Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

APARTMAN SAKİNLERİ HATİCE ÖZDEMİR AĞLATTI

 APARTMAN SAKİNLERİ HATİCE ÖZDEMİR AĞLATTI
BOLU'da, 1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket güçlüğü çekmesi sonucu ablası Kadriye Kaya'nın(48) 4'üncü kattan merdivenden sırtında inip çıkardığı Hatice Özdemir(42) için yardımla yapılan asansör, apartman sakinlerinden bazılarının karşı çıkması nedeniyle binaya takılamıyor.


Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- 

1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket güçlüğü çeken Hatice Özdemir'in 15 yıldır yanında yaşadığı ablasının oturduğu apartmanda, asansör bulunmuyor. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hatice Özdemir'i ablası Kadriye Kaya, 5 katlı binanın 4'üncü katından sırtında taşıyarak dışarı çıkarıyor. Hastane ve bazı günlük ihtiyaçları için dışarı çıkması gereken kardeşini sırtında merdivenlerden indiren Kadriye Kaya, dönüşte de yine sırtında taşıyarak 4'üncü kattaki evine götürüyor. 

Hatice Özdemir’in yaşadığı zorluklar geçen Aralık ayında DHA tarafından haberleştirilmişti. Haberin duyulmasının ardından Hatice Özdemir'e yardım eli ünlü Astrolog ve Yazar Nuray Sayarı'dan uzandı. Apartmanın dışına engelli asansörü yapılması için bir firmayla anlaşıldı. Asansör yapıldı. Ancak apartmana montajı yapılacağı sırada daha önceden imza vermeyi kabul eden 10 daireli apartman sakinlerinden 4'ü imza vermekten vazgeçti. Apartman sakinleri, imza vermemeye gerekçe olarak da apartmana hırsız girebileceği ve binanın hasar görebileceğini gösterdi. Tüm apartman sakinlerinin imza vermemesi nedeniyle Hatice Özdemir’in, tekerlekli sandalye ile evine giriş çıkışını sağlayabileceği asansörün montajı yapılamıyor.

İlk etapta yardım konusunda isminin duyurulmamasını isteyen Astorolog ve Yazar Nuray Sayarı asansörün yapılamamasının haber verilmesi üzerine İstanbul'dan Bolu'ya gelerek Hatice Özdemir ve ablası Kadriye Kaya'yı ziyaret etti. Engelli Hatice Özdemir, kendisine asansörün yapılması için destek veren Nuray Sayarı'ya sarılıp ağladı. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret sırasında konuşan abla Kadriye Kaya, "Komşularım hırsız gireceğinden, bir nevi problemler olacağından razı gelmiyorlar. Bizim de bu durumumuzu görüyorlar. İlgileri ve duyarlılıklarından hiç memnun kalmadım. Çok üzgünüm. Allah onların da başlarına verebilir. Ama bizi görmezden gelmelerine çok üzgünüz ve çok kırgınız." dedi.