Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FETÖ'NÜN "BYLOCK" DAVASINDA KARAR

FETÖ'NÜN
Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 20 sanıktan 15'i, 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen oranlarda hapse mahkum edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Duruşmada sanık avukatları ve sanıklar, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı son savunmalarını yaptı.

Sanıkların son sözlerinin  ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanıklar Z.H’ye 6 yıl 3 ay, F.Ş. ve S.A’ya 6 yıl 6 ay 22'şer gün, A.N.S., G.S., M.B.ve E.Ç’ye 7 yıl altışar ay, E.S., G.D., M.B., F.M. ve G.B’ye 7 yıl 9 ay 22'şer gün, Y.T’ye 8 yıl 1 ay 15 gün, Y.Y’ye ise 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Firari sanık Y.Y. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına da hükmeden mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar F.M, G.B. ve Y.T’nin hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamına, E.Ç’nin ise hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, "örgüt üyeliği" suçlaması "örgüte yardım etme" aşamasında kaldığı gerekçesiyle sanık T.Y’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verirken "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanık A.S'nin ise beraatine karar verdi.

Aynı soruşturma kapsamında haklarında dava açılan E.S. ve M.S'nin dosyaları "mor beyin" kapsamında bu davadan ayrılmış, ayrıca firari sanıklar H.D. ile M.T’nin dosyaları da bu dava kapsamından çıkarılmıştı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.