Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLUSPOR NOKTA TRANSFER PEŞİNDE

BOLUSPOR NOKTA TRANSFER PEŞİNDE
Boluspor’da Sait Karafırtınalar’dan teknik direktörlük koltuğuna sezon sonuna kadar Orhan Kaynak getirildi. Boluspor’un yeni teknik direktörü Orhan Kaynak’ın imza töreninin ardından Boluspor Kulübü Başkanı necip Çarıkcı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kırmızı beyazlıların transfer süreci ile ilgili konuşan Başkan Çarıkcı; “Perşembe’ye daha çok uzun bir zaman var. Daha çok sular akacak. Eksiğimizi biliyoruz. Bugün itibariyle de görüşmeler devam ediyor” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“Nokta transfer yapalım”

Transfer çalışmalarının büyük titizlik içinde sürdüğünü ifade eden Çarıkcı; “10 günden beri transferle ilgili çalışıyoruz. 3 futbolcu konusunda Sait hoca ile de görüşmüştük zaten biz. Transferde de bugün Eskişehirspor’da da 8 futbolcu ayrılmış. Bu oyuncular Mayıs’tan beri maçları yok. Bolu çok zengin bir şehir değil. Boluspor’un 1 tane futbolcu parası verip, sabredecek gücümüz yok. Adana Demirspor, Gazişehir, Gençlerbirliği 10 oyuncu da alsa güç dengeleri olan takımlar. Şehir takımları, büyük potansiyelleri var. Bizim transferdeki 2-3 oyuncu için 5-6 futbolcu almaktansa 2 tane net oyuncu alalım, nokta transfer yapalım. Bu transferlerde bu ligde bu sezon oynamış futbolcular olacak. Bu konuda da belki 7-8 futbolcu mukavelesini fesih etmişti. Bu oyuncularla görüşmeler yaptık. Ama daha sonra kulüpleri para yatırdığı içinde bu futbolcular boşa çıkmadı. Herkes kendi oyuncusunu tutmak ister. Perşembe akşamı transfer dönemi bitiyor” şeklinde konuştu.

“Perşembe’ye daha çok uzun bir zaman var”

Birçok oyuncuyla temas halinde olduklarını sözlerine ekleyen Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkıcı; “Yine bizim görüştüğümüz futbolcular var. Kimisi ayın 25’sinde mukavelesini fesih etti, kimisi 30’unda fesih edecek. Kimisi yaşım 35 olmuş diyor. Kulüpten 2 yıllık kontrat istiyor. Emekliliğimde para sahibi olayım diyor. Çok değişik olaylar var. Bugün ben istesem 10 tane oyuncu alırım. Ama hazır değilse, basın gelsin, taraftar gelsin başkan oyuncu alsın denilsin. Giresunspor 5-6 oyuncu gönderdi. 5-6 oyuncu aldı. Bakıldığı zaman hepsi 6 aydan bu yana top oynamamış oyuncular. Osmanlı maçında kondisyon eksiklikleri otaya çıktı. Bizim için 5 bin lira, 50 bin lira çok kıymetli paralar. Perşembe’ye daha çok uzun bir zaman var. Daha çok sular akacak. Eksiğimizi biliyoruz. Bugün itibariyle de görüşmeler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Almama gibi niyetimiz yok”

Geçtiğimiz yıllarda Boluspor forması giyen Rydell Poepon’dan haber beklediklerini ifade eden Çarıkcı; “Santrafordan haber bekliyoruz. Bizim eski oyuncumuz. 1 aydan beri tercümanımızla görüşüyor. Poepon, tercümanı arıyor. Oda gelmek istediğini söylüyor. Bekliyoruz. Önemli olan Boluspor Kulübünün bu mevkilerde hazır olacak, bu hafta Ümraniyespor maçına koyabileceğimiz oyuncuları almamız gerekiyor. Onu da hepimizin bildiği, inandığı bu takımı taşıyacak oyuncuları almak istiyoruz. Onlarda gelmek istiyor. Ama tabi kendi takımında kalmak isteyen oyuncularda var. Pazarlıklar devam ediyor. Ama almama gibi niyetimiz yok” dedi.  

“Sağ tarafın önü ve arkasına doldurmamız lazım”

Sağ bek ve sağ açık bölgelerine takviye yapmak istediklerini aktaran Çarıkcı, “İsmail Haktan’da bizden ayrıldı. Bizim sağ tarafın önü ve arkasına doldurmamız lazım. Oraya tecrübeli isimleri almamız lazım. Eğer orayı doldurursak, bana göre Boluspor ikinci devre hareketlenebilir. Her şey olabilir. Gençlerbirliği 2 haftadan beri puan kaybediyor. Denizlispor, Bolu’ya geldi. Haksız bir şekilde o maçı kaybettik. O maçı Boluspor kazansaydı, Denizlispor bu çıkışı gösteremezdi” şeklinde konuştu.

“İstediğimiz transferler gerçekleşir inşallah”

Transferin son günü olan 31 Ocak tarihine kadar görüştükleri oyucuları takıma kazandırmak istediklerini sözlerine ekleyen Çarıkcı; “Bizimde yeni hocamız. Galatasaray maçımız var. Ama en önemli maçımız Ümraniyespor maçı. Ümraniyespor maçını aldığımız takdirde Boluspor’un önü açık. Perşembe’ye kadarda istediğimiz transferler gerçekleşir inşallah” dedi.

“Maddi dengeyi sağlamak zorundayız”

Boluspor’a bir çok oyuncunun gelmek istediğini dile getiren Çarıkcı; “Şuanda Ferhat Kiraz gelmek istiyor. Sol bekte ihtiyacımız olduğunu biliyorsunuz. Ferhat Kiraz’da çok sevdiğimiz oyuncumuz. Bizim kardeşimiz. Ama şimdi önemli olan teknik heyetin bu oyuncudan verim alabilmesi. O mevkide bizim genç oyuncumuzda var Abdurrahman. Bir taraftan Boluspor’un dengesini, bir taraftan maddi dengeyi sağlamak zorundayız. Bunlara bu hafta bakacağız” ifadelerini kullandı.  

“Transferleri değerlendireceğiz”

Transfer komitesi ve teknik ekiple değerlendirmeler yapacaklarının altını çizen Çarıkcı; “Bugünden itibaren hocamızla birlikte, Hakkı hocamızla birlikte oturacağız Galatasaray maçını, Ümraniye maçını ve transferleri değerlendireceğiz. Hepimize hayırlı olsun” dedi.  

“2 senelik hasılatı bir maçta almış olduk”

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray ile oynadıkları maçın hasılatının sevindiric olduğunu sözlerine ekleyen Çarıkcı; “Taraftarlarımızda Galatasaray maçında müthiş bir taraftar oldu. 6900 taraftar geldi. O maçta biz bütün rekorları kırdık. 2 senelik hasılatı bir maçta almış olduk” şeklinde konuştu.

“Taraftarlarımızda bizlere kötü günde destek olsun”

Kırmızı beyazlı taraftarlardan destek isteyen Çarıkcı sözlerini, şöyle noktaladı: “Taraftarlarımızda bizlere kötü günde destek olsun. Maalesef iyi günde stat doluyor, herkes maça geliyor. Önemli olan kötü günde bu kulübün sahiplenilmesi. Hamdolsun, kulübümüzde ocak kaynıyor, çayımız var, deplasmana gidebiliyoruz. Çok büyük potansiyele sahip değiliz. Çok büyük zenginimiz yok. Çok büyük siyasi gücümüz yok. Belki 2 transferle de tekrar bu heyecanı vereceğiz. Yeni hocamızla, yeni bir heyecan yaşayacağız.”