Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

REKTÖRE BİR CEVAPTA ÖZCAN’DAN

REKTÖRE BİR CEVAPTA ÖZCAN’DAN
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Üniversiteyi ikiye bölerek yeni bir üniversite önerisine CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan tepki gösterdi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Üniversiteyi ikiye bölerek yeni bir üniversite önerisine tepkiler gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın sunmuş olduğu üniversite projesine tepki gösterdi. CHP Belediye Başkan Adayı Özcan, bu fikrin Bolu’ya herhangi bir fayda sağlamayacağını ve rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatacağını belirtti.

İLK TEPKİ YAMANER’DEN

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın üniversite ile ilgili fikrine ilk tepki Bolu’nun önemli iş adamlarından olan Fatih Yamaner’den gelmişti. Yamaner, tepkisini şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayan göstermişti. Yamaner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rektör Alişarlı’ya hitaben üniversitenin daha istenilen seviyelere gelemediğini belirterek “Hedefe ulaştık mı?” sorusunu sormuştu.

BOLU’YA BİR FAYDASI YOK

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Üniversiteyi ikiye bölerek yeni bir üniversite fikrine sessiz kalmadı. CHP Başkan Adayı Özcan, bu fikrin Bolu’ya ve üniversiteye bir fayda sağlamayacağını söyledi. Böyle bir işe girişileceği takdirde rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatacağını belirten Özcan “Genel olarak üniversitenin ikiye bölünmesine karşıyım. Burada bölünmenin üniversiteye bir yarar sağlayacağı yok. Bolu’ya ikinci bir üniversite kazandırabilir miyiz oturup tartışalım ama bu üniversiteyi ikiye bölmenin bir alemi yok. Rektör hoca bana da bu projeyi anlattı. Ben bu projenin Bolu’nun yararına olduğunu düşünmüyorum. Bir de İzzet Baysal Vakfı’nın oluru olmadan bu işlere girişmenin bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Mevcut üniversitemizi ikiye bölmenin bir alemi yok. Bu duruma karşıyım. Bu üniversiteye ek olarak devlet yeni bir üniversite yapmak isterse, bende belediye başkanı olursam gerekli yardımı, yer gösterme işlemini yaparak gerekli özveriyi gösteririm. Mevcut üniversitenin bölünmesinin Bolu’ya bir faydası yok. Bu konuda vakfın onayı olmadan böyle bir işe girersek rahmetli İzzet Baysal’ın kemiklerini sızlatırız. O yüzden ben çok sıcak bakmıyorum” dedi.

KAYNAK VARSA DESTEK OLSUN

Tanju Özcan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Boluspor için gündeme gelen şehir stadyumu için gösterdiği yer ile ilgili de açıklamalarda bulundu.  Alişarlı’nın stadyum için elinde gerekli kaynak varsa destek vermesini istediğini belirten Özcan  “Rektörümüzün elinde kaynak varsa stadyum yapımında bize destek versin. Biz stadyumu eski yerine yapacağız. Bolu halkı bundan daha memnun olur. Bolu’da şehir stadyumu ihtiyacını mevcut yönetim ve Bolu halkı ile el ele vererek karşılayacağız. Rektör hocanın gösterdiği yada düşündüğü yerde stadyum fikrine sıcak bakmıyoruz. Antrenman sahaları olabilir ama şehir stadını taşımak gibi bir düşüncemiz yok. Üniversitede bir kaynak varsa ki var olduğunu söylüyor gelsin Boluspor’a mevcut yerine kazandıracağımız stada ya da Boluspor Koleji projemize destek versin” ifadelerini kullandı.