Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

16 yıl sonra gördüğü Bolu’ya hayran kaldı

16 yıl sonra gördüğü Bolu’ya hayran kaldı
Türkiye’nin yaşanabilir şehirleri arasında ilk sıralarda yer alan ‘Tabiatın Kalbi’ Bolu görenleri, kendine hayran bırakıyor. Onlardan biri de Bolulu Seyit Ahmet Yaman. Emekli olduktan sonra Bursa Erdek’e yerleşen Yaman, 16 yıl sonra bir aile ziyareti için geldiği Bolu’ya hayran kaldı. 2 günlük ziyareti sırasında kentin geçirdiği değişimi gözlemleme fırsatı bulan Yaman duyduğu hayranlığı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a hitaben yazdığı notta dile getirdi.

Erdek’te yaşayan Bolulu Seyit Ahmet Yaman’dan Başkan Yılmaz’a mektup:


Yaman “Sayın Kardeşim” hitabıyla başladığı yazısında “Bugüne kadar Bolu’ya ve Bolu halkına yaptıkların ile yaşattığın güzelliklere teşekkür ederim. Bana göre halka güzel hizmetler sunmuşsun. Gezmeye geldim, dönüyorum. Bundan sonra yaşamında sağlık, huzur, mutluluk dilerim. Selam ve saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Kendisine ulaşan notu okuyan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, bıraktığı telefon numarasından Seyit Ahmet Yaman’ı aradı. “Benim için en büyük ödül hemşerilerimin gönlünde bıraktığım izdir. Kıymet bilenlerden, takdir edenlerden Allah razı olsun” diyen Başkan Yılmaz, Yaman’a teşekkür etti.

“Olmaz deneni yaptı”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’la gerçekleştirdiği telefon görüşmesini değerlendiren Seyit Ahmet Yaman şunları söyledi:

“Başkan Yılmaz ‘Olmaz, yapılamaz’ deneni yaptı. Bolu’yu vatandaşların rahatça yaşayabildiği, gezebildiği bir şehre dönüştürdü. Erdek’e yerleştiğimde henüz hal pazarına açılan yaya tüneli yoktu. Başkan Yılmaz o zaman ‘Bu tüneli yapacağım, halkı arka tarafa geçireceğim’ derdi. Bugün geldim gördüm ki çok güzel bir proje olmuş. Kente canlılık gelmiş. İzzet Baysal Caddesi, Belediye Meydanı, Kültür Park, Yukarı Çarşı, Pazaryeri birbirine bağlanmış. Sanki her yer birbirine yaklaşmış. Başkan Yılmaz’ın mücadeleci ve çok çalışkan bir yapısı var. İnandığı şeyi sonuca ulaştırma kabiliyeti çok kuvvetli. Kendisini çok takdir ediyorum.”

“Tarihi dokuyu koruyarak örnek şehirleşme planı uyguladı”

Dörtdivan doğumlu Seyit Ahmet Yaman 16 yıl önce ayrıldığı Bolu’da gördüğü değişimi şöyle anlattı:

“Bolu’nun, çevresine doğru çok planlı şekilde yayıldığını ve büyüdüğünü gördüm. Tek merkeze sıkışmaktan kurtarılmış; oluşturulan farklı merkezlere açılan yollarla bambaşka bir şehre dönüşmüş. Başkan Yılmaz bunu yaparken doğal güzellikleri ve tarihi dokuyu korumaya gayret etmiş. Yukarı Çarşı’yı gördüğümde çok etkilendim. Eskiden virane olan bir yerdi. Gördüğüm değişimden çok etkilendiğimden, fotoğrafını sosyal medyadan da paylaştım. Yukarı Çarşı, restorasyonuyla, tarihi çeşmesiyle şimdi tarihi önemini yeniden yansıtır hale gelmiş.”

“Güzellikler içinde örnek bir şehir”

Bolu’nun, Türkiye’nin örnek şehirlerinden birine dönüştüğünü söyleyen Yaman “Tertemiz bir şehir olmuş. Belediye, kapalı konteynerlarla, çöp sorununu ortadan kaldırmayı başarmış. Nereye gitsek kapalı, korunaklı duraklar gördüm. İnsanların rahat, konforlu yolculuk etmesi için çok gayret gösterilmiş. Bolu sosyal anlamda da çok değişmiş. Başkan Yılmaz öğrenci kitlesine, üniversite gençliğine hitap eden bir şehir ortaya çıkarmış. Gençler artık rahatça yaşayabilecekleri, rahatça gezebilecekleri, sosyalleşebilecekleri mekanlara, imkanlara sahip” dedi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın hizmetlerinin insana verilen değeri yansıttığını belirten Yaman “Partilerüstü, mükemmel bir çalışma yapmış. Bolu yaşanabilir, gelişmiş bir şehir haline gelmiş. İzzet Baysal’ın değerlerine uygun, onun mirasını yaşatan bir şehre dönüşmüş. Tüm bu hizmetler insana verilen değeri, önemi yansıtıyor” değerlendirmesinde bulundu.