Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN 25 MİLYON LİRALIK JEST

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN 25 MİLYON LİRALIK JEST
Bakan Pakdemirli, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin’in, Karadere sularını musluklarla buluşturacak olan 12 bin 682 kilometre uzunluğundaki isale hattının Bolu Belediyesi’ne 25 milyon liralık bir yük oluşturacağını belirterek, kendisinden destek istemesi üzerine, “Bolu Belediye Başkan Adayımız Fatih Metin ister de biz yapmaz mıyız?” dedi.

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, adaylığı sonrası kendisine destek vermek üzere Bolu’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den Bolu’nun 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Karadere sularını şehre taşıyacak olan 12 bin 682 kilometre uzunluğundaki isale hattı için 25 milyon liralık destek sözü aldı.

“Bolu halkı 15 yıl öncesine kadar kuyu suyu içiyordu”

Bakan Pakdemirli’nin köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuşan AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, Bolu’nun bir orman kenti olmasına rağmen 15 yıl öncesine kadar Bolu halkının kuyu suyu içtiğini söyledi. AK Parti iktidarıyla birlikte şehrin içme suyu sorununu çözmeye yönelik adımlar atıldığını anlatan Fatih Metin, “Biz iktidara geldikten sonra Gölköy Barajından su basarak bugün içme suyumuzu bu şekilde sağladık. Yine sizlerin himayesinde, Bakanlığımızın özverisiyle Belediyemiz tarafından yapılan ortak çalışmada Karadere sularını şehre kazandırma konusunda bir çalışma başlattık” dedi.

“Su fiyatlarını ucuzlatmayı hedefliyoruz”

İsale hattının Bolu Belediyesi’ne vereceği maddi yük ile ilgili de bilgiler veren Metin, “Bugün 25 milyon liralık bir yükle karşı karşıya kaldık. Engin hoşgörünüze sığınarak söylüyorum, bu konuda bize destek olur ve katkıda bulunursanız inşallah vatandaşımızın bize verdiği yetki ile yeni dönemde Bolu Belediye Başkanı olarak Karadere sularını şu anki sudan çok daha ucuza musluklardan akıtmayı planlıyoruz. Bu konuda siz destek verirseniz çok memnun olurum” dedi.

Bakan Pakdemirli’den ayakta alkışlanan jest

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bunun üzerine kürsüye çıkarak,  “Bolu Belediye Başkan Adayımız Fatih Metin ister de biz yapmaz mıyız?” dedi. Bakan Pakdemirli’nin Karadere içme suyu isale hattı için verdiği 25 milyonluk destek sözü salondakiler tarafından da ayakta alkışlandı. Pakdemirli, alkışlar arasında sözlerini sürdürerek, “İnşallah Sayın Fatih kardeşim başkanlığı aldığı zaman Karadere içme suyu projesinin açılışını yapacağız ve çeşmelerden memba suyunu akıtıyor olacağız.” diye konuştu.

“Bolu için bulunmaz kaftan”

Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in Bolu Belediye Başkan Adayı olmasını da değerlendiren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Genel Merkezi’miz buraya bir Bakan vermiş: Fatih Metin. İşin açıkçası Bolu’yu ben çok sevmeme rağmen buna sevinemedim. Fatih bey kardeşimiz Ticaret Bakanlığı’nda bizim elimiz ayağımızdı. Bizle konuşuyordu. Ciddi bir devlet tecrübesi olan bunun yanı sıra siyasi tecrübesi olan, hem yerel teşkilatlarda çalışmış, hem milletvekilliği yapmış Bolu için bulunmaz kaftan olan bir arkadaşımız. Ben Ankara’daki dostluk/kardeşlik ilişkimiz açısından tabii ki üzüldüm ancak buraya gelmesi ve Bolu’nun böyle nadide bir Belediye Başkanına kavuşacağını öğrendiğim için kendisi ve Bolu halkı adına çok memnun oldum.  Bu anlamda da Bolu’nun değerli kardeşime destek çıkacağına ve onu sırtlayıp sırtınızda taşıyacağınıza inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Bize vermiş olduğu desteğin karşılığını misliye Bolu’ya vereceğim”

Boluların tercihlerini Fatih Metin’den yana kullanması halinde Orman ve Tarım Bakanlığı tarafından Bolu’ya desteğin misliyle artacağını anlatan Pakdemirli, “Tabii ki ben 81 ilin bakanıyım ama bu işler de gönül ve diyalog meselesidir. Kendisinin bize Ankara’da vermiş olduğu desteğin karşılığını ben inşallah misliyle Bolu’ya vereceğim.” dedi. 

“Bakan yardımcısı kardeşimi, kıymetli Bolululara emanet ediyorum”

Bakan Pakdemirli, seçim sonrası Bolu’yu tekrar ziyaret etmek istediğini de ifade ederek, son olarak şunları söyledi: “İnşallah mart sonu itibariyle değerli kardeşim Fatih Metin Bolu Belediye Başkanı seçildikten sonra tekrar Bolu’ya gelmek, kendisini tebrik etmek ve projelerinde kendisine nasıl yardımcı olacağım konusunda görüş alışverişinde bulunmak istiyorum. Değerli Bakan yardımcısı kardeşimi, Bolu Belediye Başkan adayımızı kıymetli Bolululara emanet ediyorum. Allah’a emanet olun.”