Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ramazan Dede Bilgievi Öğrencileri “Ebruyla” Tanıştı

Ramazan Dede Bilgievi Öğrencileri “Ebruyla” Tanıştı
Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi; farklı konseptte gerçekleştirdiği çalışmalarla çocukların ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Haftalık farklı kurs ve etkinliklerde en az 150 öğrencinin hizmet aldığı Bilgievi; bünyesinde Geleneksel Türk-İslam Sanatlarından olan Ebru kursu açtı.

5, 6 ve 7. sınıflara yönelik açılan kursa öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Hafta içi her gün saat 16’da başlayan kursa 20 öğrenci katılıyor. Kursa hocası Aslıhan Alakoç yaptığı açıklamada “Ebru sanatı estetik duyarlılığın gelişmesi, iletişim, stresle başa çıkma, zamanı doğru kullanma, motivasyon, yaratıcılık, sabır, disiplin, uyum ve olumluluk gibi konularda kişiye önemli katkılar sağlıyor. Bu kursun açılmasına büyük destek veren Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Allar'a çok teşekkür ediyoruz. Ebru malzemelerinin tamamı Belediyemizce karşılanmaktadır.” dedi. Kursa katılan çocukların velileri de “kurs hemen etkisini gösterdi. Çocuklarımız koşarak gidiyor. Belediyemize, Bilgievi Müdürlüğümüze teşekkür ederiz” dediler.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar “Bilgisayar, akıllı telefonlar, tabletler belki çok büyük birer nimet. Ancak doğru ve zamanlı kullanılmadığında da bela. Çocuklarımıza bu bilinci veremezsek çok büyük sıkıntı yaşayacağız .Aynı zamanda çocukları yalnızlaşmaya itiyor. Ebru kursunun amaçlarından biri de çocuklarımızın başlarını kaldırıp etraflarında ne var?, Farklı hangi kanallara sevk edebiliriz, bilgi ve el becerilerini nasıl geliştirebiliriz? Çocuklarımız arkadaşlarıyla Bilgievinde sosyalleşirken hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. Ebru Sanatı gerçektende çok güzel bir sanat. 5, 6, 7. Sınıf öğrencilerimizi bu kursa davet ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.