Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KURUMLAR VE İŞ ADAMLARI MÜSİAD’DA BİR ARAYA GELDİ

KURUMLAR VE İŞ ADAMLARI MÜSİAD’DA BİR ARAYA GELDİ
SGK, İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürleri ve MÜSİAD’lı iş adamları iş birliğinde “Yeni İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme” semineri düzenlendi.

MÜSİAD Bolu toplantı salonunda düzenlenen seminere SGK İl Müdürü Mustafa Turan, İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Davut Uzun ve iş adamları katıldı.

SGK, İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürleri ve MÜSİAD’lı iş adamları Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek olan teşvik ve destekleri konuşulması için bir araya geldi.

Program çerçevesinde bir sunum gerçekleştiren SGK İl Müdürü Mustafa Turan SGK’nın işverenlere sağlamış olduğu desteklerden bahsetti. İşverenler için yürürlükte olan 14 ayrı teşviklerden bahsederek, iş adamlarını bu teşviklerden faydalanmaya davet etti.

Programda söz alan İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın İŞKUR’un işverenlere ve işçilere sağlamış olduğu olanaklardan bahsederek, özellikle ekonomik sıkıntı anlarında işverenlerin personel çıkarmaması adına kısa çalışma destek programından bahsetti.

Daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit kurumunun yapmış olduğu sosyal hizmetlerden bahsederek, önümüzdeki dönemde MÜSİAD Bolu Şubesi ile de ortak projeler gerçekleştirmek arzusunda olduklarını ifade etti.

“YEREL DİNAMİKLERLE DAHA FAZLA YATIRIM VE İSTİHDAM”

Seminerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bolu Şube Başkanı Davut Uzun, “İş dünyası olarak şehrimizin bütün yerel dinamiklerinin daha fazla yatırım ve istihdam oluşturmak için iş birliği içinde hareket edilmesi çok önemlidir. Bolu MÜSİAD olarak yeni oluşturmuş olduğumuz yönetim kurulumuz ve teşkilatımızla ekonomik hayatımıza canlılık katacak hem yereldeki yatırımcılarımızın sorunlarına yönelik çözüm önerileri getirecek projeler geliştirmeyi düşünüyor, hem de dışarıdan yeni yatırımların olabilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde hareket ediyoruz” diye konuştu.