Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MEDYA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

MEDYA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Küresel gıda sisteminin benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğu günümüzde Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN) ile Thomson Reuters Vakfı'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri" sahiplerini buldu.


Dünyada gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz etmek ve somut çözüm önerileri geliştirmek amacıyla kurulan Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı’nın (BCFN), Thomson Reuters Vakfı ile birlikte düzenlediği Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri'nin 2018 yılı kazananları açıklandı. Ana akım ve yeni medyanın gücünden yararlanarak uluslararası kamuoyunun dikkatini gıda sistemindeki ikilemlere çekmeyi hedefleyen yarışmanın 4 kategorideki kazananları, ödüllerine Milano’da 9’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu’nda kavuştu.

Gazeteci, fotoğrafçı, gıda ve tarım sürdürülebilirlik politikaları ve araştırmaları uzmanı profesyonellerden oluşan yarışma jürisi, “Yayınlanmış Görsel”, “Yayınlanmamış Görsel”, “Yayınlanmış Makale” ve “Yayınlanmamış Makale” adlı dört farklı kategoride finale kalan haber çalışmalarını ana fikir, özgünlük, yaratıcılık gibi çeşitli kriterlerde değerlendirdi. Finale kalan tüm haber çalışmaları ayrıca kazananın halk oylamasıyla belirlendiği “Webin En İyisi” kategorisinde yarıştı. Bu kategoride halk, gıda sürdürülebilirliği konusunun en iyi şekilde işlendiğini düşündüğü haberi oylayarak kazananı belirledi.

Küresel gıda sisteminin üç ikilemi olan "Açlık ve Obezite", "Gıda ve Yakıt", "İsraf ve Açlıktan Ölüm" konularına ışık tutmak, dikkat çekmek ve bunları ele almanın yollarını bulmak amacıyla düzenlenen yarışma kapsamında, gazetecilerin sürdürülebilir geleceğe giden yolda önemli bir rol üstlendiğinin altını çizen BCFN Başkanı Guido Barilla; “Gazeteciler, günümüzün gıda sürdürülebilirliğine ilişkin sorunlarına bir çözüm yolu sunan hikayeleri haberlere taşıdığı takdirde bir değişimden söz edebiliriz. İnsanların gıda sürdürülebilirliğine hassasiyet göstermeye başlaması için yiyecek seçimlerinin ne kadar önemli olduğundan haberdar olması gerekiyor. Ancak bu şekilde insanlık ve gezegenimiz için sürdürülebilir bir gelecek mümkün olabilir” dedi.

Bu yılki başvuruların olağanüstü olduğunu söyleyen Thomas Reuters Vakfı CEO’su Monique Villa ise; “Yoksulluk, aşırı tüketim, nüfus artışı ve iklim değişikliği gibi kritik konuları geniş bir kitleye ulaştırarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için ilk adımlarımızı atıyoruz. Bu yıl ödül kazanan haber çalışmalarının her biri, küresel gıda krizine sınırları zorlayan ve yenilikçi bakış açısıyla yaklaşan çalışmalar. Gezegenimizi tehdit eden bu önemli konuya ilişkin böyle başarılı haberler görmek heyecan verici” açıklamasını yaptı.

“Yayınlanmış Görsel” kategorisinde dünyanın farklı ülkelerinden çocukların beslenme alışkanlıklarını gözler önüne sererek doğru beslenme bilincinin küçük yaşlarda oluşması gerektiğini vurguladığı Time Dergisi’nde yer alan “Geçim Kaynağı” adlı haber çalışmasıyla Gregg Segall ödül alırken; Helena Bottemiller Evich, tükettiğimiz gıdaların her geçen gün daha sağlıksız olmaya başladığını vurguladığı, Politico’da yayımlanan “Büyük Gıda Çöküşü” adlı makalesiyle “Yayınlanmış Makale” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ruanda’daki çocukların yetersiz beslenme sorununa dikkat çeken çalışmasıyla “Yayınlanmamış Görsel” kategorisinde Maggie Andresen ödül alırken; Filipinler’de balıkçılığın tehlike altında olduğu ve böyle giderse 2048’de ülkede tüketilecek balık kalmayacağının uyarısını yaptığı makalesiyle Nastasha Alli, “Yayınlanmamış Makale” kategorisinde ödüllendirildi. “Webin En İyisi” ödülü ise Güney Afrika’daki siyasi eşitsizliğin gıdaya erişimde sorunlara yol açtığının altını çizen “Gıda Irkçılığı” adlı belgesel çalışmasıyla Kim Harrisberg’in oldu.

“Yayınlanmış Görsel” ve “Yayınlanmış Makale” kategorilerinin galipleri 10 bin Euro ile ödüllendirilirken; “Yayınlanmamış Görsel”, “Yayınlanmamış Makale” kategorilerinin kazananları ve “Webin En İyisi” kategorisinde ilk üçte yer alan gazeteciler ise Thomas Reuters Vakfı’nın 2019’da Londra’da gıda haberciliği özelinde düzenlenecek atölye çalışmasına katılmaya hak kazandı. Aynı zamanda henüz yayınlanmamış ödüllü haber çalışmalarına iki vakfın web sitesinde yer verildi ve 1 milyar okuyucuya ulaşan Reuters haber ağına dahil edildi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri’nin jürileri Debisi Araba (Uluslararası Tropikal Tarım Merkezi Afrika Direktörü); Mario Calabresi (La Repubblica Genel Yayın Yönetmeni); Mitchell Davis (James Beard Vakfı Stratejiden Sorumlu Üst Yöneticisi); Laurie Goering (Thomas Reuters Vakfı İklim Editörü); Irene Mia (Economist Grubu Düşünce Liderliği Global Yayın Yönetmeni); Paul Newnham (SDG2 Savunma Merkezi Direktörü); Danielle Nierenberg (Food Tank Kurucusu); Finbarr O’Reilly (fotoğrafçı ve yazar); Marcela Villarreal (BM Gıda ve Tarım Örgütü [FAO] İşbirlikleri, Savunuculuk ve Kapasite Geliştirme Birimi Direktörü) oldu.

Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri 2018 Yılı Kazananları:

Yayınlanmış Görsel Kategorisi: Geçim Kaynağı – Gregg Segal, Time Dergisi

Yayınlanmamış Görsel Kategorisi: Sağlığa Giden Yol: Yetersiz Beslenen Ruandalı Çocuklar – Maggie Andresen

Yayınlanmış Makale Kategorisi: Büyük Gıda Çöküşü – Helena Bottemiller Evich, Politico

Yayınlanmamış Makale Kategorisi: 2048’de Filipinler’de Balık Kalmayacak Olmasının Nedeni – Nastasha Alli

Webin En İyisi: Gıda Irkçılığı – Kim Harrisberg

Etiketler: