Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kazım Karsu ‘arsenikli su’ iddialarına cevap verdi

Kazım Karsu ‘arsenikli su’ iddialarına cevap verdi
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yaptığı basın açıklamasında AK Parti Bolu Belediye Başkanı Adayı Fatih Metin’in arsenikli su iddiaları hakkındaki iddialara cevap verdi.

Metin’in “2004 yılı öncesinde Bolu Halkı Arsenikli su içiyordu. Bolu’yu Arsenikli sudan kurtardık” şeklindeki açıklamalarına işaret eden Karsu; “Madem şebeke suyu Arsenikli idi. Acaba 2004 yılı öncesinde Arsenikli su yüzünden zarar gören vatandaşımız var mı? Niye bu ifadeleri 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde dile getirmediniz? Sizi engelleyen bir şey mi vardı? Sayın Metin buna bir cevap verebilirse çok memnun olurum” dedi.

Fatih Metin’in yaptığı açıklamalarda hep “ben” unsurunu kullandığını vurgulayan Karsu; “ Sayın Metin kendisi belediye başkanı seçildiği takdirde ilimize şu kadar milyon paranın geleceğini ifade ediyor. 15 yıllık iktidarları boyunca niye bahsettikleri paraları ilimize aktaramamışlardır? Kendilerini engelleyen mi olmuştur? Her gün peş peşe müjde açıklaması yapan Sayın Metin niye bu kaynakları kendi milletvekilliği ya da bakan yardımcılığı süresince Bolu’ya aktaramamıştır? Bu bahsettiği rakamlar kendisi olmayınca gelmeyecek mi? 15 yıldır gelmeyen bu paralar sadece kendisi belediye başkanı olunca mı gelecektir?  15 yıldır aktaramadığınız paralar ne hikmetse 31 Mart sonrasında Bolu’nun üzerine yağacak ve vatandaşlarımızda buna inanacak…” şeklinde konuştu.

“GEREDE’NİN SUYUNU ANKARA’YA KAPTIRDILAR”

Bolu halkının yıllardır Türkiye’nin en pahalı su ücretleriyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Karsu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “ 2009 ve 2014 yılında musluklardan akacağı iddia edilen Karadere sularının 2019 yılında da çeşmelerden akacağına bir Allahın kulu inanmamaktadır. Karadere İçme suyu isale hattı için imzalar, kopartılan onca gürültüye rağmen 2018 yılı sonunda gerçekleşmiştir.  O yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye başkanı adaylarının her seçim döneminde “Karadere suyu gelecek, su ucuzlayacak” şeklindeki söylemleri artık kabak tadı vermektedir.  Kendi iktidarları döneminde Gerede’nin suyunu Ankara’ya kaptıranlar yıllardır musluklardan akacağı iddia edilen Karadere suları ile hala oy avcılığı yapmaktadırlar. Bizde herkes gibi musluklardan nitelikli bir suyun akmasını isteriz. Sayın Metin ve parti yöneticilerine geçmişi karalamak yerine gelecek vizyonu ile vatandaşlarımızın karşısına çıkarak somut değerler üzerinden politika yapmalarını öneriyorum. Böyle olursa hem biz hem de ülkemiz kazanır.”