Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN S PLAKA SAHİPLERİYLE BULUŞTU

FATİH METİN S PLAKA SAHİPLERİYLE BULUŞTU
AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, S plaka sahipleriyle buluşmasında S plaka ücretlerinin düşeceğini müjdeledi. Metin, “S plakada örneğin Düzce 3 lira verirken sizin 15 lira vermeniz doğru değil. S plaka ücretleri düşecek.” dedi.


AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, seçim çalışmaları kapsamında servis (S plaka) sahipleri ile bir araya geldi. Metin burada yaptığı açıklamada, 2009 yılında yapılan ulaşım master planının artık şehrin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.

“BOLU'NUN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİZ LAZIM”

Ekibiyle birlikte yeni bir master planı üzerinde çalıştıklarını anlatan Metin, “Bunu değiştirelim dedik. Bir ulaşım master planı hazırlayalım. Bolu'nun geleceğini düşünmemiz lazım. Bolu bu nüfusta kalacak değil, yollar böyle olacak değil. Bolu gelişmeye, değişmeye devam edecek. Bak ‘turizm merkezi olsun’ diyoruz. Uğraşıyoruz. Sporuyla, yemeğiyle, tarihi adasıyla, doğal güzellikleriyle, her şeyimizi kullanıp, yerli ve yabancı turisti Bolu'ya çekip para kazanmak istiyoruz. Yani Bolu olarak ticareten turizmden gelir elde etmek istiyoruz. Bunları yaparken, bunları düşüneceksiniz.  Bolu'ya gelen gideni, yaşayanı, her şeyi düşüneceksiniz” dedi.

“YAPTIĞIN BİR ŞEY 50 SENE, 100 SENE GİTMELİ”

Bolu’nun hızla geliştiğini ve nüfusunun arttığını kaydeden Metin, “O nedenle, turizmiyle, sanayisiyle, tarımıyla ilgili her şeyi dengeli bir şekilde hesap etmek zorundasınız belediye olarak. Yaptığın bir şeyde 10 sene sonra tekrar yeni bir ihtiyaca cevap vermemeli. Yani yaptığın bir şey 50 sene, 100 sene gitmeli. Geleceği görerek hareket etmeliyiz. Biz de planları buna göre yapıyoruz.” diye konuştu.

“ULAŞIM SORUNU İÇİN KOMİTE KURACAĞIZ”

Metin, ulaşımda yaşanan sıkıntıyı nasıl çözeceklerine ilişkin de, “Bolu'daki ulaşım sorununun çözümünün en doğru işi, bu işi yapanlarla çözmektir. Dolayısıyla biz bu işi, sizlerle beraber çözeceğiz. Bugünkü toplantı kafanızdaki soru işaretlerini dağıtmak için. Asıl toplantıları Şoförler Odası Başkanlığı'mızın başkanlığında oluşturacağımız bir komite olacak. Belediye tarafından da Abdullah Öztürk olacak. Oturacaksınız, ulaşımı beraber konuşacağız.” açıklamasında bulundu.

“BİRİNCİ VAZİFEM 168 BİN KİŞİYE EN İYİ HİZMETİ VERMEK”

S plaka sahiplerine Belediye Başkanı olduğunda birinci vazifesinin Bolu'daki 168 bin kişiye en iyi hizmeti vermek olduğunu dile getiren Metin, “Ben bu hizmeti en iyi şekilde vermek zorundayım. Bu hizmeti verirken de nasıl yapmamız lazım? Bunu mutlu taşıyıcıyla yapmamız lazım. Yani sizi de mutlu etmemiz lazım. Siz mutlu olursanız, vatandaşlarımız da mutlu olur. O nedenle sizlerle beraber yapacağız bu işi. Sizler de bize diyeceksiniz ki; Bolu'daki ulaşımda şunlar şunlar mesele. Ben size vatandaştan gelen şikayetleri anlattım. Bunları biliyorsunuz zaten. Bunlar nasıl çözülebilir, neler olabilir. Neler olmamalı, bunların hepsini konuşacağız.” dedi.

“İDDİA EDİYORUM; ‘BOLU'YA BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANI GELMEDİ’ DİYECEKSİNİZ”

Metin, tüm Bolu halkının ‘Allah razı olsun’ diyeceği bir başkanlık yapacağının da vurgusunu yaparak, “Ben sokağa çıktığım zaman iddia ediyorum Bolu'ya bunu dedirteceğim; 'Böyle Belediye Başkanı gelmedi' diyeceksiniz Allah nasip ederse. Tabi şimdi konuşmanın bir anlamı yok. İcraata geçince göreceksiniz inşallah. Hep sokakta olacağım, mahallede olacağım, caddede olacağım, halkın içinde olacağım.” diye konuştu.

HEM VATANDAŞI, HEM SİZİ DÜŞÜNECEĞİM

Asıl olanın halka hizmet etmek olduğunu söyleyen Metin, “Ben Halkın içindeyken, sokakta dolaşırken, vatandaşın önüme geçip, güzergah problemini, durak problemini, bekleme problemini, istif problemini söylememesi lazım. Bolu gibi bir yerde iki tane araç değiştiriyorum dememesi lazım. Bolu gibi bir yerde 10 dakikalık yere bir saat dolanarak gidiyorum dememesi lazım. Benim Belediye Başkanı olarak bunu dedirtmemem lazım.” ifadelerini kullandı.

“ASLOLAN ESNAFIN EKMEK PARASIDIR”

Halkın talep ve isteklerine göre şekillendireceğini tüm hizmetlerinde esnafı asla mağdur etmeyeceğini dile getiren Metin, “Ben de kendimi sizin yerinize koyarak şunu söylüyorum. Belediye olarak bu hizmeti biz ne şekilde kimlerle sağlayacağız. Sizlerle birlikte sağlayacağız. O yüzden aslolan sizin ekmek paranızdır. Ekmek paranızı en iyi şekilde kazanmanızı, en önemlisi, huzurlu şekilde kazanmanızı sağlayacağız. Bu sistemin de nasıl olacağına siz karar vereceksiniz. Siz hem vatandaş memnuniyetini düşüneceksiniz hem de cebinizi düşüneceksiniz. Ben de hem vatandaşı, hem sizi düşüneceğim” dedi. Metin, ulaşım komisyonu hakkında da bilgiler vererek “Bütün kooperatiflerin katıldığı, herkesin kucaklandığı, kimsenin dışarda bırakılmadığı, her kooperatifin, her şirketin içinde bulunduğu hepinizin onayladığı bir komisyon kurulacak. Kimsenin dışarıda kalmadığı kimsenin yarın itiraz etmeyeceği bir komisyon kurarız.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ MUTLU ŞOFÖR, MUTLU YOLCU, MUTLU İŞLETMECİ”

Ekmeğini direksiyondan kazanan şoförlere de sahip çıkacaklarını açıklayan Metin, “Şoför kardeşlerimize de sahip çıkacağız. Onların insani şartlarda çalışma saatlerini ayarlayacağız.  Saatlerce direksiyon salladığınızı da biliyoruz. Saatlerce direksiyon sallayan adamda psikoloji kalmaz. Hedefimiz mutlu şoför, mutlu yolcu, mutlu işletmeci. Şoförlerimizin vatandaşla ilişkilerini de düzenleyeceğiz. Bunu da beraber yapacağız. Bizzat şoför camiası oturacak, vatandaşla ilişkide hangi kurallara uyulması gerekir onu belirleyeceksiniz, ondan sonra bunlara uymayanların cezası ne olacak onu da kendiniz belirleyeceksiniz. Sonra biz belediye olarak onu uygulayacağız. Yani reçetesini sizin yazdığınız işi biz uygulayacağız. Ondan sonra kimse belediyeye itiraz etmeyecek. Unutmayın ki 168 bin kişi Bolu Belediyesi'nin hizmet alanıdır.”  dedi.

“DÜZCE 3 LİRA VERİRKEN SİZİN 15 LİRA VERMENİZ DOĞRU DEĞİL”

S plaka ile ilgili de esnafa indirim müjdesi veren Metin, S plakalar konusunun 2014 belediye seçiminde de karşılaştığı bir konu olduğuna değinerek, “Kişiler, makamlar geçicidir. Aslolan partidir. Değerli kardeşlerim,  hiçbir zaman, hiçbir makamı amaç olarak görmedik, araç olarak gördük. Hizmetin aracı olarak gördük. Kime sizlere, millete. S plakada örneğin Düzce 3 lira verirken sizin 15 lira vermeniz doğru değil. S plaka devir ücretleri düşecek.” açıklaması yaptı.