Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT’TEN ORHANGAZİ ORTAOKULUNA ZİYARET

VALİ ÜMİT’TEN ORHANGAZİ ORTAOKULUNA ZİYARET
Bolu Orhangazi Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Ahmet Ümit, okulda incelemelerde bulunarak öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.


Okul Müdürü Ersin Şahin ve Müdür Yardımcıları tarafından karşılanan Vali Ümit, okulun fiziki durumu ve eğitim kadrosu hakkında bilgiler aldı.

 ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Öğretmenler odasında öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Ümit, öğretmenliğin en kutsal mesleklerden birisi olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin bir taleplerinin olup olmadığını soran Vali Ümit, “Geleceğimizin büyüklerini sizler yetiştiriyorsunuz. Öğretmenlerimizin, okul idarecilerimizin gayret göstererek çocukların geleceğinde büyük farklılıklar oluşturabileceklerine inanıyorum. Bizler, vatanını milletini seven ve sahip çıkan bireylerin yetişmesinin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çocuklarımızın eğitimi için fedakârca çalıştığını bildiğim öğretmenlerimize çabaları için teşekkür ediyorum. Hiçbirimiz kendi talebimiz üzerine yaratılmış değiliz. Esasen sahip olduğumuz dünyevi değerlerde çoğu zaman tamamen kendi çabalarımızın dışında meydana geliyor.

Bu gerçekten hareketle;

1-Annesi veya babası olmayan,

2-Ailevi problemleri olan,

3-Engelli olan,

4-Ailesi fakir olan çocuklarımızın özellikle tespitini ve takibini her öğretmenimizden ve bütün idarecilerimizden rica ediyorum.

Bütün öğrencilerimiz ama özellikle saydığım kategorideki öğrencilerimiz Allah’ın milletimize, milletimizin de bizlere emanetidir. Emanete iyi sahip çıkmak lazım. Hiçbir öğrencimiz aç, susuz, kıyafetsiz ve parasızlık dolayısıyla okuyamama tehlikesi içerisinde olmamalıdır. Biz bunların hepsini karşılayabiliriz” dedi.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

6-F sınıfından öğrencilerle de buluşan Vali Ümit, öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencilerle neşeli bir sohbet gerçekleştiren, onlara ileride hangi okula gideceklerini, hangi mesleği yapmak istediklerini soran Vali Ahmet Ümit, bugünün genci yarının büyükleri olan öğrencilere büyük önem verdiğini dile getirdi. Aziz Şehitlerimize olan borcumuzu ödeyebilmek için çok çalışmalıyız, akıllı ve dürüst olmalıyız. Her bireyin mutlaka aile, millet ve devletine hayırlı bir insan olması gerektiğinin altını çizen Vali Ümit, eğitim hayatlarında öğrencilere başarılar dilerken, ailelerine de kendisinden selam götürmelerini istedi.