Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUHTARLARA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI ANLATILDI

MUHTARLARA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI ANLATILDI
Bağımlılıkla mücadele konusunda İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu ve yine aynı konuda Bolu Valiliği’nce yapılmış olan çalışmaların anlatıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, ilçe Kaymakamları, daire müdürleri, Yeşilay Derneği temsilcileri ve il genelindeki muhtarlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yaparak uyuşturucuyu ‘Çağımızın vebası’ olarak niteleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, İçişleri Bakanlığı’nın en önemsediği konulardan biri olan uyuşturucuyla mücadelede tüm birimlerle koordineli olarak etkin bir şekilde çalışıldığını söyledi.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bu kötü alışkanlığa karşı korumak için çok dikkatli ve duyarlı olmanın topyekûn herkesin sorumluluğunda olduğunu dile getiren Vali Ümit, kamu görevi ifa eden muhtarların da bu projeye destek vermelerinin çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir görev olduğuna dikkat çekti.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ESAS OLAN ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALARDIR”

Uyuşturucuyla mücadelede hem İçişleri Bakanlığı’nın yapılan çalışmalarını aktarmak hem de farkındalık oluşturmak için bu toplantının düzenlediğini dile getiren Vali Ahmet Ümit, “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları yapılıyor. Diğer sağlık konularında olduğu gibi bağımlılıkla mücadelede de hastalığın kökünü kurutmak için önleyici çalışmalar çok önemlidir” dedi.

“OKULLARDA NARKOTİM SINIFLARI KURULABİLİR”

Konuşmasının devamında uyuşturucuyla mücadele noktasında önerilerini de sıralayan Vali Ümit, bu işin yalnızca Bakanlık yada kolluk – güvenlik birimlerinin işi olmadığını söyledi.

Diğer taraftan aile bütünlüğünün korunması, çocuklarımızın dinlenmesi, onların muhatap alınıp dertleşilmesi gerektiğini kaydeden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Çocuklarımızı gerçek anlamda sevelim. Bir kere herkes çocukları ile konuşacak, onlarla paylaşım yapacak. Kısacası evlatlarımızla ilgileneceğiz. Çocuklarımızı muhatap alalım ve onların da birer birey olduğunu anlatalım. Evlatlarımıza önem verdiğimizi gösterelim ve en önemlisi onlara bunu hissettirelim. Çocuklarımıza özgüven aşılayalım, onlarla okuyalım, spora teşvik edelim, resim yapmaya teşvik edip onlara birer uğraş bulalım. Diğer taraftan çocuklarımıza (İbn-i Sina, Farabi, Akşemseddin, Biruni vb) rol model olabilecek şahısları anlatan hikaye tadında kitaplar alalım ve bu kitapları okumalarını sağlayalım” dedi.

Vali Ahmet Ümit, yapılan çalışmalara ilaveten okul çevrelerinin daha yakından takibi için okul idarecilerince Narkotim’ler kurulması, bağımlılıkla ve bağımlılığa müzahir kişilerin takip edilmesi, tespit edilen kişi yada kişilerin Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlara iletilmesi talimatını verdi.

SUNUMLAR YAPILDI

Muhtarlara yönelik gerçekleştirilen Uyuşturucuyla Mücadele toplantısında İl Yazı İşleri Müdürü İsmail Gürer, uyuşturucuyla mücadelede İçişleri Bakanlığı’nın faaliyetlerini, hedeflerini ve analizlerini sundu.

Sağlık İl Müdürü Muhammed Emin Demirkol, uyuşturucu ile mücadelede ilimizde yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları sunum eşliğinde aktarırken Yeşilay Derneği Temsilcisi Erdal Dilekçi ise yaptığı sunumda Türkiye Yeşilay Cemiyetinin 2019-2020 hedef ve faaliyetlerini anlattı.