Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU ZİRAAT ODASI SATIŞ OFİSİ AÇILDI

BOLU ZİRAAT ODASI SATIŞ OFİSİ AÇILDI
Bolu Ziraat Odasının Satış Ofisi Aktaş Mahallesi İhtiyaroğlu Sokakta düzenlenen program ile açıldı.


Açılışa, Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, MHP Bolu Belediye Başkan adayı İbrahim Doğan, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Bolu Ziraat Odası'nda Başkan Hakkı Fidan, çok sayıda partili, çiftçi ve vatandaş katıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

Ziraat Odasının Satış Ofisinde danışmanlık hizmeti verilmekte olup, gerekli ilacı gerekli dozda gerekli miktarda nasıl verileceği bilgisi ile tüm tohum çeşitleri, zirai ilaçlar, yaprak gübresi çiftçilerin satışına sunuldu.

“250 BİN TL DEĞERİNDE YENİ SATIŞ MAĞAZASI ALDIK”

Program Bolu Ziraat Odası'nda Başkan Hakkı Fidan’ın açılış konuşması ile başladı. Fidan; “2015 yılında ziraat odası başkanlığına aday oldum. O sırada belediye başkanım ve personelinden büyük destek gördüm.  2015 Şubat ayında yaklaşık 315 bin TL borçla devir aldım. İlk olarak odamıza ait olan aracımızın plakasını resmi plaka yaptık. Özel kullanımın önüne geçtik. Odamızın daire binasını Tarım İl Müdürlüğü yanına taşıyarak çiftçimize kolaylık sağladık. Ayrıca kiralık olan büroları boşalttık. Odamıza ait olan gelir elde edilen binayı faaliyete geçirdik. Patates pazarına yeni sosyal tesis yaparak çiftçimize daha kaliteli hizmet vermeye başladık. Patates pazarına belediye başkanım Alaaddin Yılmaz’ın çok büyük desteği oldu. Odamıza MARKA Projesi ile 2 adet 1 âdeti hibe yoluyla buğday eleme makinesi almış olup halen patates pazarında hizmet vermektedir. 250 bin TL değerinde yeni satış mağazası aldık. Alternatif ürün olarak tespit ettiğimiz dane mısır satışı sağlamak için 700 bin TL yatırım maliyetli dane mısır kurutma tesisi projesi yaptık” diye konuştu.

“ZİRAAT ODAMIZIN, ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Fidan’ın ardından konuşmasını yapan AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, ziraat odasına katkı vermeye devam edeceklerini belirterek; “Hakkı Bey bir makamdaki değişimin, dönüşümün ne kadar faydalı olduğunu ve o değişim, dönüşümün heyecana sebebiyet verdiğini ve o değişim ve dönüşümün hizmeti ne kadar artırdığını da ispat etti. İnşallah Bolu Belediyesi olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada ziraat odamızın, çiftçimizin, bolu köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni çeşit ürünlerimizi, ürün çeşitliliğimizi artıracağız. Bu ürün çeşitliliği ile beraber IZA buğdayı ile ilgili bir çalışmamız var bunu devam ettireceğiz. Mısır, nohut, ayçiçeği gibi yeni ürünlerin ziraat odamızın yapmış olduğu çalışmalara katkı vermeye devam edeceğiz. 1 metrekare tarım arazisini imara açmayacağız. İnşallah tarım arazilerini koruduğumuz gibi yeni dönemde mikro kredilerimiz ile çiftçimizin sera üretimine de katkı vereceğiz. Yeni enerji sistemleri ile de yenilenebilir enerji sistemlerini güçlendirdiğimiz bu seralarımızda hem ucuz maliyetli yatırımlar yapacağız hem de diğer ürün çeşitliliğini sağlayacak imkanları ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİĞİMİZ KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERİ BULUP BOLU’YA KAZANDIRMAK”

Fatih Metin’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan da tüm kurum ve kuruluşların şeffaf olması gerektiğine dikkat çekti ve katma değeri yüksek ürünlerin Bolu’ya faydalı olacağını kaydetti. Özcan; “Hakkı abi şeffaf bir şekilde nereyi kaça almış, nereden ne kadar kira alıyor anlattı. Aslında tüm kurumların, kuruluşların, odaların ve STK’ların da böyle hesap vermesi lazım. Ben o anlamda hakkı abiyi kutluyorum. Ziraat odamızın böyle bir satış mağazası kazandırması önümüzdeki süreçte Bolumuza bence faydalı olacak. Allah nasip eder 31 Mart’tan sonra birlikte çalışma şansımız olursa biz her türlü desteği vereceğiz. Bizim önceliğimiz katma değeri yüksek ürünleri bulup bolumuza ve ekonomimize kazandırmak. Nasıl Yalova kiviyi bulup gelir elde ettiyse bolu olarak biz de katma değeri yüksek ürünü hep birlikte ziraat odamız, üniversitemizle bulabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BOLUMUZA ZİRAAT ALANINDA EMEK VERENLERİN YANINDAYIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan adayı İbrahim Doğan ise “Açılışı yapılan böyle güzel bir mekanı Bolumuza kazandırdığı için ziraat odası başkanımızı tebrik ediyoruz” diyerek Bundan böyle Bolumuzu hem ziraat alanında hem turizm alanında be bilim, kültür şehri olarak gelişmesi yönünde çalışma yapan emek veren herkesin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Bolu halkıma bizim yanımızda olduğu müddetçe her birlikte bu kötü günleri aşacağız güzel günlerde Bolu’yu buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“GELECEK PLANLAMASI YAPILAN TÜRKİYE’DE TEK İL BOLU’DUR”

Açılışta son konuşmayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Yılmaz;  “Bundan önceki belediye seçimleri öncesinde de benim üç yardımcım bize karşı bir kampanya yapmışlardı. Onlarda bir tanesinin yerine aday olacağını ifade etmişti bende yanındayım demiştim. Tabi üyelerde destekledi neticeye gitti. Neticeye gitmesi yetmedi beraber çalışmalara başladık. 5 yıldır biz Bolu’da alternatif ürün ne olabilir üzerinde durduk. Şu an adaylarda bilsinler. Karpuz’culuğa başladık. Karpuz Bolu insanına uygun bir gün ekiyorsun, çapalıyorsun 4 seferde suluyorsun. Patates gibi emek bu kadar. Bolu insanı her gün çalışmaya alışık değil, şu an 5 yıl sonra Karpuz’un fiyatların yükseldiği bir dönemde Bolu’da son ürün olarak çıktığını ve sahaların geliştiğini görüyoruz. İkinci ürün ise IZA Buğdayı. 10 bin yıllık geçmişi olan genleri değişmemiş belki de coğrafyamızda ilk ürün. Bu sene sözleşmeli çiftçi modeli ile alım garantisi vererek belediye ürettiriyor. Gelecekte de inşallah bunun tohum merkezi Bolu’da olacak. Ayrıca Tıbbi Aromatik Bitkiler üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Seralarımızda Bolumuzda neler yetişebiliyor göstermeye çalışıyoruz. Bütün adaylar Bolu Belediyesinin neler yaptığını iyi bilmeli. Devam etmeleri yeterli. İlaveler mutlaka yapacaklar. Bolu belediyesi olarak tarımsal arazilerinin hiçbir tanesini imara açmadık. 1985 yılında imar planları yapılmıştır. Şu an bolunun gelecek nüfusu 350 bini geçmeyecek. 1 milyon nüfusa yetecek kadar zaten imar planımız var. O gün idarede olanlar düşünememiş, geleceği görememiş ve bu kadar alanı imara açmış. Bizim dönemimizde hiçbir hata yapılmadığı gibi gelecek planlaması yapılan Türkiye’de tek il Bolu’dur” dedi. 

Konuşmaların ardından dua edildi ve açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrasında Ziraat Odası Satış Ofisi protokol tarafından gezilerek bilgi alındı.