Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"SURİYELİLERİN İŞYERİ AÇMAMASI İÇİN TAVRIMI KOYACAĞIM”

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, “Suriyelilerin Bolu’da işyerleri açtıklarını görüyorum. Suriyelilerin iş yeri açamaması için her türlü olumsuz tavrımı ortaya koyacağım” dedi.


Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, ilçe başkanı Ersan Türkoğlu ve partililerle birlikte Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Bolu Belediyesindeki dayatmacılık anlayışına son vereceklerini ifade eden Özcan "Yıllardır Bolu Belediyesinde dayatmacılık anlayışı vardı buna son vererek istişare dönemini başlatacağız. Bir çok kesim belediyenin tek taraflı karar almasından dolayı sıkıntılar yaşadı. İşte bu yüzden istişareye çok önem vereceğiz. Esnafı ilgilendiren bir konu olduğunda önce esnafla konuşacağız" dedi.

"ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Esnafını ve vatandaşını üzen bir belediye başkanı olmayacağını belirten Özcan "Esnafını üzen bir belediye başkanlığı anlayışı benimsemeyeceğiz. Esnafın ve vatandaşın Allah razı olsun belediyemizden demesini sağlamayı amaçlıyoruz. Esnaf İşleri Müdürlüğü birimi oluşturmaya karar verdik. Esnafımızın her türlü sıkıntısında her türlü sorununda, mevzuat, prosedür ve fikir verme anlamında her zaman yanında olacak bir müdürlük olacak" şeklinde konuştu.

"TARAFSIZ BİR BAŞKAN OLACAĞIM"

Belediye başkanlığı makamının siyasi bir makam olmadığını ve görevini tarafsız bir şekilde yapacağını söyleyen Özcan "Tarafsız bir şekilde bu belediye başkanlığı görevini icra edeceğiz. Belediye başkanlığı makamı siyasi bir makam değil. Tamamen hizmete odaklanacağız ve herkesi kucaklayacağız. Bu süreçte bile ayrım yapmıyoruz, başkan seçildikten sonra da kimse benim siyasi görüşüm farklı olduğundan belediye işlemim yapılmadı demeyecek.  Siyasi görüşü ne olursa olsun Bolu'da yaşayan herkes bizim nazarımızda eşittir" diye konuştu.

"SURİYELİLERİN BOLU'YA YERLEŞMESİNDEN YANA DEĞİLİM"

‘Suriyelilerin değil Boluluların belediye başkanı olacağım’ diyen Özcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  “Suriyelilerin belediye başkanı olmaya talip değiliz. Bolu'da yaşayan Bolu Belediyesi'ne su faturası ödeyen, emlak vergisi ödeyen vatandaşlarımızın belediye başkanı olacağız. Valilik, Sosyal Yardımlaşma, Kızılay Suriyelilere gerekli yardımı yapıyor. Ama biz sizlerin vergileriyle oluşan belediye bütçesinden kesinlikle bir kuruş yardım yapmayacağız. Suriyelilerin Bolu'ya yerleşmesinden yana da değilim. O anlamda buralarda iş yeri açan Suriyelilerin olduğunu da görüyorum. Suriyelilerin iş yeri açamaması için her türlü olumsuz tavrımı ortaya koyacağımı basın ve kamuoyuyla birlikte şeffaf bir şekilde paylaşmak istiyorum. Yani isteyen Suriyeli canı istediği gibi iş yeri açamayacak."