Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN “HER MAHALLEYE ÜCRETSİZ KREŞ AÇACAĞIZ’’

TANJU ÖZCAN “HER MAHALLEYE ÜCRETSİZ KREŞ AÇACAĞIZ’’
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl ve Merkez İlçe örgütü Bolu Organize Sanayi Bölgesine ziyarette bulundu. Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, fabrika çalışanları ile buluşup sıkıntılarını dinledi ardından patronlarla masaya oturdu.


Tanju Özcan, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ile birlikte Bolu Organize Sanayi çalışanları ile bir araya geldi. İlk olarak Akman Kontraplak’a uğrayan Özcan ve Türkoğlu’na Ziya Akman ev sahipliği yaptı. Fabrika işçileri ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Özcan göreve yemin ederek başlayacağını aktarırken kadınlara ise müjde verdi.

“İLK ÖNCE KENDİ İNSANIMI KOLLARIM”

Tanju Özcan, İlk önce kendi insanını kollayacağının altını çizerek; “Sizin yaşadığınız sıkıntıları çok yakından biliyorum. Ben Bolu’da belediyenin sosyal adalet ve sosyal yardım anlamında ciddi hatalar yaptığını görüyorum. Kimse kusura bakmasın ben milliyetçi adamım. İlk önce kendi insanımı kollarım. Suriyelilerin değil Boluluların belediye başkanı olacağımı sürekli söylüyorum. Vergiyi sen ödeyeceksin yardımı başkası alacak. Bu işte bir adaletsizlik var” dedi.

“KADINLAR İÇİN MAHALLE KREŞLERİ AÇACAĞIZ”

Kadınlar için mahalle kreşleri açacağının sözünü veren Özcan; “Hanımlarla ilgili bir projem var. Kadınlar için mahalle kreşleri açacağız. Asgari ücretle çalışan ya da hiç geliri olmayan vatandaşlarımız çocuklarını buraya ücretsiz olarak verebilecek. Ve buranın çalışanları da yine kadınlar olacak. Çalışan ve ev hanımları için büyük bir rahatlık sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye’de bunu yapan belediyeler var ve bunlardan bir tanesi de biz olacağız” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DA FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIM”

Devlette devamlılık esastır diyen Özcan; “Pozitif ayrımcılık yapacağım. Bolu’da yapılacak olan işleri Bolu’da faaliyet gösteren firmalara, ekiplere, ustalara vereceğim. Çünkü o zaman para Bolu ekonomisi içerisinde kalacak. Biz belediyeyi büyütmeye çalışacağız. Devlette devamlılık esastır. Belediyede yarım kalan tüm projeleri de tamamlayacağım.” şeklinde konuştu. 

“ÜRETELİM, KAZANALIM, PAYLAŞALIM”

Konuşmasının sonunda, “Eskişehir Belediyesi gibi her şeyini kendi üreten hatta dışarıya satan ve para kazanan bir belediye olsun istiyoruz” diye belirten Özcan; “ Bunun sonucunda da ben belediyenin Bolu’nun en büyük işvereni haline gelmesini istiyorum. Üretelim, kazanalım, paylaşalım. Seçildiğim takdirde belediyeye alacağım insanların yarısı kadın olacak. Bu işler emin olun lafta kalmayacak” diye konuştu.

Özcan ve Türkoğlu Kontraplak fabrika ziyaretinin ardından Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret etti. OSB müdürü Mustafa Gülen ve yönetimle masaya oturan Özcan bir süre görüşme gerçekleştirdi.