Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUZAFFER SARISÖZEN AİBÜ’DE ANILDI

MUZAFFER SARISÖZEN AİBÜ’DE ANILDI
Türk halk bilimci, Türk Halk Müziği sanatçısı ve derleyicisi Muzaffer Sarısözen, vefatının 54. yılında BAİBÜ’de düzenlenen program ile anıldı.

Kemal Bilsel Sarısözen’in yönetmenliğinde Türk Musikisi Öğrenci Topluluğu Yurttan Sesler Grubu tarafından Muzaffer Sarısözen’i Anma Programı düzenlendi.

BAİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salonda yapılan programda Prof. Dr. Halit Karatay’ın tanıtım konuşması ile başladı.

“KATIR SIRTINDA 10 BİN TÜRKÜYÜ DERLEMİŞTİR”

Karatay konuşmasında, Muzaffer Sarısözen’in, katır sırtında Anadolu’yu gezdiğini söyleyerek, “Muzaffer Sarısözen, türküyü, koro halinde sanat dünyamıza kazandıran kişidir. Halk ozanlarımızın bireysel olarak çaldığı türküleri bir araya getirmiş ve bunlardan bir koro oluşturmuştur.

1937-1939 yıllarındaki şartlarda, katır sırtında, Anadolu’yu karış karış gezerek 10 bin türküyü notaya almıştır. Buna ‘Notatation’ denir. Sözlü çalıp söylenen bir eseri notalarla kağıda dökmek anlamına gelir. Bu sayede, sözlü olan eserin kaybolma, yitme riskini ortadan kalkmış olur” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kemal Bilsel Sarısözen’in bağlaması ve Prof. Dr. Uğur Alpagut’un kemanı eşliğinde Prof. Dr. Fahri Yılmaz ile Hivda Canpolat, Sarısözen’in eserlerini seslendirdi.