Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İKTİDARIN NİMETLERİNDEN BOLU’NUN FAYDALANMASI LAZIM”

“İKTİDARIN NİMETLERİNDEN BOLU’NUN FAYDALANMASI LAZIM”
AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu Demirciler, Nalbur ve Sanatkârlar Odasında konuştu.


AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu Demirciler, Nalbur ve Sanatkârlar Odasında konuştu. Metin, iktidar partisinin yönettiği belediye ile muhalefet partisinin yönettiği belediye arasında çok büyük farklar olduğunu belirterek, “AK Parti iktidarının nimetlerinden Bolu’nun faydalanması lazım. Biz buna vesile olmaya çalışacağız.” dedi. Metin, sanayi arazisinin nasıl değerlendirileceğini ise ‘esnafın karar vereceğini’ açıkladı.

Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu Demirciler, Nalbur ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti.

Bolu Demirciler, Nalbur ve Sanatkârlar Odası ziyaretinde Metin, çoğunluğunu sanayi esnafının oluşturduğu oda üyelerinden yeni döneme ilişkin talep ve görüşlerini aldı. Metin ayrıca, sanayi sitesinin taşınması ve mevcut sanayi arazisinin nasıl değerlendireceği konusuna da açıklık getirdi.

“Esnafımızla yoğun mesai harcayacağız”

Sanayi esnafı ve sanatkârları ile görüşmesinde Metin, Bolu Belediye Başkanlığı yetkisinin kendisine tanındığı zaman tüm esnaflarla güzel çalışmalara imza atmak istediğini belirterek, “Meslek odamıza kayıtlı esnafımızın, sanatkârımızın ne problemi varsa çözümü için yoğun mesai harcayacağız.” dedi.

“Önümüzdeki dönemi talep ve şikâyetlere göre planlıyoruz”

Adaylığı ilan edilir edilmez toplumun her kesiminden vatandaşlarla görüşmeye başladığını belirten Metin, yeni dönemi gelen talep ve şikâyetlere göre şekillendireceklerini aktardı.

“Sizlerin sayesinde önemli makamlara geldim”

Bulunduğu tüm makamlara Bolu halkı sayesinde geldiğini anlatan Metin, şunları söyledi:

“Ben Fatih Metin olarak sizlerin sayesinde önemli makamlara geldim. Bir dönem milletvekilli yaptım, en önemlisi 7 sene bakan yardımcılığı yaptım. Bu tecrübeler hep sizlerin sayesinde oldu. Bolu halkının AK Parti’ye olan teveccühü sayesinde oldu. Partim de beni bu yerlerde görevlendirdi. Nasip olur da belediye başkanı olursak bu bilgi, birikim ve tecrübemizi Bolu’ya hizmete dönüştürmeye çalışacağız.”

“AK Parti iktidarının nimetlerinden Bolu’nun faydalanması lazım”

İktidar ve muhalefet partililerince yönetilen belediyeler arasındaki farklara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Metin, “İktidar partisinin yönettiği bir belediye ile muhalefet partisinin yönettiği bir belediye arasında çok büyük fark var. AK Parti iktidarının nimetlerinden Bolu’nun yeni dönemde de faydalanması lazım. Biz buna vesile olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“Sanayi sitesinin sıkıntıları biliyorum”

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Metin ayrıca, Bolu Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. İnşaat çalışmalarının sürdüğü yeni sanayi sitesi için uzun, sıkıntılı bir süreç yaşandığını aktaran Metin, “Ben bunları çok iyi biliyorum. Ve sonuçta Allah’a çok şükür bu süreç atlatıldı ve inşaata başlandı. Birazdan buradan çıktıktan sonra da yeni sanayi sitemizin müteahhitti ile buluşacağım. Çalışmalar hangi aşamada, bunla ilgili bilgiler alacak, sanayi sitesi yönetimimizin talepleri ile bir görüşme yapacağım.” dedi.

“Esnaf ne derse o”

Metin, mevcut sanayi sitesi arazisinin nasıl değerlendirileceği konusuna da açıklık getirerek, “Bir yandan sanayi sitesinin inşaatını takip ederken, diğer yandan da mevcut sanayinin yeri ile ilgili kafa yoruyoruz. Bura ne olacak? Size çok net bir şey söyleyeyim; buranın ne olacağına esnafımız karar verecek. Esnaf ne derse o. Benim düşüncem şu; kabul ederseniz belediye başkanı olduktan sonra bir komisyon kuracağız. Bu komisyonda sizler de olacaksınız.  Öncelikle değeri nedir? Bunu tespit edeceğiz esnafımız mağdur olmaması için. Ondan sonra yine bizim düşündüğümüz bir proje var ona bakarsınız o işinize geliyorsa o proje uygulanır, yok işimize gelmiyor diyorsanız da ona göre biz yeniden projelendiririz.” diye konuştu.

“Sanayi arazisi bolu için fırsat”

Metin, sanayi arazisinin ‘Bolu için bir fırsat olduğunu’ vurgulayarak “Burası Bolu açısından bir fırsat, yaklaşık 500 dönüm bir arazi. Yani Bolu’nun geleceği ile ilgili şehri taşıma noktasında çok önemli bir yer. Eğer böyle bir fırsat varsa elimizde Bolu’ya kazanç sağlamamız lazım. Vizyoner bir proje olsun istiyorum ben. Ama bunun sizlerin beklentilerinize göre şekilleneceğinin tekrar altını çiziyorum.” dedi.

Kiracılar için müjde

Sanayide kiracı olan esnaflarla ilgili de konuşan Metin, “Kiracı olarak mesleğini icra eden esnaf kardeşlerimizin de uygun şartlarda dükkân sahibi olmasını da arzu ediyoruz. Bununla ilgili de gereken desteği vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yeni Sanayi Sitesinde incelemelerde bulundu

Bolu Demirciler, Nalbur ve Sanatkârlar Odası ziyaretinin ardından AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, inşaat çalışmalarının sürdüğü Bolu Yeni Sanayi Sitesi şantiyesine geçti. Metin, burada yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Firma yetkililerinin yaptığı sunum sonrası Metin, inşaat alanlarını da dolaşarak yeni sanayi sitesi şantiyesinden ayrıldı.