Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BENİMLE AŞIK ATAMAZ”

“BENİMLE AŞIK ATAMAZ”
Bolu Ziraat Odası’nda Başkan Hakkı Fidan, Ziraat Odası Başkan Adayı Fikret Özen’in kendisi ve mevcut yönetimi hakkındaki eleştirilerine cevap verdi.

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, 16 Şubat’ta yapılacak Ziraat Odası seçimleri öncesinde oda yönetimine aday olan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen’in, geçtiğimiz gün çeşitli basın kuruluşlarında yer alan eleştiri ve iddialarına karşı basın açıklamasında bulundu. Başkan Hakkı Fidan, Özen’in delegelere vermiş olduğu yemekte sarf ettiği, “Bazı kişilere özel muamele yapıyorsunuz” sözlerine karşılık “Odası kimsenin özel yeri değil, biz kimseye Ziraat Odasında özel muamele yapmayız sizin gibi. Bizim için her çiftçi ve delege aynıdır” diyerek tepki gösterdi.

“EVVELA ODAYA BORCUNU ÖDEYECEK, ONDAN SONRA KONUŞACAK”

Başkan Hakkı Fidan, Özen’in yaptığı açıklamalara ayrıca şu sözlerle yüklendi: “Odaya borçlu olan çiftçiler sizin görev yaptığınız dönemden. Biz göreve geldikten sonra 6 ay alacakların gelmesini bekledik. Her hafta borçluları aradık, süre isteyenlere süre tanıdık. 6 ayın sonunda oda avukatına verdik. Biz kimsenin evine haciz göndermedik. Bir tane çiftçi evime haciz geldi diyemez. Biz Ziraat Odasının alacağı için kimin boğazını sıktıysak o konuşuyor. O konuşanlar evvela odaya borcunu ödeyecek, ondan sonra konuşacak.

“YANDAŞLARINA VERİR, DAHA EVVELDEN OLDUĞU GİBİ”

Ziraat Odası satış mağazasından veresiye ilaç verilmediği söyleniyor. Bir tane delege ve çiftçi göstersin. Odaya daha evvelden borcu olanlara verilmedi. Fikret özen veresiye vereceğini söylüyor. Yandaşlarına verir, daha evvelden olduğu gibi. Gariban çiftçi ve delege alamaz daha evvelden olduğu gibi. Fikret Özen satış mağazasının cirosunun düşük olduğunu söylüyor. Satış Mağazası cirosu 2015 yılında 1 milyon 530 bin TL, 2016 yılında 1 milyon 180 bin TL, 2017 yılında 990 bin TL, 2018 yılında  1milyon 300 bin TL’dir. Odamızın satışlarında eskiye nazaran hiçbir değişiklik yoktur. Biz Ziraat Odası olarak işimize bakarız.”

“ADALET ACELE ETMEZ, BİRGÜN KARŞISINA ÇIKAR”

Fidan, Fikret Özen'in hakkında yargı kararı olmadığı sözlerine ise, “Acele etmesin gelir. Orda meclis başkanlığı yapmış birisi suçsuz kalacağını sanmasın. Adalet acele etmez, bir gün karşısına çıkar” diyerek cevap verdi.

“BENİM FİKRET ÖZEN GİBİ ŞOVA İHTİYACIM YOK”

Özen'in diğer iddialarına karşılık Ziraat Odası Fidan şunları söyledi: “Fikret Özen 2 Adet büro aldıklarını söylüyor. O bürolarda da yolsuzluk olmuş. Acaba yolsuzluğu kim yaptı? Araç aldıklarını söylüyor. Doğru. Fakat araç odanın malı gibi kullanılmamış. Acaba odanın arabasını kimler kullandı? Fikret Özen 11 yıl görev yaptığını söylüyor. Doğru. O yaşantıyı başka yerde bulamaz. O yüzden Ziraat Odasına aday oldu. Fikret Özen 11 yıllık özlemi arıyor.

Fikret Özen şov yaptığımı söylüyor. Benim şov yapmama gerek yok. Herkes beni çok iyi tanır. Fikret Özen de çok iyi tanır. Kendisi ile beni karıştırıyor. Ben ondan evvel köy muhtarlığı ve başka görevlerde bulundum. Şu anda da Bolu Ticaret Odası’nda ikinci başkanım. Benim Fikret Özen gibi şova ihtiyacım yok. Fikret Özen beni tarımdan anlamaz diyor. Benim arazilerimi o mu ekiyor acaba anlamış değilim. Ben esnaf birisiyim. Fikret Özen beni iyi tanır. Her şeyi ondan daha iyi anlar ve yaparım.

“ÖZEN 80 BİN TL İLE 8 BİN TL’Yİ KARIŞTIRIYOR”

Fikret Özen benim çiftçiyi ve delegeyi 5 yıldızlı otelde ağırladığımı söylüyor. Doğrudur. Yalnız bilgiyi yanlış almış.80 bin TL harcadığımı söylüyor. Fikret özen 80 bin TL ile 8 bin TL’yi karıştırıyor. Biz hiçbir delege ve çiftçiyi ayırım yapmayız onlar gibi. Bizim için her delege ve çiftçi aynıdır. Ziraat Odasının mülkü olan binanın eski kiracısı Sibel pehlivandan 300 bin TL kira alacağı vardır. Bu kira alacağı Fikret Özen’in Meclis Başkanı olduğu dönemdendir. Bu konuda mahkeme süreci devam etmektedir. Yine Meclis Başkanlığı yaptığı dönemden Satış Mağazasından kendi yandaşlarına veresiye verilen yaklaşık 260.000 TL hala tahsil edilmeye çalışılıyor.

“HABERİM YOK DEMEK FİKRET ÖZEN’İN EKSİKLİĞİDİR”

Tarım arazisinden geçen çevre yolu bizden önceki ziraat odası yönetimi zamanında onaylanmıştır. Fikret özen o dönemde Ziraat odası meclis başkanı ve muhtarlar derneği başkanlığı yapmaktaydı. Fikret özen bu durumdan bir çıkar mı sağladı? O dönemde seslerini niye çıkarmadılar. Ayrıca Bolu Ziraat Odası Bolu Büyük Ova konusunda çok ciddi çalışmalar yapmıştır.  Tarım arazilerinin korunması adına görüşmeler yapmıştır. Muhtarlar ve delegeleri bilgilendirme toplantısında çiftçilerimize bilgilendirilmiştir. Haberim yok demek Fikret Özen eksikliğidir.