Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TURHAN BULUT SEÇİM BÜROSUNU AÇTI

TURHAN BULUT SEÇİM BÜROSUNU AÇTI
31 Mart Yerel Seçimleri için il merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu Teşkilatı, Mengen’de yoğun katılımla Belediye Başkan Adayı Turhan Bulut’un seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu Teşkilatı, 31 Mart Yerel Seçimleri için il merkezi ve ilçelerdeki yoğun çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. CHP Bolu Teşkilatı son olarak Mengen’de Belediye Başkan Adayı Turhan Bulut’un seçim irtibat bürosu açılışını yaptı. Geçtiğimiz gün düzenlenen açılış törenine CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, CHP Mengen mevcut Belediye Başkanı ve Adayı Turhan Bulut, CHP Mengen İlçe Başkanı Şenol Ersoy, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, CHP ve İYİ Parti İl ve İlçe Teşkilatları yöneticileri, partililer ve çok sayıda Mengenli vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Mengen Belediye Başkan Adayı Turhan Bulut, geçtiğimiz dönemde yaptıkları çalışmalar ve girişimleri tek tek anlattı. Turhan Bulut konuşmasında, “Mengen’in en büyük sorunlarından birisi de ısınma sorunu. Doğalgaz buraya mutlaka gelecek dedik. Göreve geldiğimiz zaman da seçim bildirgemize yazdık. 2015 yılından itibaren bugüne kadar Mengen’e getirebilmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Görüşmelerimiz sonrasında 2017 yılında Botaş bizden raporu istedi, müracaat istedi. Yönetim Kurulu Başkanıyla görüştük. 2017 yılında Mengen’e doğalgaz talep dosyasını teslim ettik” dedi.

“KİMSENİN YÜREĞİ YETMEZ”

Gastronomi bölümü ile alakalı yaşanan tartışmalara da değinen Bulut şunları söyledi: “Şimdi yeni Turizm Fakültesi yapıldı. Hemen ertesi gün geldiler, buradan Gastronomi Bolu’ya alacaklarmış başkanım diye. Evet doğru Gastronomi bölümünü Mengen’den almayı çok istediler, çok arzu ettiler. Mengen’e 4 yıllık okulu bir türlü yakıştıramadılar. Ama Mengen Belediyemiz ve partimiz öncülüğünde Mengen halkının siyasi ayrım yapmaksızın o birlikteliği, bütünlüğü ile beraber göstermiş olduğumuz direnişten sonra 4 yıllık Gastronomi Mengen’de kalmıştır. Bundan sonra o 4 yıllık gastronomi bölümünü Mengen’den almaya kimsenin yüreği yetmez diyorum.”

“ŞARTSIZ ŞURTSUZ TAM DESTEKLEYECEĞİZ”

Turhan Bulut’un ardından sözü alan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ise, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti işbirliğinin ilk adımı olan irtibat bürosu açılışına yönetici arkadaşlarımız ile geldik. Fakat Turhan Başkanımı dinleyince bu gelmenin ne kadar anlamlı, ne kadar önemli, ne kadar kıymetli olduğunu idrak etmiş oldum. Kendilerine 5 yıl boyunca Mengen halkına ayrım yapmadan, partizancılık yapmadan hizmet verdiği için partim ve şahsım adına, Mengen halkı adına teşekkür ediyorum. Bu güzel icraatların devam etmesi adına, bu birlikteliğin devam etmesi adına eşit, hakça hukukça mücadele adına, halkçı belediyecilik yanında iyi belediyeciliği de yanına katacağını düşünerekten İyi Parti Teşkilatları olarak, İl Başkanlığı, Yöneticileri, İlçe Başkanlığı, üyeleri ve gönül verenleri olarak Sayın Turhan Başkanımızın bu seçimde yanında olacağız, onu şartsız şurtsuz, osuz, busuz tam destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU TARLADAN LÜTFEN VAZGEÇMEYİN”

İYİ Partili İl Başkanı Örnekbaş’ın sonrasında konuşan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Partililere desteklerinden ötürü teşekkür etti. Karsu konuşmasında ayrıca, “5 sene önce Mengen’e geldiğimde yine Turhan Bulut aday idi. Bir konuşmam da dedim ki: Ya arkadaşlar, siz iyi bir tarla bulmuşsunuz. Suyu başında, güneşi yukardan geliyor, tarla güzel. Bu tarla verimli bir tarla olur demiştim. Arkadaşlar, iyi düşünmüşüm, iyi tahmin etmişim. Değerli arkadaşlarım yine o tarlayı iyi bulmuşsunuz diyorum. Bu tarladan lütfen vazgeçmeyin. Bir tek isteğim var, sakın ola birbirinize küsmeyin, sakın ola ki birbirinize darılmayın. O olacak, bu olacak değil, Turhan Başkan Belediye Başkanı olacak, herkese eşit hizmet edecek. İYİ Partili arkadaşlara özellikle teşekkür ediyorum. Yüce Mustafa Atatürk’ün askerleri, Cumhuriyetin askerleri, ufkunuz açık olsun, yolunuz açık olsun” dedi.

“BİZ İNŞALLAH AĞABEY-KARDEŞ EL ELE VERECEĞİZ”

Karsu’nun ardından sözü alan CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, konuşmasında yalan söylemeyi bilmeyen dürüst insan olduklarını belirterek, “Verilen sözün ne kadar önemli olduğunu bilen insanlarız. Biz kul hakkı yemeyiz, biz bizden sahibi insanlarız. Bu anlamda Turhan Başkanıma bu 5 yıllık çalışmaları için teşekkür ediyorum.  Bu 5 yıl fragmandı, asıl film önümüzdeki 5 yıl. Bu dönem bir şansı olacak Turhan Başkanın. Tanju Özcan kardeşi de Bolu’nun Belediye Başkanı olacak. Biz inşallah ağabey-kardeş el ele vereceğiz hem Mengen’e hem Bolu’ya hem diğer ilçelerimize örnek çalışmaların nasıl yapılacağını göstereceğiz. 1 Nisan’dan sonra devir teslim olacak. Burada olmayacak biliyoruz. Ben sizi 1 Nisan’dan sonra Bolu’ya davet ediyorum devir teslim için” diye konuştu.

“GELİN MEMLEKETİMİZİ ELLERİMİZİN ARASINDA TUTALIM”

Özcan’ın ardından son olarak konuşma yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın ise, sevginin, dostluğun, dayanışmanın, doğru çalışmanın neler yaratabileceğini gördüklerini ifade ederek şunları söyledi: “Turhan Başkanımı dinlerken düşündüm, ‘Yahu bu küçücük Mengen Belediyesinin bütçesi ne kadardır ki Turhan bey bunları 5 yılda başarmış?’ Mengen Belediyesinin bu küçücük bütçesi ile bunlar nasıl yapıldı?  Galiba iki şey arkadaşlar: Paradan önce yürek lazım, samimiyet lazım, inanç lazım. Ama başka bir şey daha lazım. Çok parası olan yerler var, orada da hizmet yok. Sebebi ne? O paraları halka doğru çevireceksin, hortumları keseceksin. Demek ki burada o paranın doğru kullanılması da var. Ben hem kendisine hem meclis üyesi arkadaşlarıma hem de belediye işçisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 50 gün sonra yalnızca Belediye Başkanlarımızı seçmeyeceğiz, 50 gün sonra bu ülkenin kaderini de oylayacağız. Gelin memleketimizi ellerimizin arasında tutalım. Şu memleket elimizden arasından kayıp gitmesin.”