Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

FATİH METİN ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti teşkilatı, İhsaniye Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti. AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin burada yaptığı açıklamada, seçilmesi halinde 18. madde uygulamalarından dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlar varsa, bu mağduriyetlerinin en kısa sürede giderileceğini söyledi.


AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, AK Parti Bolu İl başkanı Nurettin Doğanay ve partilerle birlikte İhsaniye Mahallesi esnafı ile bir araya gelerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinlediler. Metin, İhsaniye Mahallesi’nden Bolu kamuoyuna seslenerek, 18. Madde ile ilgili sorunların çözüleceği sözünü verdi.

“BOLU’NUN GELİŞİMİNİ VE DÖNÜŞÜMÜNÜ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Fatih Metin, AK Partiye olan güven ve desteğin devam ettiğini belirterek; “Bolu kazan biz kepçe dolaşmaya devam ediyoruz. Hamdolsun vatandaşımızın hemşerilerimizin desteği AK Parti’mize olan desteği güveni devam ediyor çok şükür. Tabii bu gezilerimizde talepler de alıyoruz. Çeşitli beklentileri de oluyor vatandaşımızın. Bu beklentilerden bir tanesi de 18. Madde uygulamaları. İmar kanununu 18. Maddesine göre vatandaşımızın daha sağlıklı yerleşim planı içerisinde oturumu kullanması için bir plan dahilinde hareket ediliyor. 18. Madde uygulamalarıyla alakalı olarak da vatandaşımızdan talepler geliyor. Ben buradan ilan ediyorum; nasip olursa vatandaşımız bize bu yetkiyi verirse, bugün Bolu’daki 18. Madde uygulamalarıyla alakalı vatandaşımızı mağdur eden bir husus varsa, bu hususla ilgili gerekli çalışmaları yapacağımızı ve bu mağduriyetleri gidereceğimizi buradan ifade ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Bolu’nun gelişimini, değişimini, dönüşümünü vatandaşımızla birlikte beraber yapacağız. Bolu’nun gelişimine değişimine dönüşümüne ilişkin her türlü görüş, fikir bizim için önemlidir. Vatandaşımızın talebine göre, vatandaşımızın değerlendirmesine göre bir şehir planı yapacağız. Bu nedenle vatandaşlarımızla ilgili yapacağımız bu önemli çalışmayı da buradan paylaşmış olayım. Bütün hemşerilerime sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay da İhsaniye Mahallesi ziyareti sırasında açıklamada bulundu.

“YAKINDA PROJELERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ”

AK Parti olarak laf ile değil, icraat ile siyaset yaptıklarını belirten Doğanay; “Bugün İhsaniye Mahallesi’ndeyiz. AK Parti teşkilatları, Belediye Başkan Adayımız ile birlikte İhsaniye Mahallesi’nde esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bolu’nun gelişimi için başkan adayımızın proje ekibi bütün hızıyla çalışmalara devam ediyor. Gelen talepler doğrultusunda ve başkan adayımızın direktifleri ile oluşturulan projeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız. O’nun için Bolulu hemşerilerimize biraz daha sabır diyoruz. Yakında projelerimizi açıklamaya başlayacağız. 

“MALUL VE YAŞLILAR İÇİN EN AZ 1000 TL MAAŞ GELİYOR”

Yerel bazda ziyaretlerimiz devam ederken, vatandaşlarımızın haklı taleplerini alırken, bir taraftan da ulusalda çalışmalar devam ediyor,  TBMM’de çalışmalar devam ediyor, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın öncülüğünde çalışmalar devam ediyor. Bunlar neler diyecek olursak;  özellikle benim dikkatimi çeken çalışmalardan bazılarını Bolulu hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum. Son hafta TBMM’de yapılan çalışmalar neticesinde özellikle malul ve yaşlılar için en az 1000 TL maaş bağlanmasına karar verildi. Zor durumda olan vatandaşlarımızın onların ihtiyaçlarının giderilmesi için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İkincisi yine bununla birlikte işsizlik maaşı alabilmek için 120 günlük prim şartı vardı biliyorsunuz. Bu şart da kalktı. Ben buradan bunun bilgisini de hemşehrilerimize vermek istiyorum. Bir de yeni ev almak isteyenlere, yeni evlenecek olanlara, yeni ev hayali kuranlara devlet katkısı yüzde 25 daha arttı. Yani sonuç olarak birileri konuşur ama AK Parti yapar. 18 yıldır bu hep böyle oldu. Bizim bu ülkeye dair hayallerimiz var, bizim Bolu’ya dair hayallerimiz var. Biz öyle laf olsun diye siyaset yapmıyoruz. Sadece boş vaatlerle Bolulu hemşehrilerimizin karşısına çıkıp siyaset yapmıyoruz. Sorumluluk sahibi insanlar olarak çalışıyoruz, gayret ediyoruz.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çalışmaya ve gayret etmeye de devam edeceğiz. Bundan 18 yıl önce İhsaniye Mahallesi’ni şöyle bir düşündüğümüz zaman bu sokaklara doğru dürüst girilmiyordu. Bu gün geldiğimiz nokta bellidir. Eksiklerimiz var mıdır? Tabii ki vardır. Biz eksiklerimizi de görerek, onları da bilerek, Bolu için çalışmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz İnşallah” şeklinde konuştu.