Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’DEN BGC’YE ZİYARET

CHP’DEN BGC’YE ZİYARET
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, seçim çalışmaları kapsamında Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Haber: ASLI AKIŞ

31 Mart 2019’da yapılacak olan mahalli ve idari seçimler için CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyarete Özcan ile beraber CHP İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve çok sayıda partili ile gazeteci katıldı.

Ziyarette ilk olarak Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu konuştu. Velioğlu; “3 aylık bir süre var. Barış, huzur içerisinde bir seçim ortamı geçirilir. Kimse kimseyi kırmadan Bolu için projeler açıklanır. Sayın Milletvekilimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor, her zaman ziyaretimize geliyor” dedi.

“HAYATI ZORLAŞTIRMAYAN BİR ANLAYIŞLA ŞEHRİ YÖNETMEK İSTİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde yaptığı açıklamada, Parti yetkili kurulunun kendisine çok önemli bir görev tevdi ettiğini belirterek, Bolu’nun geleceğini şekillendirme adına göreve talip olduğunu ifade etti. Özcan; “Bolu ile ilgili doğduğum, büyüdüğü gerçekten çok sevdiğim Bolu ile ilgili çok ciddi hedeflerim var. Öncelikle Bolu Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olsun istiyorum. Yine Bolu’da yaşayanların iyi ki Bolu’da yaşıyorum, ne kadar şanslıyım demesini çok arzu ediyorum. Su parası denilince en pahalı şehir denilmesini istemiyorum. Belediye hizmetlerinin ucuz olduğu, belediyenin insanların hayatını kolaylaştırdığı, Allah razı olsun iyi ki belediye var dediği, zor zamanlarında elinden tutan, yardımcı olan, hayatı zorlaştırmayan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Bu anlayışla şehri yönetmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“DAYATMA DÖNEMİ BİTECEK”

Belediyede 31 Mart itibari ile dayatma dönemi biteceğinin altını çizen Özcan; “İstişare dönemi başlayacak.  İstişareden zarar gelmez, fayda gelir. Hazreti Peygamberimiz bile önemli kararları alacağı zaman sahabeler ile istişare edermiş. Bizim anlayışımıza göre istişare sünnettir. Dayatma doğru değildir. Bugüne kadar gördüğümüz en büyük eksiklikte bu. Sanayi çarşısı ile ilgili duruma bakıyorsunuz, yukarı çarşı ile ilgili duruma bakıyorsunuz, dolmuşçularla ilgili duruma bakıyorsunuz. Hep bu sorunların temelinde dayatma var. Kararı belediye kimseye danışmadan alıyor sonra uygulamaya koyuyor. Uygulamada sıkıntı çıkınca da vatandaş tehdit ediliyor. Belediye vatandaşa kabadayılık yapıyor. Ben bu dönemi bitiriyorum. Artık kiminle ilgili ne karar alınacaksa onunla istişare edilecek. Sorunları daha başlamadan çözmüş olacağız” diye konuştu.

“SUYUN EN UCUZ OLDUĞU İL BOLU OLACAK”

Tanju Özcan, Türkiye'de suyun en ucuz olduğu ilin Bolu olacağını belirterek, bu konuda çok iddialı olduğunu söyledi. Öte yandan İnşaat maliyetlerinin çok pahalı olduğuna da dikkat çekerek; “Bu maliyetler müteahhittin değil vatandaşın cebinden çıkıyor. Otopark katılım payı var. Düzce, Bayındırlık birim fiyatlarını uyguluyor. O yüzden Düzce ile Bolu arasında otopark katılım paylarında yedi kat fark var. Bu yedi katlık pay ortalama 200 bin TL'lik bir apartman dairesinde 20-25 bin TL olarak vatandaşın cebine yansıyor. İnşaat maliyetlerini düşürmek de bizim en önemli görevlerimizden biri olacak” dedi.

“FARKLI BİR BELEDİYE, BELEDİYECİLİK, BOLU HAYAL EDİYORUZ”

Farklı bir belediye başkanı ve belediyecilik anlayışı bir Bolu hayal ettiğini kaydeden Özcan; “Yıllardır Bolu Belediyesinin eli vatandaşın cebinde. Vatandaş çok rahatsız çünkü Edirne’de 4 kişilik bir aileden tam 2 bin TL Bolu Belediyesine fazla para ödüyor. Biz vatandaşın cebinden elimizi çekeceğiz. Gelirimizi elbette düşürmeyeceğiz ama geliri Bolunun sırtına yüklemeyeceğiz, dışarıdan getireceğimiz turistten bu geliri sağlamaya çalışacağız. Asfalt, kaldırım yaparım, alt yapınızı çözerim gibi vaatler ile vatandaştan oy istemeyeceğiz. Kanun zaten alt yapıyı yapacaksın, suyu getireceksin, yeşil alanlar oluşturacaksın demiş. Biz daha iddialıyız. Bolu’yu gerçekten turizm şehri yapacağız. Buraya her hafta haricen binlerce kişinin gelmesini sağlayacağız. Böylece esnafın cirosunu arttırmasını hedefliyoruz. İstihdam sorununa el atmayı düşünüyoruz. Alt yapısını hazırlayacağız. Birebir konuşacağız Bolu’da çok sayıda işçi çalıştıran fabrikanın Bolu’ya gelmesini sağlayacağız. Farkı bir belediyecilik, farklı bir belediye farklı bir Bolu hayal ediyoruz.

Bolu’da yaşayan herkes 5 yıl sonra daha güzel, daha ucuz bir Bolu’da yaşayacak. Sadece Allah vergisi Abant, Gölcük, Yedigöller’imiz dışında seçilmiş bir kulun da bu şehre damga vurduğunu, kul yapımı eserler ortaya koyduğunu da Bolulu hemşerilerimiz görecek” ifadelerini kullandı.

“BİZE YOL GÖSTERİN BİZ EN İYİSİNİ YAPALIM”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, soğuk bir günde sıcak şekilde karşılandıklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Tanju Özcan ile CHP Bolu’da yenilikleri, güzellikleri yapmak üzere, güler yüzlü insanları ucuz fakat kaliteli bir yaşama kavuşturmak için yola çıkmış bulunuyor. Bize yol gösterin biz en iyisini yapalım. En güzel Bolu’yu gösterelim insanlara” dedi. 

“BOLU’YU YAŞANABİLİR KENT HALİNE GETİRECEĞİNE İNANIYORUM”

CHP Merkez İlçesi Başkanı Ersan Türkoğlu, “Adayımız ile beraber bütün örgüt unsurumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek; “ Bolu’ya gerçekleştirilebilecek vaatler ile hizmet etmeye talibiz. Biz adayımızın söz verdiği her şeyi yapabileceği kanaatindeyiz. Halkımız teveccüh gösterir, adayımızı belediye başkanı olarak seçerse seçim sürecinden sonra en fazla adayımızın eleştiri anlamında takipçisi olacak Cumhuriyet Halk Partisidir. Çünkü adayımız için kefil oluyoruz. Adayımızın diğer CHP’li belediyeler gibi Bolu’yu yaşanabilir kent haline getireceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“YANINDAYIZ, DESTEĞİZ”

CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, örgüt olarak Tanju Özcan bu işi çok güzel bir şekilde başaracağını söyleyerek; “Yanındayız, desteğiz” dedi.