Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

16 YAŞINDAKİ KIZINA CİNSEL İSTİSMARDAN YARGILANIYORDU

16 YAŞINDAKİ KIZINA CİNSEL İSTİSMARDAN YARGILANIYORDU
Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde öz kızı 16 yaşındaki D.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Dündar D., en üst sınırdan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.​

Yeniçağa ilçesinde oturan Dündar D.'nin kızı D.D., Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup, 5 ay önce babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. D.D. ifadesinde, babasının 5 yıldır kendisine haftada 2-3 kez cinsel istismarda bulunduğu öne sürdü. Gözaltına alınan, sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Dündar D., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kargo firmasında çalışan Dündar D. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Dündar D. karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Dündar D.'nin kızı D.D. ve eşi F.D. de mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada ifade veren lise öğrencisi D.D.,  5 yıl boyunca öz babasının cinsel istismarına uğradığını ifade ederek, “Bir keresinde annen 2 yıl içerisinde ölecek ve ben de seninle evleneceğim diye bana söylemde bulundu. Bu teklife şok olmuştum.” diyerek gözyaşı döktü.

BELDEN AŞAĞISI ÇIPLAK ŞEKİLDE KARŞILADI

D.D. ifadesinde ayrıca, “Her gün tacizde bulundu. Bu duruma dayanamayarak, telefonla annemi aradım ve her şeyi ona anlattım. O da dayıma anlattı. Annem ve dayım Gerede ilçesindeki okuluma gelerek beni aldılar. Babam da o gün evdeydi. Hatta annem o gün babamı arayarak, eve geleceğini söyledi. Babam da bu gün gelme yarın gelirsin dedi. Dayım ve annemle birlikte gizlice eve geldik. Dayım kapının zilini çaldı. Babam benim eve geleceğimi tahmin ederek, kapıyı, üstünde sadece atletle açtı. Altında belden aşağıya hiçbir şey yoktu. Bunun üzerine dayım babamı döverek eve polis çağırdı. Öz babamdan şikayetçi ve davacıyım. Cezalandırılmasını istiyorum.” dedi.

“18 YILLIK EVLİYİM, KOCAMIN BÖYLE SAPIK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Sanık Dündar D.’nin eşi F.D. de “18 yıllık evliyim. Kocamın böyle bir sapık olduğunu bilmiyordum. Zaman zaman kendisinden şüpheleniyordum. Çünkü, sürekli olarak kızımı odaya getirip, gizli gizli konuşuyorlardı. Kızım söylediklerine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Son sözleri sorulan sanık Dündar D. ise suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek beraatini talep etti.

EN ÜST SINIRDAN CEZA

Mahkeme heyeti sanık hakkında “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı” ve olayın birinci derece yakınına karşı işlenmesinden dolayı en üst sınırdan 30 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.