Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLU’DA YAŞAYAN HERKES EŞİTTİR”

“BOLU’DA YAŞAYAN HERKES EŞİTTİR”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda herkese eşit mesafede olacağını ifade ederek, “Milletvekiliyken insanları ayırt etmeden gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi belediye başkanlığında da aynısını yapacağım. Benim için Bolu’da yaşayan herkes eşittir” dedi.


Tanju Özcan ve partililer, seçim çalışmaları kapsamında Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü Çaydurt Bakım İşletme Şefliği’nde çalışan işçilerle bir araya geldi. Karayolları çalışanları ile birlikte öğle yemeği yiyen Tanju Özcan, işçilerin sıkıntılarını dinledikten sonra hayal ettiği Bolu’yu anlattı.

 “Bolu’da yaşayan herkes eşittir”

Belediye başkanı seçilmesi halinde insanları ayırt etmeyeceğini, Bolu’da yaşayan herkesin eşit olduğunu vurgulayan Özcan, “7 buçuk yıldır Bolu’yu Ankara’da milletvekili olarak temsil ediyorum. Milletvekili olduktan sonra evini Ankara’ya taşıyanlardan olmadım. Bu dönem bana Bolu Belediye Başkan adaylığı görevi verildi. Bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Şimdi doğup büyüdüğüm şehre hizmet etmeye talip oldum. Allah izin verirse Bolu’yu Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri yapma iddiasındayım. Belediye hizmetlerinin ucuz olduğu, belediyenin insanların hayatını kolaylaştırdığı, herkesin ‘Allah razı olsun belediyemizden’ diyeceği bir belediye oluşturmanın peşindeyim. Milletvekilliği döneminde beni arayan kimseye ‘sen nereye oy verdin, sen necisin, sen oralı mısın, buralı mısın’ sorusunu asla sormadım. İnsanları ayırt etmeden gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi belediye başkanlığında da aynısını yapacağım. Benim için Bolu’da yaşayan herkes eşittir” dedi.

“Artık istişare dönemi başlayacak”

15 yıldır Bolu Belediyesi’nde bir dayatma dönemi olduğunu söyleyen Özcan “Şimdiki belediye başkanı kimseye danışmadan bir karar alıyordu ve dayatıyordu. Sanayi çarşısının taşınacağını sanayi esnafı sonradan öğreniyordu. Dolmuşçularla ilgili bir karar alıyordu dolmuşçular, otobüsçüler bunu sonradan öğreniyordu. Dayatma dönemini bitirip istişare dönemini başlatacağım. Kiminle ilgili, hangi kesimle ilgili karar alacaksam önce o kesimle konuşup istişare yapıp, öyle karar alacağım. Sizi yoran ve üzen bir belediye başkanı olmayacağım” şeklinde konuştu.

“Bolu en pahalı illerin başında geliyor”

Bolu’nun Türkiye’nin en pahalı şehri olduğunu dile getiren Özcan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin en pahalı şehirleri arasında yer almamızın en büyük nedeni, belediye hizmetlerinin pahalı olmasıdır. Belediyelere Ankara’dan bir pay gelir. İller bankası payı altında gelen bu para, belediyenin hangi parti de olduğuna bakılmaksızın nüfusa göre verilir. Bizimle aynı nüfusa sahip olan Edirne'ye de aynı pay gidiyor. İki şehre de Ankara’dan gelen para aynı. Ama Edirne belediyesinin bütçesi 270 milyon lira, bizim bütçemiz 350 milyon lira. Arada 80 milyon fark var. Türkiye’nin en pahalı emlak ve tabela vergisini ödediğimiz, Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğimiz için bu 80 milyonluk fark var. Bundan sonra Bolu’da tüm hizmetler ucuzlayacak.”