Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP SENDİKA ÜYELERİ İLE BİRLİKTE

CHP SENDİKA ÜYELERİ İLE BİRLİKTE
CHP Belediye Başkan adayı Tanju Özcan ve partililer Türk Metal Sendikası Bolu Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi.


CHP Belediye Başkan adayı Tanju Özcan ve partililer Türk Metal Sendikası Bolu Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Sendika başkanı Özgür Elçi ve yönetimi ile görüşen Özcan, “İnsanlarımızın mutlu olması için her şeyi yapacağız. Bizler hiçbir zaman rant peşinde koşanlardan olmadık.” ifadelerini kullandı. Sendika ziyaretinin ardından partililer taksici esnafı ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan ve Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu güne sabah erken saatlerde sendika ziyaretleri ile başladı. Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elçi, “Her zaman bizlerin yanında olduğunuzu sözleşmelerimize attığınız tweet yazdığınız mektuplarla verdiğiniz desteği biliyoruz. Çıktığınız bu yolda size başarılar diliyor ve hayırlı olmasını diliyoruz.” Diye konuştu.

Görüşmede konuşan Tanju Özcan ise öncelikle sıcak karşılama için şükranlarını sundu ve şu şekilde devam etti.

“BİZ EMEKÇİNİN YANINDA DURURKEN SİYASAL GÖRÜŞÜNE HİÇ BAKMADIK”

‘’Bizler zaten uzun yıllardır tanışıyoruz. Bilinmeyen bir siyasetçi değilim.4 yıl il,2 yıl ilçe başkanlığı,10 yıl belediye meclis üyeliği,8 yıldır da milletvekili olarak halka hizmet ediyoruz.3 ay sonrada vatandaş teveccüh buyurursa belediye başkanı olarak Bolumuza hizmet etmeye devam edeceğiz. Emekçi arkadaşlarımızla ilgili başından beri bizim tavrımız her zaman nettir. Sendikalarla her zaman yapıcı ilişkilerimiz oldu. Biz hakkı yenen emekçinin yanında dururken siyasal görüşüne hiç bakmadık. Gerede’de deri işçilerine sahip çıkarken dünya görüşüne bakmadık. Burada toplu iş sözleşmesi devam ederken acaba bu sendika şuraya mı yakındır, bu siyasi görüşe mi yakındır sorusunu hiç sormadık. Biz alın terinin karşılığının eksiksiz ödenmesinden yana olduk bundan sonraki tavrımız da öyle olacak.

“O AÇIKLANAN RAKAM MEVCUT ŞARTLARDA YETERSİZ”

Dün asgari ücret açıklandı.2020 TL olarak açıklanan rakamın mevcut şartlarda yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Daha önceki asgari ücrete yapılan zamlar bu Ağustos ayındaki devalüasyonla geri alındı. Ve her yerde ifade ettiğim gibi ben belediye başkanı olduğumda Bolu Belediyesinde en düşük ücret alan 2200 TL’den başlayacak. Güçlü sendikaların işlevinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple sendikanın güçlenmesi noktasında elimden gelen katkıyı vereceğim. Ben başkan olduğumda benim için AK Partili, MHP’li, CHP’li vatandaşta aynı. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayacağız.

“BENİ SOKAKLARI TEMİZLEYEN BİR BAŞKAN OLARAK GÖREBİLİRSİNİZ”

Seçilip belediye başkanı olduğumda biraz farklı bir başkan olacağım. Beni bir gün temizlik işçileri ile birlikte tulum giymiş sokakları temizlerken veya şantiyede aynı üniforma ile üretim aşamasında çalışan, park bahçeler çalışanları ile yeşillendirme çalışması yapan bir başkan olarak görebilirsiniz. Bir belediye başkanının bunları yapması mesai arkadaşlarının motivasyonunu önemli ölçüde olumlu etkiler. Eksiklilklerimiz yada hatalarımız elbette olacak. Ama  şuna emin olun ben eleştirilmeyi seven yapıda biriyim.”

CHP’li ekip sendika ziyaretinin ardından Bahçelievler ve Sümer Mahallesindeki taksici esnafını ziyaret edip desteklerini talep etti.