Kalesinde iki korner penaltı golü gören Bolu Belediyespor turnuvaya moralli başladı. İkinci maçta İrlanda ekibi Ards Ladies HC ile karşılaşan Bolu Belediyespor 3-3 berabere kaldı. Gollerimiz Emine Bahçıvan (2) ve yine Fatma Songül Gültekin'den geldi. Gruptan çıkma maçında ise Portekiz Lizbon Casuals HC ile karşılaşan Bolu Belediyespor Özge Çalayır'ın 2, Emine'nin bir golü ile mücadeleyi 3-0 kazandı.

Final grubunda ise iki maça çıkan Bolu Belediyespor ev sahibi Fransa'ya 5-3 mağlup olmasına rağmen final maçında Bulgaristan'ın Akademik Plus Sofia ekibini 6-2 gibi farklı bir sonuçla yenerek ev sahibi Fransa ile birlikte Trophy ligine adını yazdırmayı başardı.

Ekibimizin Fransa ve Bulgaristan maçlarında gollerini, yine ekibimizin golcü isimleri Özge Çalayır, Emine Bahçıvan ve Fatma Songül Gültekin kaydetti. Final maçlarını Bolu Belediyespor kulüp başkanı Engin Alemdar da izlerken, kulübün sportif direktörü Faik Mert Dönmez ve idari Koordinatör Hamza Türdü turnuva boyunca takımlarını yalnız bırakmadılar. Ekibimizin bu turnuvadaki organizasyonunu yapan 14 Turizm'in sahibi Fırat Oktar takımla yakından ilgilenirken, oyuncuların tüm sorunları ile yakından ilgilenen isimdi. 

Turnuva sonunda Fransa'nın Douai kentinde ödül töreni yapılırken, ilk ikiye girerek üst lig olan Trophy ligine kalan Fransa ekibine ve Bolu Belediyespor'a madalyaları verildi. Madalya töreninde Bolu Beleidyesporlu oyuncular Türk bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Temsilcimiz turnuvanın ardından düzenlenen Paris turu ile ülkeye dönüş yaptı.

Fransa’da şampiyonluğa ulaşan Bolu Belediyespor Hokey Takımı Antrenörü Yasin Yükseler şunları söyledi: “Tekrar tekrar bir gurur tablosu oluşturduk hep birlikte. Fransa'da Avrupa kulüpler şampiyonasında yine Ülkemize ve Bolu'muza büyük bir başarı ile döndük. Kulüpler Avrupa şampiyonu olduk. Bolu Belediyesi Spor Kulübü Kadınlar Hokey Takımının başarısında birçok kişi ve kurumun desteği oldu.  Başta kulübümüz başkanı Engin Alemdar ve yönetimine, Hokey Şube Sorumlusu Haluk Yerlikaya'ya, Belediye Başkanımız Alaattin Yılmaz'a, bizimle ilgilenen Sportif Direktör Faik Mert Dönmez ve İdari Menajer Hamza Türdü'ye, Bolumuzun değerli Gazetecisi Vedat Özkan beye,  organizasyon sorumlusu kardeşim Fırat Oktar' a, teknik ekip ve bu başarıda ki emektar Sporcularımıza sonsuz teşekkürler sunuyorum.

Kurumları da unutmamak gerekiyor. .

“Çalıştığımız kurum Bolu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne, tesis desteği sunan Abant izzet Baysal Üniversitesi BESYO yönetimine ve İzzet Baysal Anadolu Lisesi yönetimine, Hokey Federasyonu Yönetimi'ne ve görünmeyen tüm kahramanlara minnettarım. Sevgiler ve selamlar”