Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TOPLU TAŞIMADA İNDİRİM VE ÜCRETSİZ RİNG

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TOPLU TAŞIMADA İNDİRİM VE ÜCRETSİZ RİNG

AK Parti adayı Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, üniversite öğrencilerinin ulaşım problemini çözeceklerini, otobüs ücretlerinde indirime gidileceğini, üniversite içi ringlerin de ücretsiz olması konusunda çalışma yapacaklarını açıkladı.

Seyit Avşar Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle buluşan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, üniversite öğrencilerine ve Bolulu gençlere birçok müjde verdi.

Metin, otobüs fiyatları için öğrencilere indirim yapacaklarını açıkladı. Metin bununla da yetinmeyerek, “Ayrıca yeni sürprizimiz olacak. Ekibimle birlikte ulaşım master planı konusunda çalışıyoruz.” dedi. Hayata geçirmeyi planladığı diğer projeler ile ilgili de Metin,  şehirde yeni sosyal, kültürel ve sportif alanlar oluşturacaklarını belirterek, gençlere ‘gençlik kıraathaneleri’, ‘kültür sitesi’, ‘kent salonları’ gibi önemli projelerinin olduğunu duyurdu.

31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla çalışmalarını sürdüren AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Seyit Avşar Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. AK Parti adayı Fatih Metin, öğrencilere kendisini tanıtarak, yerel seçimlere ilişkin konular hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

ÖZGEÇMİŞİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Öğrencilere Bolu’yu çok sevdiğini ve problemlerini çok iyi bildiğini kaydeden Fatih Metin, üniversite ile şehir arasındaki bağın zayıf olduğunu belirterek, “Ne üniversite şehirden yararlanıyor, ne şehir üniversiteden. Üniversite ile şehri birleştireceğiz. Üniversite-şehir işbirliğini yükseltmek lazım” dedi. Metin tespit ettiği bu sorunu da üniversite toplulukları ile güçlendireceklerini açıkladı.

“ÖĞRENCİLER YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLACAK"

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Metin, gençlere en büyük önemi AK Parti’nin verdiğini vurgulayarak, üniversite öğrencilerinin belediye yönetiminde söz sahibi olacağını açıkladı.

“ÜNİVERSİTENİN VİZYONUNDAN ŞEHRİN FAYDALANMASI LAZIM”

Başkan seçildiği takdirde üniversitelerdeki topluluklardan bir konsey oluşturacağını dile getiren Metin, “Üniversite öğrencilerimiz yönetimde söz sahibi olacak. Üniversitenin vizyonundan şehrin faydalanması lazım. Kadınlarımız gibi üniversiteli genç kardeşlerim de Bolu Belediyesi’nin yönetiminde etkin rol oynayacaklar. Zaten belediye meclisi listemin de en az dörtte birinde gençlere yer vereceğim. Artı yönetimde de gençlere yer vereceğim. Bu şehrin, gençlerin dinamizminden yararlanması lazım” dedi.

“ULAŞIM SORUNLARI KABUL EDİLEMEZ”

Eski Bakan yardımcısı ve Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, söyleşide öğrencilerin sorunlarına da değindi.

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı en büyük problemin ulaşım olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Metin, “Ulaşımda üçlü bir sorun var. Biri duraklarda ‘yığılma ve bekleme süresi’. Bu, bizim için kabul edilemez bir durum. Bunu çözeceğiz. İkinci olarak, otobüslerde ‘üst üste yolcu alma konusu’. Kesinlikle bu sorunu da ortadan kaldıracağım.  Üçüncü olarak, ‘taşıma ücretleri’ diğer illere oranla yüksek. Bunu da en azından diğer şehirlerin ölçüsüne getireceğiz. Bu üç hususu çözeceğiz.” diye konuştu. Üniversite içindeki ringlere de değinen Metin, öğrencilerin tepkisini çeken uygulamayı ücretsiz hale getirme konusunda çalışma başlatacağını açıkladı.

“ULAŞIMDA YENİ SÜRPRİZİMİZ OLACAK”

Metin ayrıca ulaşımla konusunda verdiği bu müjdelerine de yetinmeyerek, şunları söyledi:

“Ayrıca yeni sürprizimiz olacak. Bunun için ekibimle birlikte ulaşım master planı konusunda çalışıyoruz. Ankara’dan İstanbul’dan şehir plancıları getirdik. O şehir plancıları çalışıyorlar şu an. Ama önce ulaşımı bir plan dâhilinde yapabilmeniz için şehri planlamanız lazım, mevcut durumu ortaya koyup ona göre planlamanız lazım. O nedenle bunu yapacağız. Taşıma şekilleri anlamında farklı alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Tabii maliyetler önemli. Ama en nihayetiyle mevcut sorunu ortadan kaldıracağımızın bilinmesini isterim.”

GENÇLER İÇİN NELER YAPILACAK?

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin öğrencilere, seçimi kazanması halinde gençler için hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahsetti.

Metin, gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerini arttırmaya yönelik birçok proje üzerinde çalıştıklarını söyleyerek “Bütün bunların sağlanacağı bir yapıyı inşallah önümüzdeki dönem oluşturuyoruz.” dedi.

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu’daki üniversite öğrencilerine ve diğer gençlere özetle şu müjdeleri sıraladı:

- Gençlik kıraathaneleri düşünüyoruz.

-24 saat açık olan büyük bir kütüphane, yani içerisinde ücretsiz internet ve çeşitli ikramların yapılacağı büyük bir kültür sitesi planlıyoruz.

-Özelikle tiyatro konusunda zayıfız. Tiyatro gösterilerinin ve müzik dinletilerinin yapılabileceği kent salonları oluşturacağız.

-Onun dışında 5-6 yıl önce sona eren şenliklerimiz var. Bunla ilgili de büyük bir talep geliyor. İnşallah onları da başlatacağız.

-Şehirde faydalandığınız yerlerle alakalı esnaflarımızla konuşup yine bir yapıyı oluşturmaya çalışacağız.

-Bütün amatör branşları bünyesinde barındıran bir Bolu’yu hedefliyoruz. Bu kapsamda oluşturacağımız tesislerin tamamından gençlerimizin faydalanmasını sağlayacağız.