Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN SİYASET ARENASI’NDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

TANJU ÖZCAN SİYASET ARENASI’NDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, Köroğlu TV’de canlı olarak yayınlanan Siyaset Arenası programının konuğu oldu.

Haber: Aslı Akış

Canlı yayınca gazeteciler Caner Güngör ve Bülent Velioğlu’nun sorularını cevaplayan Özcan, iki saat süren program boyunca seçim çalışmaları ve projelerini anlattı.

Köroğlu Ana Haber’in hemen ardından Köroğlu TV ekranlarına gelen Siyaset Arenası programının konuğu olan CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan önemli açıklamalarda bulundu.

2 saat süren program boyunca sosyal medyadan gelen soruların yanı sıra, gazeteciler Caner Güngör ve Bülent Velioğlu’nun sorularını yanıtlayan Özcan, belediye başkanı seçilmesi durumunda yapacaklarından bahsetti.

Tanju Özcan’ın programda yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

“BENİM AÇIMDAN SÜRPRİZ DEĞİL”

Elimizde 2 anket var. Biri benim adaylık sürecimde 15 Aralık civarında. O ankette fark 8 puandı. Ben ilk kez aday olarak önde başladım. 1 ay sonra tekrar yaptırdım, ciddi bir firmaya. 16 puana kadar çıktığını gördüm. Bu anketleri sadece ben yaptırmıyorum. Herkes yaptırıyor. Benim açımdan sürpriz değil bu anket sonucu. Şimdi yapılsa farkın daha da artacağını düşünüyorum.

 “BOLU HALKI BENİM ARKAMDA DİMDİK DURDU”

10 yıl önce başkan adayıydım. 10 yıl öncekinden istekli azimli çalışabiliyorum. Sabah namazından başlayıp gece 12’ye kadar çalışmalara devam ediyorum. 31 Mart’tan sonra Allah izin verirse Bolu’nun belediye başkanı olacağım. Aday olmadığım dönemden itibaren, aday olursan sana destek vereceğiz diye istekler vardı. Aday olduktan sonra bu arttı. Vatandaşın çok ciddi teveccüh göstermesini beni aramalarından yanıma gelmelerinden hissetmiştim. Bolu’da yapılan ankette de açık ara benim ismim çıktığı için bana adaylık yönetildi. Bolu halkı benim arkamda dimdik durdu. "Ben rüya görmüyorum, uyanığım. Ben bütün adayları seviyorum. Ayaklarına taş değmesin. Eskiden genel siyaset yapıyordum. Şimdi yerel siyaset yapıyorum. Ben şuan hizmet makamına talibim.

“ERDOĞANLA HELALLEŞİRİM”

Bütün hayatım didik didik ediliyor. Zaman zaman sertleştiğimiz zamanlar olmuştur. Ben de başkaları da haksızlık yapmıştır. Numan Kurtulmuş neler söylüyordu. Siyasette bunlar olabilir. Erdoğan, 15 Temmuz öncesinde olan tüm şikâyetlerimden vazgeçiyorum dedi. Ben geçmişe dönük bana söylenenlerle helalleştim dedi. Bunla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Onun haberinin olduğu kanaatinde de değilim. Eğer haberi de varsa onunla da helalleşirim. Alaaddin Yılmaz’la da kavgalarımız oldu. Onunla helalleştim.

“HERKESİN OYUNA TALİBİM”

Ben kimseyi partisini sorgulamadan vaatlerimi anlatıyorum. Kim kimle ittifak yaparmış genel merkezlerin işi. Bolu’da kim AK Partili kim MHP’li sormadan vatandaşımdan destek istiyorum. Genel seçimlerde daha büyük etki yaratabilir ama yerel seçimlerde ittifak tabanda oluşuyor. İki kere iki 4 eder diye bir şey yok. Etmeyebilir de. Ortada genel merkezler tarafından verilen bir karar yok. Ülkücü kardeşlerimden, AK Parti’ye oy verenlerden, Milli Görüş kesiminden de oy istiyorum. Ben milliyetçi bir insanım. Konuşmalarımda hassasiyetlerim ortada. Bu tutumumdan dolayı kendi genel merkezimden dolayı sıkıntılar da yaşadım. Ben yöremde yaşayan insanların hissiyatlarını paylaşıyorum. Hepsinin oyuna talibim.

“EN BÜYÜK SORUN MEZARLIK”              

Sağlık mahallesine çok sık gidiyorum. En büyük sorunlarından birisinin mezarlık olduğunu benden başka bilen yok. Oranın yerini de tespit ettik, hazırladık. O mahallede defalarca kapısını çaldığım insanlar var orayı Ak Parti’nin kalesi olarak görmüyorum. Öyle bir gözlük taktım ki, senin hangi siyasi partiye mensup olduğunu görmeden oy istiyorum.

Darbenin ilk saatlerinde Bolu’daydım. Gece saatlerinde Ankara’ya gittim. Bir milletvekilinin görevi o gün meclise gitmekti. Ben de TBMM’ye gittim darbenin ilk saatlerinde. Meclis bombalanırken orada herkes vardı. Ben TBMM’ye girmeye çalıştığımda giremedim. Bunları siyasi şov malzemesi haline getirmeye gerek yok. 3 kez belediye meydanına geldim. Darbe girişimi hepimize karşı yapılmıştı ama birileri bunu siyasallaştırmaya çalıştı. Darbe olsaydı ben ya içeri girecektim ya da öldürülecektim. Tanju Özcan, FETÖ’yle PKK’yla yanyana anılabilir mi? Bazıları da kendini aklamak için belediye önüne gitti. Her akşam fotoğraf atanların bazılarının içeride bazılarının kaçtığını biliyoruz. Benim gibi abdestinden şüphesi olmayanlar içeride mi? Yenikapı ile ilgili Kılıçdaroğlu’nu eleştirdim. ‘Ne istediler de vermedik’ diyenlerle aynı yerde olmak istemedim. Kendi partimle de ters düştüm."