Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TEREDDÜT DAHİ ETMEDİĞİ TEK KİŞİ FATİH METİN’DİR”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TEREDDÜT DAHİ ETMEDİĞİ TEK KİŞİ FATİH METİN’DİR”
Bolu’ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin’e açık destek verdi. Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Toplantısı için hafta sonu Bolu’ya gelen Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, eski bakan yardımcısı Fatih Metin’in adaylığına ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tereddüt dahi etmediği tek kişi Fatih Metin’dir.” dedi.


Fatih Metin’in aldığı sorumluluk gereği çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Aksu, “Bizlerde Tarım ve Orman Bakanlığı olarak biz Fatih Metin’le olan yolculukta birlikteyiz. Birlikte başlayıp, Allah’ın izniyle birlikte bitireceğiz.” diye konuştu.

Bolu Veterinerler Odası tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, geçmişte 1 dönem Bolu Milletvekilliği ile 3 farklı bakanlıkta 7 yıldır Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve son olarak Ticaret Bakan Yardımcısı iken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bolu Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Fatih Metin’in adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Tereddüt dahi etmediği Bakan Yardımcımızdır”

Tarımla ilgili konulardan önce Fatih Metin ile ilgili konuşan Bakan Yardımcısı Aksu, Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin’in Türkiye’nin en uzun süreyle Bakan Yardımcılığı yapan bürokratı olduğunu hatırlatarak, “Sayın Fatih Metin, Cumhurbaşkanımızın ilk atadığı (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde), tereddüt dahi etmediği Bakan Yardımcımızdır. Bu güvene nail olmasından dolayı bir arkadaşı olarak mutluğumu ifade etmek isterim” dedi.

“Vatanı ve milletinin menfaatine olan her türlü adımda sorumluluk aldı”

Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin ile 5 ay “mevkidaş” olarak görev yaptığını söyleyen Bakan Yardımcısı Aksu, Fatih Metin’in sorumluluk alan biri olduğunu belirterek, “Bu süreçte 2 bakanlığın ortak operasyonel faaliyetlerinde, vatanı ve milletinin menfaatine olan her türlü adım için bazen Bakan’ından dahi izin almadan hamleler yapan bir kişidir. Yani bir buğday krizinde o gece gümrükleri kapatabilecek düzeyde veya milletin, vatanın önemi haiz olduğunda her şeyi bırakacak durumda olan bir kişiden bahsediyoruz” diye konuştu.

Nasıl aday olarak belirlendi?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ayrıca, Fatih Metin’in Bolu Belediye Başkan Adayı olarak duyurulmasına ilişkin de önemli önemli açıklamalar yaptı. Aday belirleme sürecinde yaşananları ilk kez kamuoyu ile paylaşan Aksu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bolu gündeme geldiğinde zaman tereddüt dahi etmeden “Fatih Metin” dediğini açıkladı.

“Birlikte başlayıp, Allah’ın izniyle birlikte bitireceğiz”

Bunun gurur verici bir durum olduğunu kaydeden Aksu, “Ne güzel ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu hissiyatla Sayın Fatih Metin’e ‘Kardeşim sen Bolu’ya gidiyorsun diyor’ ve konu kapanıyor. 81 il belediye Başkan adayları arasında Türkiye’de tek. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın tereddüt dahi etmediği tek kişi Fatih Metin’dir. Kendisi de bu sorumluluğu alarak çalışmalara başlamıştır. Bizlerde Tarım ve Orman Bakanlığı olarak biz Fatih Metin’le olan yolculukta birlikteyiz. Birlikte başlayıp, Allah’ın izniyle birlikte bitireceğiz.” dedi.