Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN SANAYİ ESNAFIYLA BULUŞTU

FATİH METİN SANAYİ ESNAFIYLA BULUŞTU
AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, partilileri ile birlikte yaptığı seçim çalışmaları kapsamında, sanayi esnafı ile kahvaltıda buluştu.


Fatih Metin, sanayi sitesinde bir lokantada gerçekleşen kahvaltıda Sanayi Sitesi’nin taşınması, yeni sanayi sitesine geçiş süreci ve mevcut sanayi sitesi arazisinin değerlendirmesi gibi konularda açıklamalarda bulundu. Sanayi esnafları ile buluşmasında sözlerine önce esnaflara teşekkür ederek başlayan AK Parti Bolu Belediye Başkanı Fatih Metin, “Bugüne kadar ne zaman sanayi esnafımızı ziyaret ettiysek, beni sevgiyle karşıladınız. O nedenle hepinizden Allah razı olsun” dedi. Esnafın baş tacı olduğunu kaydeden Fatih Metin, “Sizlere esnaf ağzıyla konuşacağım; dükkân sizin. Yani 31 Mart günü bu yetkiyi verirseniz ki bundan hiç şüphem yok, Bolu Belediye Başkanı seçildikten sonra ‘dükkân sizin’ diyorum.” diye konuştu.

“Buranın Taşınması Gerekiyor”

Sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili görüşlerini paylaşan Fatih Metin,  “Bolulu vatandaşlarımızın ortak görüşü şu: Bolu’muzun şehir olarak daha genişlemesi ve ileriye dönük vizyonunun daha iyi olması için buranın taşınması gerekiyor. Bununla ilgili de 7 senelik bir süreç yaşandı, yeni sanayi sitesi yapılıyor ve burası taşınacak. Ama nasıl taşınacak? Taşındıktan sonra burası ne olacak? Bunla alakalı sizle istişare edeceğiz.” ifadesini kullandı.

“Projelerimizi görüşlerinize göre şekillendireceğiz”

Bolu Belediye Başkanı olduğu takdirde nasıl bir anlayış ortaya koyacağını aktaran Fatih Metin, “Yeni dönemde katılımcı, yenilikçi bir hizmet anlayışını ortaya koyacağız. Burayla ilgili bir tasarruf varsa buranın esnafının söz hakkı vardır. O nedenle bugün sizlerle bir aradayız. Sizin görüşlerinizi dinleyeceğiz, projelerimizi ona göre şekillendireceğiz” dedi. AK Partili Fatih Metin, Mevcut sanayi sitesinin Bolu için bir kazanç olduğunu belirterek “Yaklaşık 450 dönüm civarında bir arazi, Bolu’nun en nadide yerinde bizim projelendirmemizi bekliyor” diye konuştu.

“Bir kişinin bile mağdur olmasını istemeyiz”

Fatih Metin, sanayinin taşınmasının ardından mevcut sanayi sitesi arazisinin nasıl değerlendirileceği konusuna da açıklık getirdi.   Arazisinin değerlendirilmesinde ‘aslolanın esnaf olduğunu’ kaydeden Fatih Metin, bir kişinin dahi mağdur olmasını istemediğini söyledi. Metin, ““Bunun için esas aldığımız birinci nokta esnafımızın genel talebi, ortak kabulü ve şehrimizin talepleri. Elbette bizim de bu noktada düşüncelerimiz var ancak aslolan sizin düşünceleriniz. Önce sizlerden beklentilerinizi almak istiyorum, ona göre ben de kendi düşüncelerimi paylaşayım ki yeni sanayi sitesi bitmeden buranın akıbeti belli olsun. Ona göre de herkes planını programını yapsın. Burada işletmesini devam ettirecek var, ettirmeyecek var. Burada bir kişinin bile mağdur olmasını istemeyiz. Burada bir karar verilecek ise bu genel kabulle olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu anlayışla hareket edeceğiz.” dedi.

Esnafların görüşünü aldı

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, ardından esnaf temsilcilerinin taleplerini dinledi. Sanayi Sitesi yönetimi adına söz alan Erol Arslan’dan esnafın taleplerini dinleyen Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Sanayi Sitesi Projesi’nde tüm esnafın korunacağını da açıkladı.

“Memleketime faydam olsun istiyorum”

“Karşınızda sizi sizden fazla düşünen bir adam oturuyor” diyen Metin, “Bu adam Bolu’da doğdu Bolu’da büyüdü. Hepiniz dostum, arkadaşımızsınız. Biz AK Parti’yiz. Liderimiz de Recep Tayyip Erdoğan. Ben arzu ediyorum ki bu kadar bilgi birikiminden sonra memleketime faydam olsun. 16 yıllık tecrübemle konuşuyorum.  Burası Bolu’nun. Bizden sonra gelen nesiller ‘Allah razı olsun büyüklerimiz burada ne güzel plan yapmış, bu planı uygulamışlar. Bolu’ya kazandırmışlar’ desinler istiyoruz. O nedenle herkesin içi rahat olsun. Kimseyi mağdur etmeden, Bolu’nun yararına olan bir projeyi ortaya koyacağız” diye konuştu.