Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“5 YILIN SONUNDA İSTİHDAMI VE KATMA DEĞERİ ARTMIŞ BİR BOLU’YU OLUŞTURACAĞIZ”

“5 YILIN SONUNDA İSTİHDAMI VE KATMA DEĞERİ ARTMIŞ BİR BOLU’YU OLUŞTURACAĞIZ”
MÜSİAD genel kurulunda konuşan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu’nun artık kabuğunu kırması gerektiğini belirterek, “Allah’ın izniyle 5 yılın sonunda istihdamı ve katma değeri artmış bir Bolu’yu oluşturacağız. Bunun ilk temelini de mart ayında 500 kişilik fabrikayla atmış olacağız” dedi.


Metin ayrıca, Boluluların merakla beklediği hızlı tren ile ilgili devam eden fizibilite çalışmalarının sonuçlarını da 2019’un ilk yarısında kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bolu Şubesi’nin cumartesi günü gerçekleşen 3. Olağan Kongresi’ne katılan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı ve eski Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu’nun geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“ARTIK KABUĞUMUZU KIRMAMIZ LAZIM”

Metin, Davut Uzun’un tek liste ile girdiği kongrede genel kurulu üyelerine sanayisiyle, turizmiyle ve tarım sektörüyle dengeli büyüyen bir Bolu olduğunu belirterek, “Ancak bizim kabuğumuzu kırmamız lazım. Allah’a şükür 16 yılda yapılanlarla biz bu kabuğu kıracak duruma geldik.” dedi.

“EDİNDİĞİMİZ ÇEVREYİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

MÜSİAD üyelerine 7 yıllık bakan yardımcılığı döneminde iş dünyasında ve bürokraside önemli çevreler edindiğini anlatan eski Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, “İnşallah iş dünyasında ve bürokraside edindiğimiz bu çevreyi yatırıma dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

“İSTİHDAMI VE KATMA DEĞERİ ARTMIŞ BİR BOLU”

Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu’ya ilişkin 5 yıllık gelecek hedeflerinden de bahsederek, “Buraya yazıyorum; herkes de yazsın bir tarafa. Allah’ın izniyle 5 yılın sonunda istihdamı ve katma değeri artmış bir Bolu’yu oluşturacağız. Bunun ilk temelini de mart ayında 500 kişilik fabrikayla başlamış olacağız. Bunun da arkası gelecek. İkinci olarak Bolu’daki tüm sektörlerle işbirliği yapacağız. Sektörlerimizi dünyaya açacak, ihracat yapmalarını sağlayacağız. Hatta bir araya getirecek ve ortak yatırımlar yapmalarını sağlayacağız. Yine küçük esnafımızdan ev hanımlarımıza gençlerimize çiftçilerimize kadar her kesimi destekleyeceğiz. Bu sayede Bolu’nun ekonomisine yeni bir katma değer oluşturacağız.” dedi.

“HIZLI TRENLE İLGİLİ FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR”

Metin ayrıca, Genel Kurulda gündeme gelen hızlı tren konusuna da değildi.

Boluluların merakla beklediği hızlı trenle ilgili fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Metin, “Kimse cevap vermedi ben buna cevap vereyim. Yüksek hızlı trenle alakalı fizibilite çalışmaları devam ediyor. Allah nasip ederse 2019’un ilk yarısında bitecek. Allah nasip eder, halkımız takdir eder ve Bolu Belediye Başkanı olursak milletvekillerimizle beraber Bolu’ya yüksek hızlı trenle ilgili fizibilite raporunu açıklayacağız. Süreci vatandaşımızla paylaşacağız.” diye konuştu.