Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“PENALTI KARARI BANA GÖRE ÇOK HATALIYDI”

“PENALTI KARARI BANA GÖRE ÇOK HATALIYDI”
Boluspor, Spor Toto 1.ligin 17.haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar ve Eskişehirspor teknik direktörü Fuat Çapa açıklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig’in 17. haftasında Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan Boluspor’da Teknik Direktör Sait Karafırtınalar hakem hatalarından dert yanarak, “Hakemleri hedef göstermiyorum. Belki iyi bir maç yönetildi ama penaltı kararı bana göre çok hatalıydı” dedi.

“Sıkışık bir fikstürle oynadık”

Spor Toto 1. Lig’in ilk yarısının son maçında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşan Boluspor, devre arasına 1 puanla girdi. Yeni Eskişehir Stadyumu’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, takımın aleyhinde verilen penaltının yanlış olduğuna değinerek, “İki takımada üst düzey mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Zaman zaman çok iyi bir futbol da oynandı. Bana göre penaltı olmayan bir pozisyonla geriye düştük. Kolay değil çok dinamik bir takımla oynuyoruz. Oyuncularımı verdikleri reaksiyondan dolayı kutluyorum, önemliydi. Sıkışık bir fikstürle oynadık. Mazeret değil bunlar ama ligin son haftalarında böyle dinamik takımla sıkışık bir fikstürde oynamak kolay değil. Geriden dönmek kolay değildi. Galibiyeti de hak ediyorduk belki. Ama son dakikalarda mağlup de olabilirdik. Neticesinde bir puan aldık. Hakem hatalarından dolayı 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik kaçırdık. Hakemleri hedef göstermiyorum. Belki iyi bir maç yönetildi ama penaltı kararı bana göre çok hatalıydı” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, düzenlenen basın toplantısında oynanan oyundan sonra skora üzüldüklerini söyledi. Çapa, “Skora belki maçtan önce sevinirdik. Ama karşılaşmadan sonra üzüldük. İç sahadaki güzel sonuçlara devam etmemiz bizi mutlu etti. İlk yarı sahada ne yaptığını bilen bir Eskişehirspor vardı. Rakibin geçişlerde çok iyi oynadığını bildiğimiz için temkinli oynamamız gerekiyordu. İlk devre oyuncularımız iyi bir şekilde oynadık. Doğru zamanda gol bulduk. Devreye 1-0 girdik. Oyuncularımıza biraz daha önde baskılı oynamasını söyledik. Çünkü rakip risk alacaktı. Doğru tercihlerle pozisyonlara gireceğimizi söylemiştik. Rakibin yaptığı değişiklik bizim dengemizi bozdu. Bu da tecrübeyle alakalı. Umut’un girip orta sahadaki üçlünün dönerek oynaması bizi zora soktu. Oyuncularımıza saha kenarından anlatmaya çalıştık ama istediğiniz kadar anlatın bu tür varyasyonlarda tecrübe ortaya çıkıyor. 20-25 dakika sıkıntı çektik. 1-1’den sonra rahatladık diyebilirim. 2-3 tane çok net pozisyonumuz vardı” ifadelerini kullandı.

“DEVAM ETMEMİZ GEREKİYORSA EDERİZ, BIRAKMAMIZ GEREKİYORSA BIRAKIRIZ”

Eskişehirspor’da yaşanan kongre süreci ve sıkıntılar hakkında da açıklamalarda bulunan Fuat Çapa, verdiği sözü tuttuğunu buradan sonrasını bekleyip göreceklerini ifade etti. Çapa, “2018 yılı Eskişehirspor için acılı sancılı bir yıl oldu. Geçtiğimiz sene son haftaya kadar ligde kalma mücadelesi veren bir takım. O süreci maalesef yeni sezonda da üzerimizden atamadık. Üzerine bir de transfer yasağı eklendi. Ben özellikle icra kurulundaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son iki ay bize destek çıkarak bu takımın oksijenini vererek çalışan yönetimde olan arkadaşlarımız vardı. Taraftar liderlerimiz vardı. Onlara da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum. Özverili davrandılar. Önümüzde bir kongre var biliyorsunuz. Şu bir gerçek, aynı şekilde devam edilecekse devam etmemin bir anlamı yok. Bu çok net. Şu an devam edip etmemek çok önemli değil. Önemi olan kongrede ne olacağı. Çünkü Eskişehir’in geleceğini belirleyecek. Ben kendi adıma verdiğim sözü tuttum. Şartlar ne olursa olsun devre arasına kadar burada kalacağımı söyledim. En iyi niyetle çalışmaya çalıştım. Zaman zaman hatalarımız olmuştur. Sonuçta biz de insanız. İnsanın canı acıdığı zaman tepki verebiliyor. Şu anda devam edip etmeme ile ilgili bir açıklama yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Biz buraya gelirken imzayı kağıtlara değil gönlümüze attık. Süreci bekleyelim. Yine oturur değerlendiririz. Devam etmemiz gerekiyorsa ederiz, bırakmamız gerekiyorsa bırakırız. Biz geleceğimizi kurtarmak zorundayız. O açıdan 27 Aralık’ı bekleyip görmek lazım. Biz sorumluluğumuzu aldık. Topu bize attılar. Biz topu iyi taşıdık. Şimdi topu biz onlara attık. Artık o topla onlar ne yapacak bir görelim” şeklinde konuştu.