Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Tanju Özcan Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti

Tanju Özcan Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, parti teşkilatı ile beraber Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Özcan ziyarette yaptığı açıklamada, “Muhtarlarla ne kadar çok konuşursanız, Bolu’nun sorunlarına o kadar vakıf oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Özcan ve beraberindeki partililer, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ve muhtarları ziyaret etti.

Ziyarete CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve partililer katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, “Muhtarlar Derneği, çok sık ziyaret ettiğim bir yer, muhtarlarla bir araya gelmeyi seviyorum” dedi. Özcan; “Muhtarlarımızla bir araya gelmeyi, sohbet etmeyi seviyorum. Toplumun genel nabzını ölçebiliyorum, Bolu’nun sorunlarını tartışabiliyorum. Muhtarlarla ne kadar çok konuşursanız, Bolu’nun sorunlarına o kadar vakıf oluyorsunuz.

“MUHTARLARA EN YAKIN BEN OLACAĞIM”

Ben, muhtarların önemini ve değerini bilen siyasetçilerden oldum. Burada hem köy hem de mahalle muhtarlarımız var. Kanun, her ne kadar ‘mahalle muhtarlarına hizmet edeceksin’ diyorsa da, ‘köy muhtarlarına da yardım etme’ demiyor. Ben de bu takdir hakkını köy muhtarlarından yana fazlasıyla kullanacağım. Mahalle demek, belediye demek ama köyler de bizim açımızdan aynı değeri görecek.

Bugüne kadar muhtarlara yakın belediye başkanlarımız oldu, kısmen daha uzak olanlar oldu. Ancak, ben hepsinden farklı olarak, çok daha yakın olacağım.

“DAYATMA BİTECEK İSTİŞARE BAŞLAYACAK”

31 Mart’ta dayatma dönemi sona erecek, istişare dönemi başlayacak. Bizler, bir araya geldiğimizde her şeyi konuşabilmeliyiz. Bir kesim ile ilgili bir karar alınacaksa, önce o kesimle tartışmak gerekir. Büfecilerle ilgili bir karar alınacaksa, önce büfecilerle, taksicilerle ilgiliyse, önce taksicilerle tartışmak gerekir. Önce istişare yapılmalı. Hz. Peygamberimiz, önemli kararlar alırken hep istişare etmiş. İstişare, bizim dinimize göre de sünnettir.

“ÇOCUKLARIMIZIN İŞ BULMASINI SAĞLAYACAĞIM”

Önümüzdeki süreçte sizlere danışacağımız çok şey olacak. Ben, sizlere asfaltsız sokağı kalmayan bir şehir vaat etmiyorum. Bunu zaten yapacağım. Kaldırımların tamamlanması zaten belediye başkanının görevi. Ben size farklı sözler veriyorum; Bolu’yu turizm kenti yapacağım, dışarıdan gelen ziyaretçiler sayesinde, esnafın cirosunun da artmasını sağlayacağım. Altyapısını oluşturacağım, sanayi kuruluşlarını Bolu’ya davet edeceğim, çocuklarımızın iş bulmasını sağlayacağım.

“VATANDAŞIN CEBİNE YÜKLENMEYECEĞİZ”

En önemli söylemlerimden biri de; kim ne derse desin, Bolu’da hizmetler pahalı, tabela vergileri, emlak vergileri, özellikle Bolu’da su çok pahalı. Dolayısıyla, belediye elini vatandaşın cebine sokmuş, pek de çıkartmıyor. Nüfusu Bolu ile aynı olan Edirne Belediyesiyle bizim bütçemiz arasında yıllık 80 milyon TL fark var. Nüfus aynı, hatta orada hizmet daha iyi ama biz 80 milyon TL fazla para ödüyoruz. Yaklaşık kişi başı 500 TL yapıyor. 4 kişilik bir ailenin belediyeye 2 bin TL fazla para ödemesi demek. Vatandaş neden versin bunu? Biz, gelirimiz daha çok Bolu dışından temin etmeye çalışacağız. Mümkün olduğu kadar, vatandaşın cebine yüklenmeyeceğiz.

“BU ŞEHRE DAMGAMI VURACAĞIM”

Emin olun Bolu çok güzel bir şehir olacak. Allah, doğal güzelliği vermiş, Bolu kadar şanslı bir il yok. 35 milyon insanın 2 saat içerisinde ulaşabildiği noktadayız. Bolu’da eksik olan, kul yapımı işler. Madem Allah bize bu işi nasip edecek, vatandaş teveccüh buyuracak, biz de Allah vergisi değerlerimizi koruyacağız ama ben seçilmiş bir kul olarak, bu şehre damgamı vuracağım.” diye konuştu.

“KİRADAN KURTULURSAK DAHA İYİ DURUMDA OLACAĞIZ”

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan’ın ardından konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ise Özcan’ın seçilmesi halinde kendisinden taleplerinin olacağını söyleyerek, “Başkanım, mütevazılığıyla gönüllere taht kurmuş bir kardeşimiz. Milletvekilliğinden dolayı hepimiz tanıyoruz. Partili partisiz herkesin sevdiği bir isim. Allah nasip eder de başkan olursa, tabi ki kendisinden birtakım taleplerimiz olacak. Öncelikle bir büro isteyeceğiz. Biz, diğer sivil toplum örgütleri gibi değiliz, aidat ile yaşayan bir derneğiz. Hepimiz burada özveri ile çalışıyoruz. Kiradan kurtulursak, ekonomik olarak daha iyi durumda olacağız.

Bolu’nun turizm kenti olması, güzel ama tarım ve sanayiyi de ikinci plana atma şansımız yok diye düşünüyorum. Seçilirseniz eğer, görevinizde başarılar diliyorum. Sizinle çok rahat çalışacağımıza da eminim.” dedi. 

Etiketler: