Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

ÖZCAN GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, Köroğlu TV’de canlı olarak izleyicisi ile bir araya gelen Seçim Gündemi programının konuğu oldu.

MEHMET FATİH YALINIZ

Umut Dura ile Köroğlu Ana Haber’in hemen ardından Köroğlu TV ekranlarına gelen Seçim Gündemi programının konuğu olan CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan samimi açıklamalarda bulundu.

2 saat süren program boyunca sosyal medyadan gelen soruların yanı sıra, gazeteciler Caner Güngör ve Mehmet Ali Atalay’ın da sorunlarını cevaplayan Özcan, belediye başkanı seçilmesi durumunda yapacaklarından bahsetti.

Özcan’ın programda yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

“Bolu’yu seviyorum”

Bana bir arkadaşım neden belediye başkan adayı oldun diye sordu. Ben de “Bolu’yu seviyorum” dedim. Slogan oradan çıktı. Hatta o arkadaşım “parlamenter sistem bitti, milletvekilliğinin en rahat yapılacağı döne. Şimdi neden milletvekilliğini bırakıp Bolu’ya belediye başkanı olmak istiyorsun. Meşakkatli zor bir iş” dedi. Gayri ihtiyari ben de Bolu’yu seviyorum dedim.

Bolu’yu gerçekten çok seviyorum, öylesine söylemiyorum. 8 yıldır yaklaşık 2-3 gün Bolu’dan ayrıyım. Ben evimi taşımadım. Bolu’yu terk edeyim, gideyim başka bir şehre yerleşeyim, orada milletvekilliğinden sonra hayatımı idame ettireyim düşüncesi hiç taşımadım. O 2-3 gün ayrı kaldığımız periyotlarda ben Bolu’yu çok özlüyorum. Duramıyorum Ankara’da. Önemli bir işim yoksa gene 12’de atlayıp geliyorum Bolu’ya.  İşte o slogan oradan çıktı içten bir şekilde. Bolu’yu seviyorum. Bolu’ya hizmet etmek istiyorum.

“Kimin delikanlı olacağına halk karar verecek”

Kimin delikanlı olup olmadığına halk karar verecek. İkimizi de insanlar yakından tanıyor. Ben Köroğlu’nun torunuyum, bu toprakların çocuğuyum, Bolu’nun çocuğunun delikanlılığı sorgulanamaz. İkincisi bu süreçte ben polemik üzerinden gitmeyeceğim. Ben belediyeciliği biliyorum, 10 yıl belediye meclis üyeliği yaptım, imar komisyonunda 3 yıl çalıştım. Encümende 3 yıl görev aldım, belediyenin hizmetlerinin nasıl yürütüldüğünü biliyorum. Ben belediye hizmetleri üzerinden, yapacaklarımı anlatmak üzerinden yürümek istiyorum. Polemiğe, zayıf olan, bilgisi eksik olan girer. Ben kendime güveniyorum, her isteyenle, Fatih Bey olur, bir başka partinin adayı olur, tartışma programı da yaparız. Ama sadece Bolu’ya ne verebiliriz bunu konuşalım ben genel siyaseti bırakmak istiyorum, genel siyaseti, il başkanı yapar, ilçe başkanı yapar, milletvekili yapar. Ama belediye başkanı polemik üzerinden iş yapmaz.

“Enkaz devraldım demek bahanedir”

Enkaz edebiyatını kim yapar? Muhalefet partisinin adayı yapar normalde. Ben nasıl bir belediye teslim alacağımı biliyorum. Ben bu belediyenin çalışmalarını yıllardır denetliyorum. Meclis üyesi olarak, milletvekili olarak. Soru önergeleri veriyorum, yaptığı yanlışlarla ilgili açıklamalar yapıyorum. Ben borçlu bir belediye devralacağımı biliyorum. Bolu Belediyesinin gelirini ve giderini biliyorum. Ama neye talip olduğunu biliyorsun. 31 Mart’tan sonra şunu söylemeyeceğim. Karşılaşacağım manzarayı biliyorum, enkaz devraldım demeyeceğim. Bu bir bahanedir. Yapacak işi olmayan, yeni belediye başkanları açısından enkaz devraldım demek bir bahanedir. Enkazsa, o enkaz hepimizin, onu ayağa kaldıracağız. Belediyenin borcu var, bu borç çevrilemez mi? Çevrilebilir. Sonuçta iflas etmiş bir belediye değil burası. Borçlarını yapılandıracağız. Ne kadar borcu olduğunu tam çıkartamıyoruz orada bir sıkıntı var. Ama sonuç itibarıyla, bundan sonra yürüyemeyecek bir belediye yok ortada. Ben ayağa kaldırırım, o konuda bir tereddüt yok. Ben belediyenin hangi kalemlerden ne kadar geliri olduğunu biliyorum. Hangi kalemlerden ne kadar gideri olduğunu biliyorum, hangi kalemlerde israf yapıldığını da görüyorum. Kendime güveniyorum ki ben buraya talip oluyorum.

“Kimsenin ekmeği ile oynamadım, oynamam”

Başkanlar değişeceği zaman belediye personelinde bir tedirginlik olur. Ben arkadaşlara şunu söyledim; arkadaşlar, ben kimsenin ekmeği ile bu yaşıma kadar oynamadım. Kimsenin kimsenin ekmeği ile oynamasına da izin vermedim gördüğüm ölçüde. İşinizi yapın, işinizi yaptığınız sürece benim başımın tacısınız. İster sizi Alaaddin Yılmaz almış olsun, ister birinin vesilesi ile girmiş olun. Ben iş yapmak istiyorum. Sizlerle birlikte çalışacağım, tedirgin olmayın ekmeğinizle oynamayacağım. Hatta örnek de verdim. Sen ister AK Partili ol, ister MHP’li, ister CHP’li, sen Bolu’nun çocuğusun. Sen Bolu’da yaşıyorsun, benim açımdan CHP’li, AK Partili, MHP’li ayrımı yok. Ben sana sahip çıkacağım. Alaaddin Bey’in yanlış uygulamalarından bir tanesi 117 işçiyi işten çıkarmak oldu. 117 işçinin ekmeğinden olduktan sonra neler yaşadığını ben birinci elden biliyorum. Ailesi dağılan oldu, şehri terk etmek zorunda kalan insanlar oldu. Neler yaşandığını biliyorum ben bu insanların ekmeği ile niye oynayayım. Bu demek değildir ki, yeni insanlar almayacağım. Benim amacım şu, Bolu Belediyesini tüketen belediyecilikten kurtarıp, üreten belediyecilik ve ürettiğini çalışanları ile paylaşan, böylelikle daha çok insan çalıştırabilen, istihdam edebilecek bir belediyecilik var benim kafamda. Bunu yapmaya çalışıyorum. Üreteceğiz, para kazanacağız ve belki Bolu Belediyesi Bolu’nun en büyük işvereni olacak. Ben örnek olarak Eskişehir Belediyesini alıyorum. MHP’li Isparta Belediyesi var. Bunlar üretiyorlar. Burada adeta belediye başkanı hiçbir iş yapmıyor, o iş ona, bu iş buna, diğer bürokratik işlemleri de personeli ile yapmaya çalışıyor. Bunu doğru bulmuyorum.

“Boluspor için iki sözüm var”

Ben Boluspor’a iki tane söz verdim. 2009’da da söz vermiştim. Çok mantıklı ve ayakları yere basan bir projeydi. Sayın Alaaddin Yılmaz’a da defalarca söyledim. Kulüp yöneticilerimizin de bu konuyu desteklediklerini gördüm. Boluspor Koleji, Boluspor’a çok ciddi para kazandıracak, marka değeri yaratacak. Bu projenin hala arkasındayım, Boluspor’a bir kolej kazandırmak için kulüp başkanımızla birlikte omuz omuza çalışmaya hazır olduğum bu işe öncülük yaptığımı tekrar ettim.

Ben stadın mevcut yerinden başka bir yere taşınmasına karşıyım. Trafiği engelliyor diyorlar, doğru değil. İki haftada bir maç oluyor, genelde de Pazar günleri oluyor iki saat toplam. Ama oraya bir stadyum yapalım, işyerleri olsun, bir bölümü butik otel olarak bile kullanılabilir. Lokantaları, kafesi olsun. Altında 1500 araçlık otoparkı olsun. Tam tersi Gölyüzü Mahallesi ve pazaryerindeki otopark probleminin önemli bir kısmını emecektir. Buradaki işyerlerinin geliri Boluspor’a ait olsun. Boluspor sabit bir gelire kavuşsun artık. Boluspor yöneticilerine çok üzülüyorum. Her yıl birinin kapısında bana yardımcı olur musun? Boluspor’a katkı verelim, bundan artık Boluspor’u kurtaralım. Boluspor artık para meselesini kafasından çıkarsın, tamamen spora odaklansın. Ben Necip Bey’in işinin ne kadar zor olduğunu görüyorum. Her sezon başında aynı işyerlerini dolaşıyor, boyun büküyor, her gün bu ödemeyi nasıl yapacağım diye düşünüyor. Sabit bir şey kazandıralım. Boluspor ayakları üzerinde dursun. Bunu arzu ediyorum. Bunu gerçekleştirmek istiyorum.

“Şirket hesaplarını inceleyeceğim”

Şirketim ismini beğenmedim. Başından itibaren bu düşüncemi söyledim. Şirket ismine uygun değil. Tabiatın Kalbi Bolu’nun hesaplarını inceleyerek ilk işe başlayacağım. Burada ciddi miktarda bir borç yükünü şirketin oluşturduğuna dair ön bilgilerim var. Ama bu şirketin ismi bence Bolulular tarafından benimsenmeli önce onu söyleyeyim. Belediyenin şirketi olacak elbette.  Biliyorsunuz bu işçiler kadroya aktarılması meselesinde aslında orada işçiler kandırıldı. Belediyenin kadrolu işçileri var bir de taşeron işçileri vardı. Bu taşeron işçiler alındı şirket işçisi haline getirildi. Şu anda tabiatın kalbi bolu firmasının çalışanları belediyenin çalışanları. Şirket elbette kalacak biz bu şirket üzerinden üreten belediyecilik anlayışımızı hayata geçireceğiz.

“Büfeyi derhal kaldıracağım”

15 gün içerisinde orayı kaldırmış olacağım. Ucube, çok kötü bir görüntü. Yakışmadı. Bolusporumuzun adını da kirleten bir şey oldu. Geliri Boluspora verilecek diye yapıldı ama çok kötü bir ucube. Sen meydanın ortasına böyle bir şey kondurarak Bolusporumuza da zarar veriyor böyle şeyler. Onu derhal kaldıracağım. Mevcut malzemeleri de değerlendireceğim.