Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

4. TÜRKSOY BESTECİLER BULUŞMASI

4. TÜRKSOY BESTECİLER BULUŞMASI
4. TÜRKSOY Besteciler Buluşması 6-16 Şubat 2019 tarihleri arasında, Bolu’nun Seben ilçesinde bulunan TÜRKSOY Prof. Dr. Halil İnalcık Kaya evlerinde gerçekleştirilecek. Bu yılın teması ise “Aşık Veysel” üzerine kurulacak.

Haber: ASLI AKIŞ

TÜRKSOY, Bolu ve Seben Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, 2017 yılında inşaatı tamamlanan ve her birine Türk bestekârların isimleri verilen ahşap evler bu yıl bir kez daha Türk dünyasının tanınmış bestekârlarını ağırlayacak.

Kazakistan’dan Türkiye’ye gelecek bestekârlar, 10 gün boyunca köyde kalarak yeni eserlere imza atacak. Buluşma kapsamında TÜRKSOY’u da ziyaret edecek olan katılımcılar, proje kapsamında Türk dünyasında müzik eğitimi üzerine görüş alışverişinde de bulunacak.

İlki Safranbolu’da gerçekleştirilen TÜRKSOY Besteciler Buluşmasına bu yıl Kazakistan Bestekârlar Birliği Başkanı Balnur Kydyrbek, Bakhtıyar Amanzhol, Svetlana Stepurına, Beıbıt Daldenbay, Yermek Umirov, Lyazzat Zhumanova,Sauken Alısh isimli sanatçılar katılacak.

“ANA TEMA AŞIK VEYSEL”

Kazakistan’dan gelecek 7 bestekar olacağını belirten Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ; “6-16 Şubat tarihleri arasında yine Seben’de Türk dünyasından bestecileri ağırlamanın şerefine nail olacağız. 15 yıl önce yola çıkarken bir hedefimiz vardı. İlimizi, Seben’imizi turizm, tarih, tarım kenti yapalım diye koşturuyorduk. Turizm kenti ve dünyada tanılır olma noktasında yoğun gayretlerimiz oldu. 4. Türk Dünyası Bestekârlar Buluşmasını inşallah 6-16 Şubat tarihleri arasında Seben Prof. Dr. Halil İnalcık Kaya evlerinde gerçekleştireceğiz.  Bundan önceki senelerde olan etkinliklerimizden farklı olarak aynı zamanda bestekârların buluşması ve toplantısı haline de geçecek. Kazakistan’dan gelecek 7 bestekârımız ile birlikte Türkiye’den de bestekarımız olacak. Bu yıl ana tema Aşık Veysel üzerine kurulacak.  Bu vesile ile biz de hem TÜRKSOY genel sekreterimize hem Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a ilçemize verdikleri destekler için teşekkür ederim. Buradan sesimizi duyurmak için herkesi Seben’e davet ediyorum” şeklinde konuştu.