Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLU’DA BASIN HAYATI” SERGİSİ İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

“BOLU’DA BASIN HAYATI” SERGİSİ İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
Bolu Belediyesi Kent Müzesi tarafından “Bolu’da Basın Hayatı” adlı basılı yayınlar sergisi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açıldı.


HABER: Aslı Akış

Serginin açılışına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ve çok sayıda davetli katıldı.

Bolu Belediyesi Kent Müzesi tarafından hazırlanan ve 1921 yılından günümüze kadar Bolu’da basılmış gazete, dergi ve kitaplardan oluşan ‘Bolu’da Basın Hayatı’ adlı basılı yayınlar sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergilenen kitaplar arasında Arapça'nın yanı sıra Osmanlıca ve İngilizce yazılı kitaplar, Bolu’nun yerel gazete ve dergileri de yer aldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun geçmişini geleceğe taşımak için çalıştıklarını vurgulayarak; “Bizim çocukluğumuzda sesimiz gazetesi vardı. Bolu Belediyesinde bu işlerle ilgilenen ve yaptığı işten zevk alan insanların olması sayesinde biz şu an Bolu’ya ait geçmişte ne varsa bunların tamamını müze olarak biriktirmeye çalışıyoruz. Osmanlı arşivlerinde Bolu ile ilgili ne varsa bunların tamamını da aldık. Bu köklerimiz ile bağlantıyı sağlam kurmaya çalışıyoruz demektir. O kökleri ile olan sağlam bağlantıyı şu an bizim ekibimiz yapıyor. Bundan sonra hep üzerine konulacak. 15 yıl önce bu tür şeylerin düşüncesinin bile olmadığı 15 yıl sonrada çok ciddi mesafeler aldığımızı görüyorsunuz. Böyle bir ekiple çalışmayı Allah bana nasip ettiyse ne kadar şükretsem azdır” dedi.

İlk belediye başkanı olduğunda Bolu ile ilgili Adapazarı Belediyesinden resimler geldiğini ifade eden Yılmaz;  Adapazarın’da bu işin uzmanları resimleri ayrıştırırken Bolu ile ilgili resimler de çıkmış. Bizden önceki dönemde Bolu Belediyesine yazılmış sizinle ilgili resimler var bunları alın diye. Bolu Belediyesi bu resimlerin ehemmiyet ettiğine bile inanmadığı için almamışlar. Belediye başkanı olduktan sonra bunu duydum ve tamamını aldım. Bolu’nun geçmişini geleceğe taşımak için bunları alıp müzemizde muhafaza ediyoruz.

Geleceğe umutla bakacak, üst üste konulduğunda ve dışarıdan bakıldığında o birikim görülebilecek noktadayız.  Bunun zayi olmayacağına yürekten inanıyorum. Bu birikimi sağlayan ve emek verenler yürekten kutluyorum. Bolu dünyanın en güzel yaşanılabilir kentlerinden biri olacak. Onun için uzun yıllardır mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve sergi gezildi.