Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

RAİF YAVUZ’U VEFATININ 1. YILINDA KARDEŞİ ANLATTI

RAİF YAVUZ’U VEFATININ 1. YILINDA KARDEŞİ ANLATTI
Köroğlu Gazetesi köşe yazarlarından Raif Yavuz’un vefatının birinci yıl dönümünde kardeşi Haşim Yavuz anlattı. Yavuz, “Sevgili ağabeyim; seni sevenler ve dostların seni hiçbir zaman unutmayacaktır. Hatıraların daima yaşayacaktır. Ruhun şad, mekanın cennet olsun ağabeyim.” ifadelerini kullandı.

Bolu’nun tanınmış simalarından olan, Eski Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe Başkanı, Eski Bolu Belediyesi Yazı İşleri Müdürü, Eski Bolu Belediyesi Evlendirme Memuru, Bolu’da Eski Sağlık ve Turizm Başkanı, Eski Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,  Bolu’da Köroğlu Oyunlarını ilk sergileyen isim olan ve son olarak Köroğlu Gazetesi köşe yazarlığı yapan Raif Yavuz vefatının birinci yıldönümünde kardeşi Haşim Yavuz tarafından duygu dolu satırlarla anıldı.

Haşim Yavuz, abisinin vefatının ardından şu satırları kaleme aldı:

Bir yıl önce bu köşede “Öze Dönüş” başlığı altında köşe yazarlığı yapan ağabeyim Raif Yavuz 07 Ocak sabahı bugün ruhunu teslim etmişti.

Rahmetli ile aramızda iki yaş fark vardı. Küçük yaşta annemizi (1945) yılı kaybettikten sonra, 5 kardeş öksüz kalmıştık. Babamız çok geçmeden ikinci evliliğini yapmış ve mesleği emniyet mensubu olarak Adapazarı + Konya gibi şehirlerde mesleğini icra etmiş ve üvey anne elinde yarı aç yarı tok meşakkatli yıllar geçirmiştik. Çocukluk yıllarımız rahmetli ağabeyim ile aynı döşekte yatarak, acılarımızı beraber paylaşmıştık. Ölümüne kadar aramızda en ufak bir kırgınlık olmamış, sevgi ve saygıda hiç kusur işlememiştik. Bu nedenle vefatı beni derinden sarsmıştır.

Rahmetli ve ben çileli günlerin ardından memuriyet hayatımızla birlikte düzenli bir aile yapısına kavuşunca, içimizde var olan sanat yönlerini artı olarak açığa çıkarmıştık.

Rahmetli ağabeyim; güzel sanat dalı olarak vasıflandıracağımız resim + tiyatro + köşe yazarlığı gibi çok dalda önderlik yapmış ve yaşamını dolu dolu geçirmiştir. Ayrıca Bolu’da turizm derneğini kuranlardandır.

Raif Yavuz bir Bolu sevdalısıydı. İnsan ve makam ayırımı yapmayan hümanist ve son derece mütevazı biriydi. Emekliliğinin hiçbir devresinde bir gün olsun gravatsız dışarı çıkmamıştır. Çok temiz giyinmeyi kendine şiar edinmiştir.

Nüktedanlığı ve espri gücü bütün dostlarını neşeye boğardı. O iyi bir ülkücü, parti kurucusu ve milliyetçi ruha sahipti. Bolu’ya verdiği hizmetlerle, hoş bir seda bırakarak göçüp gitti.

Sevgili ağabeyim; seni sevenler ve dostların seni hiçbir zaman unutmayacaktır. Hatıraların daima yaşayacaktır.

Ruhun şad, mekanın cennet olsun ağabeyim.